Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Helen (Carla Juri) ráda experimentuje. Zvláště v sexu. Také v oblasti hygieny má několik vlastních svérázných teorií. Své okolí šokuje upřímností a komentáři, jež by pravá dáma nikdy nevypustila z úst. Helen už je prostě taková. S kamarádkou a "pokrevní sestrou" Corinnou spiklenecky porušuje jedno společenské tabu za druhým - až do doby, než Helen skončí v nemocnici po prekérní nehodě při holení intimních partií. Ale i na nemocničním lůžku pokračuje ve své poněkud drsnější cestě za vyrovnáním s bolavými místy svého dospívání a tajně doufá, že se jí podaří usmířit své rozvedené rodiče. Spojence nalezne v ošetřovateli (Christoph Letkowski), kterého svou přímočarostí úplně odzbrojí. Nejtajnější aspekty ženského světa se všemi bizarnostmi a skrývanými touhami ukazuje film Vlhká místa s nevídanou otevřeností a humorem. (Aerofilms)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (152)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o tom, jak je také možné vnímat vlastní sexualitu a vlastní tělo. Je to takový pohled, který je hodně otevřený, hodně upřímný, ale přitom se snaží být i zábavný. Jsem si jistý, že se některým lidem z toho, co tu hrdinka místy dělá, může zvednout kufr, ale proč ne, pokud se takhle chce poznat. ()

Smisek 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedno ze zatím nejtěžších hodnocení, jelikož se rozhoduji mezi 5* a odpadem, dávám tedy střed. Tohle je totiž tak naprosto nechutnej, zvrácenej a nekoukatelnej film, že to snad ani není možný. Na druhou stranu, i když jsem film v průběhu dvakrát vypnul s tím, že na tohle fakt nemám, vždy jsem jej zpátky zapnul abych se dozvěděl, jak to dopadne. Naprosto nádherná je pak Helen..to jak ji postupně člověk poznává během filmu..prostřihy do minulosti a sny, to je přesně to, za co si ten film zaslouží 5*. A ten konec..nad tím se snad jen pousmát..k tomu filmu se prostě hodí. Takže jo..zajímavej film o ničem, který vás dokáže přikovat k obrazovce..pokud tedy nejste slabá povaha. ()

Reklama

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Vlhká místa jsou filmem pro mládež a pro ty, co se hledají. Z pohledu dospělého diváka už jen vzpomínky, co bylo a nebude. Obal filmu nechutný a místy zvrácený, obsah přesvědčivý a citlivý. Hlavní hrdince jednoznačně dávám palec nahoru, herečka byla směska obou pohlaví, velmi věrohodně hrála revoltující holku s duší dítěte, kterou podusali vlastní rodiče. A tady vidím samotné jádro a příčinu všeho kolem. Scény, které si budu pamatovat - skok do náruče matky, pizza a nasednutí na kovou kliku postele. To bylo fakt husté. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* nedivím se rozporuplnému hodnocení tohoto filmu, který je v mnohých oblastech průkopnický a přináší témata, o kterých se nemluví - natož natáčí filmy, ale je v nich velký kus lidskosti a přirozenosti. Věřím, že může většině způsobovat nechutnost a odpor, ale s dobrou vůlí a nadhledem se dá přes to přenést a za sebe musím říct, že jsem se dobře bavil. V celkovém hvězdičkovém hodnocení lehce nadhodnocuji, abych tento originální kousek zviditelnil. Ani nevím, komu bych ho doporučil, i když poučný by mohl být všem - ale citlivé a čisté duše s ním budou mít problém. Zajímavý je i tím, že se v něm neobjeví žádné ženské přirození, ale mužských je tam dost a přitom gay film to zdaleka není. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Když film začal velmi dynamickou sekvencí skejt - hemeroidy - mikroskopická jízda kolem bakterií na záchodovém prkýnku, byl jsem docela nadšený. A protože jsem už věděl o nízkém hodnocení zde i v recenzích, říkal jsem si, co je špatně? Že by diváci byli tak strašně šokováni tím, že i mladé ženy mají hemeroidy? A dostal jsem se do stavu, kdy jsem snímku začal fandit - tak pojď, co ještě těm pokryteckým maloměšťákům předvedeme? Jenomže pak se to zlomilo. Nejsem schopný říct přesně kdy, ale najednou jako by se film změnil v úplně jiné dílo. Dívky se pomazávají menstruační krví, Helen se probudí celá zadělaná od průjmu, pak si schválně zarazí ostrý okraj postele do zadku, bílou pietu pomaže krví ze svých hnisajících vředů... Z cool a skvěle natočené věci se náhle stává výplod chorého mozku vyprávějící o dívce, která se v sexuálním vývoji zatím nedostala za anální období. Divák se nestačí ptát - proč tohle všechno? Prvoplánové ,,šokování" z jednotlivých scén úplně stříká - přitom podobné (i mnohem horší) věci dělali už akcionisté v Rakousku 60. let. Tehdy to bylo převratné, dnes už je to jen trapné. Je vidět, jak se tvůrci snažili vytvořit kultovní dílo, ale jaksi si neuvědomili, že se to nedá udělat ,,uměle" neboli jen tak, že si řeknu - natočím něco kultovního. Například ta scéna s pizzou. Muži v detailu onanují, načež jejich semeno dopadá na pizzu za doprovodu hudby Johanna Strausse. Je očividná snaha napodobit třeba moment, kdy pračlověk v Kubrickově 2001 vyhodí do vzduchu kost za hudby jiného Strausse. Jenomže tam jde o pečlivě vymyšlenou kompozici - obraz a hudba se dokonale spojí a scéna vychází z děje příběhu a geniálně ho doplní. Kdežto ve Vlhkých místech prostě Helen řekne ,,Řeknu ti historku - holky si objednaly pizzu a byly hrubý, tak se pizzaři rozhodli, že se jim pomstí a na tu pizzu se vyhonili." Konec. Žádný přesah - kdyby tam tahle odbočka nebyla, vůbec nic by se nestalo. Byť zajímavě natočené, je to úplně zbytečné a marné, takže to nemá šanci zkultovnět. Tohle všechno laciné šokování má nakonec za následek, že Helen (Carla Juri), která by nám zřejmě měla být velmi sympatická svým nekonformním pohledem na svět, se chová jako totální sobecká a labilní kráva. Divák se nestačí divit, proč vcelku sympatický lékař Robin opouští svoji milou přítelkyni kvůli téhle pizdě, co je neustále jen vulgární a pomazává se různými tělními tekutinami. Konec proto vyznívá velmi rozpačitě. Je to velká škoda, protože jak už jsem psal - začátek si mě získal a několik momentů (malá Helen skáče ze zídky do matčiny náruče) je opravdu pozoruhodných. Nakonec se to ale utopí ve snaze být za každou cenu kontroverzní. S úvodním citátem o tom, že tento film je zkažený a tvůrci by se měli každý den radši modlit k Pánu - který zpočátku vyvolá satirické úšklebky - se nakonec jistě nejeden divák ztotožní. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo od 24. září 2012 do 16. listopadu 2012 v Berlíně (Německo) a na Mallorce (Španělsko). (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. srpna 2013 na filmovém festivalu Locarno ve Švýcarsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama