Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (828)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ne všechno funguje na lusknutí prstů a je to i případ tohoto filmu. Emocionálně se mě Creed vůbec nedotkl a přijde mi, že vznikl jen proto, aby si Sly mohl ještě jednou zafilosofovat. Právě Stallone je (společně s hudbou) jedinou světlou stránkou snímku, ale už to semnou prostě nic nedělá. Svižně natočený, ovšem zbytečný recyklát. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dvě slova? Neutrální rozpačitost. Sly stejně jako Arnold patří mezi moje hrdiny a pokud jsem Arnieho nepodělal při účasti ve zmršeném téčku, tak stejně nepodělám ani Slye. Tím netvrdím, že Creed je zmršený film, jenom chci říct, že dané téma mě holt příliš neoslovuje obzvlášť pokud mám sledovat story chudáka černouška kterýmu všichni házeli klacky pod nohy, ale on se prostě vzepřel osudu a všem to natřel. Režisér Coogler se evidentně nepoučil ze svého předchozího snímku Fruitvale a opět nám servíruje děsně emocionální emancipovanou záležitost. Když k tomu ještě připočtu fakt, že první zápas kde si borec ani nebouchnul a pak týpka sundal jednou ranou mě vůbec nebavil no a finální boj byl sice slušně vyhecovanej a postupně gradoval, ale nevyvaroval se stokrát omletých a jinde viděných klišé, tak mi z toho žádný terno nevychází, ale Sly to celkem drží. Pořád tu má co říct a i když poslední dobou nejsem přesvědčen o tom, že to má v hlavě zcela srovnané a navíc postavu Rockyho kdovíjak nežeru, tak v úloze mentora mu to překvapivě sedne a pokud je tohle zakončení celé ságy, tak budiž. Stejně jsem na to koukal jenom kvůli němu a určitě ho ještě neodepisuju i když bacha na ty facelifty začíná se nebezpečně podobat své matce a doufám, že se to nevymkne z podkontroly.50% ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Jsi fanoušek Rockyho? A novinka Creed tě zaujala? Jestli ano, nečti dále tento komentář, připadal by ti zcestný, stupidní, nelogický, fádní, nezajímavý, nemilosrdný, bezcitný, krutý, nařkli byste mě z neuctění slavného filmového kultu s názvem Rocky mým hodnocením, zkrátka bych vám připadal, jako neotesaný vandrák z dědiny, co takovýmto "kultům" vůbec nemůže porozumět. Ovšem, pokud tě tento neomalený kýčovitý stereotyp neoslnil, stejně jako mě, klidně pokračuj ve čtení mého krasopisu. ___ Rozjel se nám nový trend: Komerčně využívat slávu starších kultovních klasik a udělat z nich novou, mainstreamovou předělávku vydělávající nekřesťanské peníze (viz. Jurský svět, nové Star Wars). Zdánlivě již uzavřená série o nejslavnějším filmovém boxeru Rocky, se bohužel též dočkala svého volného pokračování, v podobě Creed. Stařičký Sylvester Stallone na smrtelné posteli je hrdě a oddaně zpět, ale tentokrát v roli trenéra. Rádoby odborníci a kritici vyzdvihovali jeho koučovský výkon ve vedlejší roli v tomto snímku do nebes. Podle jejich slov byl Stallone dokonce žhavý kandidát na Oscara. Pokud by jej staří, plešatí šašci z Akademie ("oscarové poroty") zvolili nejlepším hercem ve vedlejší roli, zřejmě už by bylo zcela mimo mé smysly pochopit logiku této akademické skvadry, neboť zde bájný Stallone předvedl obyčejný herecký výkon, který alespoň mě nepřišel ničím úchvatný, fascinující a ničím oslňující. Než-li herecké výkony, spíše scénář a režie tlačí tento sequel ke dnu. Ryan Coogler jel až moc v zarytém korytu Rockyho, k čemuž se ještě přidala jeho mladická nerozvážnost, křečovitost v oblasti režie a scénáře a vznikl z toho nic neříkající paskvil, jež poměrně zneuctil původní "veledílo". ___ PS: Tímto komentářem zazlívám jen paskvil jménem Creed. Série filmů Rocky je oproti tomu hotový samet! Ale též to není moje vyhledávaná parketa. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá filmařina! Troufám si říct, že nejlepší film v téhle sérii hned po prvním Rockym. Postavy jsou zajímavé a sympatické, příběh sice ne úplně originální, ale s nadšením odvyprávěný a ty souboje! Nezapomenutelný je ten přibližně v polovině filmu, který je natočený na jeden záběr (nebo to tak alespoň vypadá). Ten závěrečný má zase úžasnou atmosféru. Opravdu jsem si chvílemi chvílemi říkala, jak tohle mohli natočit. Citlivě natočené s úctou k původním filmům, což se hned tak nevidí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sedm a půl-tý Rocky jako to nejlepší možný klišé. Vlastně ten samý jednoduchý příběh srdcaře outsidera po cestě na vrchol, co tu od roku ’76 byl už tolikrát, jenže on ten zápas sama se sebou prostě neomrzí, zvlášť když CREED bere to nejlepší z poctivýho, civilního, devět let starýho comebacku, zůstává přitom inspirativní, má to nenahraditelný Slye charisma, přidává kus pěkný filmařiny, hecující soundtrack, krásnou Tessu a sympatickýho Jordana. Samá radost nejen pro Black Lives Matter :) Zkrátka... nemůžu se dočkat jít běhat sprinty do kopce, mrazu a deště, sáhnout na hranu sil, padat a zase vstávat. Bojovat. "If I fight, you fight." ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Snímku je možné nájsť aj pod alternatívnym označením "Creed: The Legacy of Rocky". (MikaelSVK)
  • Adrian's Restaurant je v skutočnosti The Victor Café vo Philadelphii. (m.a.t.o.)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama