Reklama

Reklama

Ulice v Palermu

  • Itálie Via Castellana Bandiera (více)

Obsahy(1)

Dvě auta zastaví naproti sobě v úzké uličce Palerma, a ani jeden z řidičů není ochotný pustit toho druhého dál. Celé sousedství se brzy začne sázet, kdo ustoupí jako první. (Film Europe)

Recenze (16)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic. A přece z tohoto snímku lze vykřičet maximum. Město Palermo, tady jde vždycky jen o čest, neústupnost a nekopromisní rivalitu. V tomto případě platí rčení: Padni komu padni, horká sicilská krev vždycky zvítězí. A musím vyzdvihnout ten vskutku alegorický závěr. Asi právě proto mě touha tuto zemi navštívit nepřešla. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Ulice v Palermu. Předloha - Emma Dante. Scénář - Emma Dante. Režie - Emma Dante. Nakonec Emma Dante i v hlavní roli (nepovedeného) filmu - za volantem (nepovedeného) auta. K o m e d i e ? Ani omylem. Ale abych nebyl obviňován z misogynie, nezbývá mi, než parafrázovat jeden z Milošových nejnovějších bonmotů: Špatně o filmu mluvit nechci a dobře o něm mluvit nemohu. ()

Reklama

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Taková delší reklama na Fiat Multipla - co se dá v něm všechno dělat, malé Punto-kolik se do něj vejde lidí a na výrazněji opálené hnědoitaly žijící svým životem. Ze začátku mě ta ruční kamera až štvala, aby na konci byl snad desetiminutový stativ... Ale jinak casting na výbornou, příběh již méně, ale jako jednohubka stojí docela za to. ()

kaliakra 

všechny recenze uživatele

Skvelý, do posledného detailu premyslený, skvele napísaný, zahraný, nasnímaný i zrežírovaný film na pomedzí dokudrámy, filozofickej alegórie a sebaparódie dáva šancu každému, kto si ho sám vo svojom vnútri dokáže prežiť, doplniť, dotvoriť. Prázdny človek nemá šancu. Nadobudne pocit, že videl prázdny film. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Po cca patnáctiminutové prologu (kdo je kdo) pak cca dějiny lidstva zdrcnuté do jedné hodiny filmu. Ve finále trochu intimity a konec, kdy se povedlo autorům smíchat závěry z Hoří má panenko, Krysaře, Noci oživlých mrtvol, a Romance čumilů. (zajímavé , že spor začne v uličce úzké tak , že kolem šprajcnutých aut lze sotva prolést , ale končíme na ,,bulváru" kde by se mohli vyhnout třeba i autobusy, - ovšem to už o nějaké vyhýbaní se dávno nejde....., tak jako v jiné italské /sardinské/ skopičině ,Muž,který koupil měsíc´, viz. úvodní scéna - pán v multikáře vs. osel uprostřed rozlehlé pláně) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama