Reklama

Reklama

Nirvana: Heart-Shaped Box

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 1993, 5 min

Obsahy(1)

Heart-Shaped Box je úvodní singl z třetího alba Nirvany In Utero. Režie klipu se měl původně chopit tradiční spolupracovník Nirvany Kevin Kerslake, jenže kapela se k jeho nelibosti nakonec rozhodla pro Antona Corbijna. Corbijn oproti svým zvyklostem neměl úplnou kontrolu nad vizuální stránkou, neboť Cobain si prosadil řadu svých představ. Ovšem až na obsazení svého idolu, spisovatele Williama S. Burroughse, který roli odmítl. Surreálný klip s výraznými barvami a výtvarnou stylizací existuje i v mírně pozměněné režisérské verzi. (J.Connor)

(více)

Recenze (19)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Trafené, depresívne takmer ako vždy, no klip sa mi napriek tomu, že možno už mám svoje postoje svojské, veľmi nepáčil. Nevidím na ňom veľa zaujímavého. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Corbijn a rok 1993, to je režírovanie dvoch frontmanov s ťažkou závislosťou na drogách a "ježišovské" videoklipy k Heart-Shaped box a ku albumu SoFaD od DM. Pri Nirvane ale dokázal byť aj relatívne vtipný, i keď teda rozhodne nikomu názor, že tento klip obsahuje humor, vnucovať nebudem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád Nirvanu a nemám rád deprese. Proto mám k depresivní Nirvaně trošku chladnější vztah než obvykle. Nicméně Ježíš měnící pokrývky hlavy, otylý anděl i pestrobarevné pozadí stojí za zhlédnutí. ()

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Senzační klip ztvárňující bezútěšnost, kterou Kurt Cobain už tehdy asi nosil v hlavě. Běsi, kterým se snažil uniknout, ho tehdy bohužel dostali, ale pokud by po jeho hudebních aktivitách na světě zbyl byť jen tenhle jediný klip a písnička, stálo by to všechno za to. Mimochodem, netýnejdžerovské album In Utero, ke kterému tahle skladba patří, řadím mezi vůbec to nejlepší, co jsem v životě slyšel. ()

Zajímavosti (1)

  • Píseň se původně jmenovala Heart - Shaped Coffin. (figgo jr.)

Reklama

Reklama