Reklama

Reklama

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov

  • angličtina Aldabra: Once Upon an Island (více)
Trailer

Obsahy(1)

Výlet do míst, kam lidská noha takřka nemá možnost vkročit, příběh plný fascinujících dobrodružství zdejšího přírodního světa a mimořádný zážitek, jaký může nabídnout jen nejmodernější 3D technologie – všechny tyto atributy a ještě mnohem více v sobě sdružuje nový film ALDABRA: BYL JEDNOU JEDEN OSTROV. Působivý rodinný snímek nabízí unikátní osudové příběhy podivuhodných živočichů, kteří obývají atol Aldabra, kteří se zde rodí, vytvářejí společenství, přivádějí na svět mladé i bojují o své přežití. Film Aldabra: Byl jednou jeden ostrov není přírodopisným dokumentem, je vzrušujícím a napínavým příběhem ze světa přírody. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

marek29 

všechny recenze uživatele

RECENZE bez spoileru! Tak si nalijeme čistého vína! 😐 žánr filmu je rodinný, ano to sedí. Ale v popisku jsou věty, které jsou skoro až zavádějící a vytváří tak nefalšovanou klamavou reklamu. Nejedná se samozřejmě o žádný vzrušující a napínavý příběh s kdo ví jak dechberoucí zábavou. Ale obyčejnej přírodovědnej dokument jen a jen o zvířatech - zčásti z moře, z části na suchu. A je to teda asi pro malý děcka.. Za mě lepší průměr. Byl jsem na předraženým 3D a odpálenej z těchto výdobytků moderní doby nejsem. Je to akorát další prostředek, jak tahat z lidí víc peněz. :( 59% = 3z5 papec děti. ()

kamilek2 

všechny recenze uživatele

Dal jsem plný počet. Je to opravdu výtvarná podívaná, která v čechách nemá prostě konkurenci. Absolutně nachápu jak tohle Steve Lichtag dokázal dát dohromady. Tohle natočit a ještě v 3D aby to nebyl "jen dokument" ,ale plnohodnotný film. Klobouk dolu. Za letošní rok je to nejlepší počin naší kinematografie. Je to boží. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Název "Aldabra" zní dokumentárně, jeho pokračování "Byl jednou jeden ostrov" pak spíše pohádkově, či rodinně a přesně takto výsledný film vypadá. Nejedná se o dokument a nejedná se ani o pohádku, je to něco mezi a dle mého názoru bude většina rodin s dětmi spokojena. Film je plný nádherných záběrů, navíc podpořených 3D verzí, která má zas po delší době smysl. Vše je doladěno výborně sedící a znějící hudbou. Aldabra je první nedokumentární film Steva Lichtaga, to že tento slavný tvůrce točí dokumenty je znát. Hlavní příběh film vcelku postrádá, ale zase jich má několik kratších... ono to vlastně je takové spojení situací a dění na tomto krásném ostrově a jejich kvalitní okomentování Oldřichem Kaiserem. Tedy jsem rád, že se do toho Steve Lichtag a ostatní pustili, i když nástrah a nebezpečí byla jistě spousta. A samozřejmě jsem rád, že něco takového vzniklo "u nás". 70% ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šel s vědomím toho, že nepůjde o nějaký rodinný příběh, ale o normální dokumentární film pro děti natočený na korálovém ostrově v Indickém oceáně. A právě proto, že jsem neměl nijak přehnaná očekávání, je moje hodnocení 45%. Ovšem všechny body uděluji jen a pouze vizuálu. Ten je zmáknutý dokonale (tedy na české možnosti a poměry samozřejmě). Na druhé straně je potřeba s položit otázku, jestli je vůbec možné v takovéto rajské přírodě natočit něco vyloženě nepěkného :-) Všechno ostatní je ale špatně. Už samotný vypitý Kaiserův hlas mě tam celou dobu děsně sral. Říkal jsem si, jestli by nebylo lepší sledovat tenhle film se sluchátky, do kterých by se linula hudba typu Vangelis či Jean Michel Jarre. To nejhorší je ale scénář. Posloupnost jednotlivých scén je poskládána tak, že nedává absolutně žádný smysl a dodává filmu spíše dojem neumětelsky poslepované koláže. Chybí tomu jakákoliv jednotící linka. Jednotlivé denní doby i příběhy jednotlivých zvířat jsou zamixovány tak, že se v to za chvíli totálně ztratíte. Co je ale nejhorší je komentář. Nevím, jestli je jeho autorem přímo sám Lichtag, nebo to zadal nějakému dementnímu studentíkovi prvního ročníku nějaké kraví fakulty. Výsledek je ale děsivý. Jestli to měl být dokument, který bude děti informovat i tom, jak žijí živočichové na tropickém ostrově, pak ve výsledku musím říct, že si autor buď z dětí dělá prču, nebo je považuje za retardované bezmozky, kteří o světě a přírodě neví absolutně vůbec nic a nic nového se ani dozvědět nechtějí. Celkově se film nese na dnes moderní vlně přebít vizuálními a zvukovými podněty jakékoliv vnitřní sdělení. Nakonec děti jsou dnes zvyklé ze škol, médií a vzdělávacích pořadů přesně na toto. Já jsem ale na to nemohl koukat a raději si místy schrupnul. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Dokument o fiktivním ostrovu zní jako docela dobrý nápad, ale v podobě filmu nemá moc co nabídnout. Dokázal bych si ho spíš představit jako čtyřdílný pořad běžící na Déčku nebo jako Večerníček, už jen kvůli tomu že je očividně mířený hlavně na děti. V tomto ohledu mi ale některé části filmu přijdou trochu morbidní, nemám nic proti černému humoru, ale musím uznat, že se mi sem moc nehodil. Vyprávění Oldřicha Kaisera bylo fajn, film byl slušně natočený a hudba taky nebyla špatná, ale jako celek mi film přišel takový dutý. 6/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

  • Ostrov je nedostupný a nehostinný, ale přesto kypící životem. Nachází se jižně od Seychelských ostrovů a severně od Madagaskaru. Je tvořen výhradně korály a zbytky vápenitých schránek dalších živočichů. Jeho nejvyšší vrchol se proto nachází pouze 19 metrů nad mořem. Geologická fakta navíc prozrazují, že tento unikátní atol v minulosti nejméně šestkrát zmizel pod hladinou moře. Klimatické změny a tání v polárních oblastech nás varují, že tento přírodní div světa se může brzy opět potopit. (Zdroj: Falcon)

Reklama

Reklama