Reklama

Reklama

Vypravěči

(festivalový název)

Obsahy(1)

S nadsázku podaný reálný příběh o tom, jak se stát profesionálním vypravěčem tradičního stylu rakugo. Unikátní projekt režiséra, který je sám původně rakugoka, takže přesně ví, o čem mluví. První film v historii, kde ve všech relevantních rolích vystupují slavní profesionální vypravěči. (Eiga-sai)

Recenze (2)

ing.man 

všechny recenze uživatele

Opravdu nečekejte komedii kde se budete smát od začátku do konce. Vyskytují se zde i vážná témata, která ovšem zase dávají vyniknout těm veselým pasážím.Tenhle film je spíš o lidech kteří dělají rakugo, než o rakugo samotném. Dlouho to trvalo než si mě snímek získal a zaujal, ale nakonec se to zadařilo. A konečně je taky Eiga-sai v Ostravě. Těším se na zítra (vlastně už dneska :D ). ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Svět rakugo s velkou nadsázkou a smyslem pro humor. Byl to příjemný film plný veselých i smutných emocí, zkrátka takový snímek ze života, což je ostatně žánr, který Japoncům jde. Jen je podle mého názoru škoda, že na to, že se to celé točilo okolo lidí, kteří se věnují japonskému umění vyprávěčství (=rakugo), tak tam z toho skutečného vyprávění nebylo ukázáno víc. Stačila by aspoň jedna plná scéna celého vyprávění a byla bych spokojená. Pochopila jsem, že to asi nebyl záměr, a že spíš šlo o ty postavy a jejich život, ale i tak to tam trošku chybělo. V tomhle ohledu se mi víc líbil film Sheberedomo, shaberedomo se stejnou tématikou, který jsem před lety měla šanci zhlédnout. Jako ukázku rakugo bych ho určitě doporučila více než tento, a to přestože v tomhle filmu údajně hraje větší množství skutečných japonských vyprávěčů rakugo, takže by to mělo být autentičtější. (Viděno v rámci Eigasaie 2017.)~(3,7)~ ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama