Reklama

Reklama

Monsters - Temný kontinent

  • Velká Británie Monsters: Dark Continent
Trailer 1

V tomto akcí nabitém pokračování, které se odehrává deset let po událostech úspěšného sci-fi Zakázaná zóna od režiséra Garetha Edwardse, se mimozemské příšery rozšiřují na Střední východ. Ve snaze snížit jejich počty byla do jedné nejmenované blízkovýchodní země umístěna americká armáda, která odtamtud pravidelně provádí kobercové bombardování pouště. Kromě velkého množství obřích mimozemských mrtvol má jejich počínání za následek také děsivé ztráty na životech obyčejných lidí. Armáda proto vede válku na dvou frontách - bojuje proti povstalcům vyzbrojeným pancéřovkami a improvizovanými výbušninami, ale i proti monstrům, která se prohánějí kolem pouště. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (62)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

S původními Monsters to nemá nic společného, a jestli to něco - ale hodně, hodně vzdáleně - připomíná, tak Apocalypse Now. Prostě vojenský film s partičkou mladých rekrutů z amerického slumu, a jeden velitel, kterému hrabe. Místo Jižní Ameriky Střední východ. Nic víc. Zklamání. První díl stál na nejistotě a všedních situacích, do nichž zasahuje nevšední prvek. Tohle je o ničem a monstra jsou zde v podstatě jen do počtu. ()

KeithMaxwell 

všechny recenze uživatele

Název i plakát je jak tu už bylo několikrát napsáno zavádějící a jde tu hlavně o vojenské drama, první hodinu jsem se slušně bavil a říkal si co to tu zase je za podhodnocení, druhá hodina je ale už solidním utrpením a silnou nudou kde o to víc zamrzí že to co každý od filmu chtěl - parádně vypadající monstra a velice dobré efekty tu jsou prakticky jen tak mimochodem. Příště víc monster a méně procházky pouští. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezáživná vojáčkovina ze Středního východu, jakých jsou ne tucty, ale kopy. Ty monstra tu vlastně jsou tak trochu navíc a tvůrci je sem nejspíš zakomponovali jen proto, aby rozšířili potenciální diváckou základnu. Ale to se asi nepovede. Nic proti obludám, ty mají něco do sebe a poslední záběr je parádní, ale tři minuty potvor ty dvě hodiny sraček prostě vytrhnout nemůžou. 5% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nie je to vyslovene zlé, ale ako pokračovanie Edwardsovho Monsters mi to až tak nepripadá. Hodnotenie znižujem hlavne preto, že film je o niečom úplne inom ako mal byť. Monštrá sú v ústraní. Hlavnou témou je niečo iné, bohužiaľ nie až tak dobre spracované. Je vidno peniaze (vizuál, kamera, efekty), ktoré boli do projektu vložené, škoda že výsledok nie je adekvátny. Treba ale uznať, že keď už sa na plátno dostali monštrá, pôsobili veľmi dobre. Mínusom je pridlhá stopáž. Dve hodiny je priveľa. Dostať to do hodiny a pol, mohol film dostať lepšie známky. Škoda nevyužitého potenciálu prvého filmu. 45% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu dát méně, protože ten film je až neskutečně roztahaný, ale přece jen jsem docela zíral na to, jak je povedené CGI. Ty triky tu byly dobré a prostě vypadaly dobře. Jako kdyby to byla mainstreamová produkce. Jen by to chtělo trochu zkrátit stopáž, trochu předělat scénář a šlo by to ještě výš. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Délka jedné mise byla 12 týdnů a 10 dní oproti 13 týdnům a 3 dnům. (Johnny.ARN)
  • Na konci filmu, když Frater (Johnny Harris) střelí muže do hlavy, je krev na zdi místo červené modrá. (Johnny.ARN)
  • Gareth Edwards, režisér prvního dílu, nebyl spokojen s tím, jakým směrem se tento film vydal. Mimozemšťané v původním filmu splynuli s přírodou, zatímco v tomto se spíše snaží ovládnout svět, což je úplný opak. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama