Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student žurnalistiky Jason je nucen si z rodinných důvodů najmout polovinu lůžkového vozu. I když je sám, má pocit, že nikoli. Ve voze se objevuje hrůzné zjevení, které zabíjí každého, kdo tam vstoupí. Podaří se Jasonovi nad zrůdou zvítězit? (Bontonfilm)

Recenze (17)

tron 

všechny recenze uživatele

V rámci dopĺňania si vzdelania ohľadom vlakových hororov som natrafil aj na tento a hoci ide o béčko, je to béčko do značnej miery sympatické a svižné. Podiel na tom má fajn kasting, veľa sexu, solídna atmoška a zaujímavá vagónová poetika. Taká jednohubka, ale potešila by ma serióznejšia réžia, menej humoru a vážnejší scenár. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Film s tak krásným českým názvem jednoduše nemůže být špatný. A taky že není, i když samozřejmě nejde o nic jiného než obyčejné béčko, kterých se na konci 80. a začátku 90. let vyrojily mraky. Každopádně triky jsou pěkné, příběh trhlý a dnes neprávem zapomenutý David Naughton rozhodně potěší. Celkem lituju, že někde ve skříni nemám české vydání na VHS. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horor, který je ještě více jak jednou nohou v osmdesátých letech, což vůbec nevadí. Vedle postaršího domu se nachází vysloužilý železniční vagon, který postarší majitelka domu výhodně pronajímá. Když se ale nastěhuje Jason, tak se probudí duch zemřelého manžela majitelky, co býval strojvůdcem. No a když Jason odejde a někdo ho s různými úmysly přijde navštívit, tak s ním duch udělá krátký proces. Asi nejlepší jsou smrtící pera z gauče. Po celou dobu jsem to viděl spíše na 2*, ale potěšil mě šťavnatý konec plný blesků, tak dám tři. A také závěrečná noční můra, co hezky připomněla starého dobrého Freddyho. Té krve bylo fakt jezero... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Víceméně další horor který zaplavoval poličky půjčoven. Tenhle film má vše co od béčka čekáte nijaký příběh, pár koz, občas krev. Musím vyzdvihnout ale hudbu která dělá z tohohle díla lehce nadprůměrný snímek. Buechler jako Mister je celkem povedený o Naughtonovy nemluvím. Celkem mě ale překvapilo že se Buechler nepodílel i na samostatným maskách(které byly celkem úchvatné). Stejěn jako efekty. Film doporučuji pro milovníky béčka, ostatní do něj můžou jít jen s výstrahou. PS: Finální scéna postele a krve mě dostala(Freddy). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Odpusť mu Jasone, odpusť mu“ ! Ano i já mu odpouštím, že jsem u tohoto lehce pomateného filmu musel tvrdnout hodinu a půl. Film sice není nic extra, přestože samotný námět zas až tolik hrozný není, jenže nevyrovnaná atmosféra, spousta suchého humoru a sexistických narážek + trapný konec s objímáním dost výrazně pokazí celkový prožitek z filmu. Alespoň malou útěchou mi byla účast Judie Aronsonové a dvě netradiční úmrtí. O mé průměrné hodnocení se nakonec nejvíce zasloužil Ray Colcord a jeho hudba, která byla opravdu hodně dobrá a alespoň trošku vzpružila skomírající napětí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Už ten naprosto zcestný český název odkazuje na to, co můžete očekávat. I když zase na druhou stranu je tak šílený, že může nabudit na něco, na co budete zbytečně čekat. Předně, ten film vůbec není o vlaku a už vůbec ne o lůžkovém (ani lehátkovém) vlaku, dokonce ani o lůžkovém vagónu. Je to prostě o vagónu, jehož půlku si na bydlení pronajme postarší student novinařiny Jason, který nastoupil na místní vysokou. Ihned se spřátelí se svým lehce přestárle puberťáckým profesorem a sbalí pohlednou spolužačku. Kromě problémů se svou barbínovsky dementní exmanželkou však Jason poznenáhlu zjišťuje, že má mnohem větší problém. Kromě svého trochu trhlého souseda totiž zjišťuje, že vagón obývá ještě někdo, respektive něco. A to něco rádo zabíjí Jasonovy návštěvníky a brousí si to zuby i na jeho novou přítelkyni. Jason odhalí staré tajemství železnicí posedlého muže ovdovělé bytné a zjistí, že klíčem k záchraně před krvežíznivým duchem železničního vagónu je jen on sám. Má však na to? Poměrně slabé béčko ze samotného počátku devadesátých let, v němž jde ještě dost cítit atmosféra (ovšem pouze atmosféra) osmdesátých let, kterých se ve zlaté éře videopůjčoven ve spodních příčkách horrorových polic válelo nespočet. Pomalu jsem si začal myslet, že devadesátá léta co se týče filmového horroru nebyla zase tak špatná, ale právě tento film mě od toho opět odradil. Celou hodinu se v něm, kromě Jasonových humorných hlášek a intimního sbližování se spolužačkou Kim, nic zajímavého neděje. I ty smrti, ač mají trochu originální způsob provedení, jsou trochu suché a hlavně dost stereotypní. K akci dojde až v závěrečné půlhodince, i ta však kromě hodně povedené masky mrtvého železničáře nic závratného nepředvede. Kromě oné masky tak z filmu ulpí v paměti hlavně představitel hlavního hrdiny David Naughton s tváří mladého S. Stallonea a očima Kyle McLachlana (opravdu zajímavá kombinace) na něhož si možná vzpomenete např. z An American Werewolf in London, Body Bags, Amityville: A New Generation, Mirror, Mirror III: The Voyeur, Ice Cream Man, Flying Virus nebo Brutal Massacre: A Comedy a samozřejmě Judie Aronson v roli Kim, jejíž tvář třicátníkům bude určitě hodně povědomá, pokud si stejně jako já nebudete schopni ji trochu více zařadit, vězte, že jste ji viděli v nesmrtelných VHS hitech Friday the 13th: The Final Chapter nebo American Ninja. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Hele, jako čekal jsem ledacos, ale ne film o strašidelný pohovce, která vraždí vyhřezlýma pružinama. :-D ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Blbina kdy se poněkud postarší studentík nastěhuje do vagonu, kde cosi vraždí. Což je sice fajn, ale nic víc v tom není. Trochu trhlý soused a pěkný studentky. No prostě je třeba vypudit ducha z vagonu. Průměrná hororová komedie, která je hodně poplatná své době vzniku. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Jelikož tady není děj ani žádný komentář, něco k tomu napíšu. Ten děj, který je napsaný na originálu videokazety je kupodivu naprosto špatný. Popisují tam jak je hlavní hrdina Jason místy nešťastný nebo co. Ani náhodou, zapomeňte na to. Na úplném začátku filmu jste svědky jakési vlakové nehody. Děj se pak, bez jakéhokoliv vysvětlení posouvá o deset let dopředu. Dospělý muž Jason se po rozvodu rozhodne trochu přivzdělat a tak se přihlásí na jurnalistickou školu. Svým sebejistým vystupováním rychle zjíská jednu mladou studentku a také zjíská pár nepřátel. Ubytuje se ve starém vlaku, přestavěném na malé byty, kde má za souseda záhadného muže. Ve vlaku již od počátku něco nehraje. Když se pak začnou kolem Jasona ztrácet lidi nedá mu to a seznámí se se svým sousedem. Jeho jméno je Vincent Tuttlem a je to postarší podivín zabívající se bílou magií. Nechybí mu však smysl pro humor, a když se zrovna nezabývá magií, tak píše knížky pro děti. Dozajista vás během filmu párkrát rozesměje. Spolu pak vyřeší záhadná zmizení těl (které pro diváka zas tak záhadná nejsou, neboť je může během filmu sledovat) a vše končí téměř happy endem. Teď něco k hodnocení filmu. Atmosféra je již od začátku výborná a k jejímu občasnému zlehčení přispívá Tuttlem svým humorem. Během filmu není ani moc zvláštních efektů a s porovnáním s novodobými horory ani moc krve, ale přesto je film napínavý a ve správných chvílích strašidelný. Jestli někdo občas čte mé komentáře tak ví, že se dosti často vyjadřuji k samotnému rozuzlení filmu. To mě zde opět trochu zklamalo, ale možná je chyba na mém příjmači. To zklamání, ale vykompenzoval skvěle udělaný obličej závěrečného záporňáka, který zdobí i obal originální kazety (bohužel zde není k nahlédnutím). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nedaří narazit v roce 90 na aspoň průměrný horor. Lůžkový vlak hrůzy je duchařina, která kupodivu funguje jako moderní duchařiny. To znamená že má hodinu dvacet a víc jak hodinu se v ní nic neděje. Jsou tu dvě vraždy dost o ničem a jinak se žvaní. Postavy melou neskutečný kraviny, čímž je to chvílemi i celkem vtipný (bílý mág stojí za to). No a finále je nakonec celkem slušný, i když tvůrci měli evidentně problém rozlišovat mezi duchem, monstrem a oživlou mrtvolou. Každopádně obluda se povedla, způsob její likvidace už míň, ale budiž... 2*, protože to nebyla úplná hrůza. ()

petrik11 odpad!

všechny recenze uživatele

Neznášam filmy, kde celú dobu beží nejaký nechutný podmaz. Kazil mi celý film, ktorý ani tak nemal ktovieakú kvalitu. Strach a hrôza. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Průměrné béčko své doby. Nijak originální příběh, nijak originální zpracování a druhořadé efekty. Ale taky slušná hudba a dost velká porce zábavy. Velkým plusem pro mě je absence velkých logických chyb. na jedno shlédnutí příjemná zábava. 55 % ()

magu 

všechny recenze uživatele

Nebyť prsníka (naozaj v jednotnom čísle) od Judie, nedal by som ani dve*. A to je teda slabá vizitka pre film. Príšerná hudba, dementné správanie postáv, logika v prdeli... už nemám chuť pokračovať v písaní. Obitus sorry (Howard je OK), ale som rád, že mi doma nezaberá miesto VHS alebo DVD s týmto filmom. ()

montel odpad!

všechny recenze uživatele

Jason (David Naughton) studuje žurnalistiku a ve městě ve kterém je nový si pronajal obytný vlakový lůžkový vůz na zahradě jedné starší ženy. Jason ovšem netuší, že bývalý majitel jeho nového bytu, který je již dávno po smrti, byl při velkém vlakovém neštěstí, které zavinil. Než to stačí Jason zjistit, všechny jeho návštěvníky usmrtí duch bývalého majitele a strojvůdce a to velmi brutálním zúůsobem...Doslova a do písmene hororový zážitek dívat se na tuhle nudu. Hrozní herci, příšerné efekty a debilní nelogický děj. Nezachrání to slušné masky, ani krásné kozy Judie Aronson, kterou známe z Amerického ninji. 15% ()

Honzissis 

všechny recenze uživatele

I na Béčkový film je to slabé... špatná hudba příběh o ničem dialogy bez smylslu... jediné za co dávám 1 hvězdu je ztvárnění a masky 25% ()

JanSvoboda 

všechny recenze uživatele

Horor to teda je, protože sledovat komediální hrůzu téměř 100 minut bylo silné kafe. Děsivý obal mi napovídal, že Jason má tak roztomilou tvář a bude tam alespoň ta lokomotiva. No ani jedno se nekonalo, za to nudný a nezáživný děj byl po většinu času, takže 1* za slušné efekty a originálně provedené vraždy, které stojí za to vidět. Ale na to nám stačí film proklikat a věnovat mu maximálně deset minut. Pak by to ani nemusela být taková nuda. ()

Reklama

Reklama