Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (182)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Bohužel hlavní ženská postava Lizzy mě dokáže otrávit, je to podle mě naprosto otravná postava, ale naštěstí tam je ten holohlavý Red, který si nehraje na hrdinu, ale prostě si tak kope, jak mu zlíbí, hlavní je, že vždycky stojí na straně vítězů. Bez Raymonda by tento seriál byl naprosto podprůměrný, s ním lehce nadprůměrný. Každý díl jeden podle určité šablony, nejotravnější je na to vždy ta část "za pět dvanáct". Na odpočinek po práci ideální, jiný bonus seriál nemá (pokud nepočítáme našeho antihrdinu Reda). ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Nápad je to dobrej, Red řekne jméno zločince FBI a ti jdou po něm, do toho se ještě reší další zápletka ohledně manžela/nemanžela a otce/neotce.I tady se najde několik blbejch dialogů, nelogických situací a úsměvnejch momentů, ale i tak se na to dá dívat. Hlavně teda díky J.Spaderovi, který všechnu pozornost strhává na sebe a všem vévodí. To naopak mi nesedla M.Boone v roli agentky, když ještě do toho se někdy fakt chová jak kráva... Když se v druhé sérii poučí z chyb, tak se na to rád mrknu :) Rád jsem i viděl znovu herce z MASHe a HOUSE. 7/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Nemám nejmenší zájem vést s Vámi etickou debatu o tom, zda mají právo poradit se s právníkem, než jim vpálím kulku do hlavy." Samolibý dobrák Reddington patří mezi nejzábavnější seriálové postavy, které jsem viděl pobíhat po kriminálním poli, ale přesto trvám na tom, že není nutné se s ním osobně seznámit. Redovy známosti totiž většinou nemají příliš dlouhou životnost a já žiju celkem rád. Patrně proto, aby byla zachována rovnováha světa, si báječný Red vybral ke spolupráci agentku Keenovou. Ta má sice o poznání hustší vlas než on, ale tady pozitiva končí. Na můj vkus je totiž příliš útlocitná, citově nevyrovnaná a vztahovačná, což je poněkud otravné. Jinak mám samozřejmě radost z toho, že FBI může všechno: od šmírování, mlácení, vstupování do cizích obydlí až po ignorování jakýchkoli mých práv. Nechť Vám tedy tento komentář bratr Google přetranslátoruje do američtiny, abyste věděli, co si o Vás myslím, Vy strážci demokracie. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Po pěti dílech zavládlo nadšení!! Zatím to má hlavu a patu a sympaticky se to liší od zaběhnutého krimi konceptu. James Spader nám trošku zestárnul a trošku přibral, ale pořád je téměř dokonalý! Role mu perfektně sedí a vypadá to že si roli neuvěřitelně užívá a hraje královsky! Všichni ostatní jsou v jeho velkém stínu... Megan Boone je sice šikulka, ale má ještě rezervy a chtělo by to, aby se víc chytla a byla Spaderovi alespoň rovnocennou hereckou partnerkou, i když je to v tomto případě fakt velice těžký úkol... Pokud se to nějakým záhadným způsobem nezvrtne, máme tady další velice povedený seriál... Zatím tomu dávám 84% a těším se na další díly. /// EDIT: Po ukončení první série zvyšuji hodnocení na 92% !!! Doufám, že to vydrží hodně dlouho... /// EDIT2: Mno... První cca dvě série byly luxusní... Ovšem zásadní zlom nastal když Elizabeth zastřelila prokurátora Toma Connollyho...Od této chvíle to jde se seriálem směrem dolů... Elizabeth na útěku, to byly fakt nudné díly... Taky díly s biologický otcem Alexanderem Kirkem nestály za moc... Trvalá výměna některých záporáků za klaďasy (Solomon dokonce dostal vlastní spin-off!!) a naopak a celkově se z té jednotky stal jen Reddingtonův nástroj, což byl vlastně už od začátku, ale nebylo to tak jednoznačné... Seriálu tedy v současném stavu snižuji hodnocení na 64% !! Pořád je to lehký nadprůměr, ale už to prostě není co to bylo v prvních dvou sériích... ()

filmator 

všechny recenze uživatele

Dobré jako odpočinkovka, když máte volnou hodinu a nevíte, co s ní. Jinak mě schéma začíná nudit. Na začátku se seznámíme s padouchem, pak ho s pomocí Reddingtona, který všechny a všechno zná, FBI dopadne, na konci epizodka ze soukromého života agentky Keenové. A tak pořád dokola, třeba i několik let, když na to přijde. Ale to si radši znovu pustím jiný seriál se seznamem, a to My Name Is Earl. Tady to nicméně zachraňuje skutečnost, že jednotlivé epizody byly doposud celkem zručně napsány, takže nechybělo napětí a se zájmem se dalo sledovat, jak díl dopadne (ačkoli v duchu víte, že přece dopadne dobře) :-) Pluskem je také obsazení. Spader nakrátko fajn, "strejda Majk" z Homelandu taky dobrej. Nic z čeho se posadíte na zadek, ale zároveň vás to neurazí. Lepší průměr. (psáno po 7. epizodě 1. série, víc jich asi nedám.) Edit: dal jsem nakonec celou sérii. Kupodivu se kvalita zlepšila a několik posledních epizod bylo to nejlepší z celé série. Pár zvratů, tu a tam menší zvratek, jen abychom do budoucna moc nezabředli do osobního života agentky Keenové a nepřešli plynule do telenovely. ()

Galerie (3 781)

Zajímavosti (6)

  • Ve 20. epizodě 1. série se objevuje postava senátora České republiky, který ovšem v originálním znění nemluví česky, nýbrž lámanou česko-rusko-polštinou. (HectorHagman)
  • Seriál se natáčel v New Yorku (Staten Island, Long Island, Pleasantville a na Pearl River). (Varan)
  • Na začátku 19. epizody se coby město Krajlevo v Srbsku objevuje záběr Prahu, přesněji na kostel sv. Mikuláše na Malé Straně. (multiflexi)

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama