Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (828)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Ne všechno funguje na lusknutí prstů a je to i případ tohoto filmu. Emocionálně se mě Creed vůbec nedotkl a přijde mi, že vznikl jen proto, aby si Sly mohl ještě jednou zafilosofovat. Právě Stallone je (společně s hudbou) jedinou světlou stránkou snímku, ale už to semnou prostě nic nedělá. Svižně natočený, ovšem zbytečný recyklát. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy mám rád a málokdy mne zklamou. Příběhově klasická pohádka ovšem bohužel bez emocí, tedy Southpaw v tomhle ohledu zvítězil. Jordan sympaťák, Stallone kamarádský a souboje na jeden záběr téměř bez střihu dech beroucí, škoda, že byly pouze dva, ale za to slušně dlouhé i adrenalinové. Nenudil jsem se. 75% ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Posledná únosná rana, ktorú Rocky dostal a z ktorej by sa už nemal postaviť. Ako podanie žezla mladému boxerovi fajn, ale nič viac. Nie je to tak milo nostalgické ako predošlý Rocky Balboa (2006) a aj preto verím, že v ďalších dieloch už bude iba Creed a Rocky nad ním bude držať ochrannú päsť z hora. 50% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Objektivně za tři hvězdy, subjektivně za dvě. Při úvodní scéně z nápravného zařízení se na chvíli zdá, že se tohle pokračování Rockyho vydá vlastní cestou, už po patnácti minutách je z něj nicméně stejná šablona, jakou tvůrci omílají ve všech dílech. Žádná překvapení, žádné neočekávané zvraty, žádné nové nápady. A jako bonus je to strašně nevýrazně natočené a herecké výkony jsou průměrné. Stallone nejen že si toho Oscara nezasloužil – on si ani nezasloužil být na něj nominovaný. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|95%| Tak a je to tady a já jsem bohovsky spokojen! Na podzim jsem si řekl, tak zbývají pro mě 2 filmové pecky: Spectre a Creed. Spectre mírně zklamalo, až taková bomba to nebyla, ale furt skvělá záležitost (4*-80%). No a Creed mě doslova nadchnul. Jsem velký fanda celé série o Rockym. Každý díl má své, takže vše na 5*. U tohohle projektu jsem se dost obával. Jednak hlavního hrdiny, aby mi sedl a k tomu příběh. Také jsem se obával, aby neměl Sly málo prostoru. Naštěstí, nic z toho se nestalo. Příběh byl slušný, nenudil a to je hlavní. Samozřejmě, něco bych ještě vylepšil, ale to jsou detaily jen. Chtěl bych pokračování Creeda, no, uvidíme. Takže si to shrňme. Jordan jako Creed byl dobrý, průměrné herectví, ale jeho postava byla uvěřitelná, takže pohoda. Zápasy byly tři, ten finální byl bezpochyby nejlepší. Dramatické linie, emoce - to vše fungovalo dokonale. Sylvester Stallone u mě opět dokázal, že je skvělý herec – měl zde svojí postavu Rockyho ve velkém prostoru. Konec filmu u mě vygradoval velké emoce. No, to se už dlouho nestalo. A hudba ? Jiného skladatele než Contiho jsem se bál, ale asi zbytečně. Hudba byla dokonalá. Měla i pár starých soundtracků, hlavně v posledním kole v boxu. Dokonce i svůj hlavní hudební motiv, který se zatraceně vydařil. No, asi už nemá cenu to dál pitvat, jsem spokojen, rád bych byl za další díl a už se těším, až vyjde DVD! ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. listopadu 2015 v Los Angeles. (Varan)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 109,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 174,2 mil. (NIRO)
  • Otec celé série Sylvester Stallone (Rocky Balboa) se schválně držel zpět a téměř nezasahoval do scénáře. Výjimkou bylo upravení prakticky všech dialogů Rockyho, kterého podle něj scenáristé "tak úplně nechytili". (NIRO)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama