Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (828)

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Někdo by mohl namítat, že příběh kolem Rockyho je už vydojený, ale tenhle film je živoucím důkazem, že tomu tak není. Creed je ve své podstatě úplně to samé co první Rocky, určitý vzorec se od té doby stále dokola recykluje a já nechápu, jak to může pořád fungovat, ale prostě to fachá a opět to na mě silně zapůsobilo. Creed nabízí strhující podívanou, jenž dokáže potěšit všechny old school fanoušky Rockyho a zároveň také oslovit novou generaci, která třeba ani žádný film s Rockym neviděla. Ten moderní háv tomu sluší a zejména mě potěšila brilantní kamera Maryse Alberti, těch pár delších sekvencí bez střihu jsem si opravdu vychutnal. Ryan Coogler se tímto filmem zařadil mezi současnou režisérskou extratřídu. Nemám co bych vytknul. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Jsi fanoušek Rockyho? A novinka Creed tě zaujala? Jestli ano, nečti dále tento komentář, připadal by ti zcestný, stupidní, nelogický, fádní, nezajímavý, nemilosrdný, bezcitný, krutý, nařkli byste mě z neuctění slavného filmového kultu s názvem Rocky mým hodnocením, zkrátka bych vám připadal, jako neotesaný vandrák z dědiny, co takovýmto "kultům" vůbec nemůže porozumět. Ovšem, pokud tě tento neomalený kýčovitý stereotyp neoslnil, stejně jako mě, klidně pokračuj ve čtení mého krasopisu. ___ Rozjel se nám nový trend: Komerčně využívat slávu starších kultovních klasik a udělat z nich novou, mainstreamovou předělávku vydělávající nekřesťanské peníze (viz. Jurský svět, nové Star Wars). Zdánlivě již uzavřená série o nejslavnějším filmovém boxeru Rocky, se bohužel též dočkala svého volného pokračování, v podobě Creed. Stařičký Sylvester Stallone na smrtelné posteli je hrdě a oddaně zpět, ale tentokrát v roli trenéra. Rádoby odborníci a kritici vyzdvihovali jeho koučovský výkon ve vedlejší roli v tomto snímku do nebes. Podle jejich slov byl Stallone dokonce žhavý kandidát na Oscara. Pokud by jej staří, plešatí šašci z Akademie ("oscarové poroty") zvolili nejlepším hercem ve vedlejší roli, zřejmě už by bylo zcela mimo mé smysly pochopit logiku této akademické skvadry, neboť zde bájný Stallone předvedl obyčejný herecký výkon, který alespoň mě nepřišel ničím úchvatný, fascinující a ničím oslňující. Než-li herecké výkony, spíše scénář a režie tlačí tento sequel ke dnu. Ryan Coogler jel až moc v zarytém korytu Rockyho, k čemuž se ještě přidala jeho mladická nerozvážnost, křečovitost v oblasti režie a scénáře a vznikl z toho nic neříkající paskvil, jež poměrně zneuctil původní "veledílo". ___ PS: Tímto komentářem zazlívám jen paskvil jménem Creed. Série filmů Rocky je oproti tomu hotový samet! Ale též to není moje vyhledávaná parketa. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Trénujeme, abysme vyhráli, ne se nechali zabít." Zbloudilá spermie Apollo Creeda vyrostla ve velkého černého kluka a jak už to v americkém snu bývá, hned druhý zápas v ringu si zaboxovala o titul mistra světa. Já proti tomu nic nemám, neboť koučující Rocky nemá k sarkastické poznámce daleko, ale je na to bohužel sám. Navíc všichni boxeři jsou jako ze života - plni filozofických mouder a to se skousává trošku hůř. I ty slepice najednou běhaly nějak pomaleji a trénink neměl pořádnou šťávu, ale kdybych napsal, že mi setkání s Rockym nebylo příjemné, tak bych si studem musel celý týden vytírat zadnici s nasazenými boxerkami. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mě to teda nijak neurazilo. Ano, je to zbytečné, ale upřímně jsem to čekal o dost horší. Coogler se nesnaží objevovat objevené, takže mi přišlo docela i sympatické udržování se v zaběhnutých kolejích. Musím říct, že z toho čiší dost nostalgie. Kdo má sérii nakoukanou, najde odkazů spoustu. Jen toho raka si mohli odpustit. Pro mě rozhodně přijemnější než předimenzovanej Southpaw. 72% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sedm a půl-tý Rocky jako to nejlepší možný klišé. Vlastně ten samý jednoduchý příběh srdcaře outsidera po cestě na vrchol, co tu od roku ’76 byl už tolikrát, jenže on ten zápas sama se sebou prostě neomrzí, zvlášť když CREED bere to nejlepší z poctivýho, civilního, devět let starýho comebacku, zůstává přitom inspirativní, má to nenahraditelný Slye charisma, přidává kus pěkný filmařiny, hecující soundtrack, krásnou Tessu a sympatickýho Jordana. Samá radost nejen pro Black Lives Matter :) Zkrátka... nemůžu se dočkat jít běhat sprinty do kopce, mrazu a deště, sáhnout na hranu sil, padat a zase vstávat. Bojovat. "If I fight, you fight." ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Sylvester Stallone (Rocky) požadoval, aby Michael B. Jordan (Adonis Creed) nosil boxerky s motívom americkej vlajky, ktoré nosil jeho filmový otec Apollo Creed (Carl Weathers) v prvej časti a samotný Rocky v tretej a štvrtej časti. Chcel tým pokračovať v tradícii. (Hudakfilms)
  • Niektoré davové scény boli natočené na štadióne Goodisonon Park v Liverpoole, počas polčasu futbalového zápasu Everton – West Bromwich, ktorý sa hral 19. januára 2015. (m.a.t.o.)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama