Reklama

Reklama

Deník Dity P.

(pořad)
  • Slovensko Denník Dity P.
Publicistický
Česko, 2013, 26 min

Obsahy(1)

Kulinářská expertka, kuchařka, šéfredaktorka a autorka populární kuchařky "Deník Dity P." se představuje ve své nové kuchařské show. Spolu s režisérem Davidem Ondříčkem převedli na televizní obrazovku recepty z Ditiny oblíbené kuchařky, která se již dočkala dalšího dotisku. V každém dílu Dita P. uvaří tři recepty a zasadí je do svého skutečného příběhu. Každý díl má příběh, celá série tvoří také příběh. Nezvyklý formát překračuje klasickou cooking show, když používá jazyk dokumentárního filmu... Dita jako průvodce pořadem Deník Dity P. prozrazuje své oblíbené recepty, kulinářské finty i filigránské fígle, zděděné po babičce. Dita totiž zbožňuje vaření a je zamilovaná do jídla. Tak jako si někdo píše deník, Dita si zapisuje recepty. A do jídla, kromě soli a koření, přidává lásku. Věříme, že stejně jako ji našli čtenáři její kuchařky, objeví ji i televizní diváci. Protože jídlo je láska. A jak říká Dita: „Mám se ráda – tak se najím. Mám vás ráda – tak vám uvařím!" Ditino motto „vařím s láskou" není formalita. Dobře ví, jak i obyčejné jídlo dokáže mluvit za ni, jak přivede rodinu, přátele, lásky k jednomu stolu a může se u toho klidně i mlčet. Její lásku ochutnají totiž přímo z talíře... Názvy jednotlivých dílů – Po babičce, Zavařování, Moje dorty, Vyprošťováky, Piknik, Sourozenecká party – prozrazují, že Dita vaří pro svoji rodinu, pro své nejbližší. Natáčelo se ve skutečných kuchyních Dity P., minimalistické městské a útulně venkovské, na chalupě. Nekašírované, vkusné a reálné prostředí dodává receptům neopakovatelnou atmosféru.
Deník Dity P. se „vařečkovým pořadům" vymyká především náladou, estetikou a filmovostí. Nespokojuje se s kultivovaně natočenými recepty a makrodetaily krájené cibule, diváka oslovuje vizualitou a útočí na všechny jeho smysly. A přitom zbývá místo i pro nezlomyslnou nadsázku a vtip. Deník Dity P. umožní zažít televizním divákům stejné štěstí a radost z vaření a stolování, jaké zažívá Dita. Vkus a jednoduchost umocňuje Ditin neopakovatelný způsob moderace... Pro dosažení kultivovaného filmového obrazu je Deník Dity P. natočen ve formátu HD na kameru osazenou filmovými skly, za použití steadicamu, kamerového jeřábu a filmových světel. Tvůrčí štáb režiséra Davida Ondříčka, s kameramanem Janem Šusterem, scenáristkou Marcelou Pecháčkovou a průvodkyní pořadem Ditou Pecháčkovou dokazuje, že moderní pořad o vaření může spojovat vizuální atraktivitu s originalitou a láskou. Vařilo se, peklo a natáčelo při východu i západu slunce, v jarním dešti, pod hvězdnou oblohou. Výsledný formát, vymykající se v České republice dosud uváděným pořadům o vaření, zachycuje intimní a osobní atmosféru přípravy jídel. (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

zdeci 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše Cival, retardovaná babička z Ratibobřic vaří pod taktovkou kulinářského Špílberga. Jen se kameraman místo dinosaurů opájí sypáním tmavě hnědého kakaa a hemživostí žloutků. Jenže... Ditě není šedesát. ale 38, no to mě poser! Jinak název food porno fakt sedí, možná bych doplnil o RETARD MILF FOOD PORNO. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Originální? Vykrádačka Nigelly a Bridget Jones. Bohužel, šmrnc obou zmíněných tam sakra chybí. Paní P. mluví jak jí zobák narostl a je to hrůza poslouchat, přetluče to i ten food porno vizuál. Myslel jsem si, že aktérka je prostě taková prostá ženuška, ale rozhovor s ní mě přesvědčil, že je nechutně sebevědomá a stejně jako tento pořad vykalkulovaná. ()

Reklama

Nugat 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát víc. Dvě hvězdy za skvělé zpracování a za to, že Dita asi fakt umí vařit. Ale její projev je hrozný. Vatové vyplňování je zbytečné. Mohla by víc říkat co dělá a jak to dělá, že když dá jednu ingredienci jinak, co to způsobí. Prostě, když skládám placky na sebe, tak je skládám tak, aby lícovaly, jinak je to celé takové "rozjeté". ()

lingering 

všechny recenze uživatele

některé reakce z diskuze o Ditě P. na mém FB: "viděl jsem 3 díly, bylo to nejvíc", "polovičku můj maniakální smích zprvu zaskočil, pak jen hluboce znepokojoval" a nejlepší "Němcová moderní doby kombinovaná s metafyzickým rozbitím Západního pojetí linearity času - už nebude symbolem Uroboros, ale Ditina kuchyň" ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Ditu mám ráda už od časopisu Albert, který sem poprvé otevřela a pak už se jen těšila na další číslo. Je mi moc příjemná a sympatická a její vaření je takové vaření normální obyčejný ženy, tj. žádné super rychlé krájení cibule, přičemž je každá kostička stejná, žádné profíkovské míchání ani supr obracení jídla do vzduchu. Celý koncept pořadu je mi zkrátka milý. Navíc sem si včera u dílu s krupicovou kaší vzpomněla, jak sem si jako malá v kaši dělala ostrůvky s největším kouskem kakaa a potůčky z rozehřátého másla. Bávííí! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama