Reklama

Reklama

Detektiv Toohey způsobil v opilosti nehodu. Protože však nechce ohrozit svou kariéru, svou účast na nehodě při vyšetřování zapře. Důsledky jeho zbabělého chování a výčitky svědomí si však pomalu začnou vybírat svou daň... Detektiv Malcolm Toothey je vynikající vyšetřovatel. Při svém posledním zásahu je dokonce postřelen. Ránu sice zachytila neprůstřelná vesta, ale i tak je Mal mezi svými kolegy považován za hrdinu. Při návratu z večírku, kde Mal vypil pár skleniček alkoholu, srazí nešťastnou náhodou devítiletého Williama na kole. Těžce zraněnému Williamovi přivolá první pomoc a čeká do příjezdu záchranné služby i policie. Na místo dorazí jeho kolega-kamarád detektiv Carl Summer i se svým mladším kolegou detektivem Jimem Melicem a začnou rutinní práci při ohledávání místa nehody. Vyděšený Mal však svoji vinu popře a vymyslí si fiktivní příběh o neznámém autě, které viděl z místa nehody ujíždět. Carl vše velmi rychle uzavře, dokonce i při ohledání Malova auta nenajde žádné známky po nárazu. Zdá se, že Malovi jeho vymyšlený příběh uvěřil. Mal pokračuje domů a snaží se dál žít normálním pracovním i rodinným životem. Chlapcův stav se však v nemocnici nelepší a William upadá s vážně poškozeným mozkem do kómatu. I Carl a Jim se snaží pokračovat v práci na svých rozdělaných případech. Jim však od počátku vyšetřování nehody má jisté pochybnosti v postupu práce u svého staršího kolegy Carla. Snaží se ho přesvědčit, že se nehoda možná nestala tak, jak ji Malcolm popisoval. Carl na tyto poznámky však reaguje velmi podrážděně a odmítavě. Podezřívavý Jim chodí do nemocnice navštěvovat zraněného chlapce a sblíží se i s jeho matkou Ankhilou, přitom neustále sleduje chování Malcolma. Toho postupně výčitky svědomí začínají děsit, proto si sjedná schůzku s Carlem. Zde se zjistí, že vyšetřování nehody neprobíhalo úplně podle předpisů... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Samotná zápletka je sice atraktivní a mohlo se jednat o velmi působivou a emočně silnou podívanou, ovšem její zpracování není příliš zdařilé, čímž ona nabízená látka zůstala opravdu nevyužita. Celé je to poměrně utahané, se spoustou hluchých míst, ovšem ani ve scénách, ve kterých došlo k těm nejzásadnějším momentům filmu, mě nedokázali tvůrci účinně oslovit a zaujmout, trochu i zde chybělo výraznější přitlačení na pilu v emočně vypjatějších okamžicích, a hodně mi celý příběh přišel i rozkouskovaný do takových miniepizodek, z nichž některé byly i zcela zbytečné. Navíc Felony nedisponuje ani žádnou atmosférou, či stylem, napětí a dramatičnost též nefunguje, závěrečné vyústění není nikterak působivě vygradované a co se herecké, poměrně silné sestavy týče, všichni odvádějí takový obyčejný standart, kterým jistě filmu neublížili, ovšem zároveň ho ani nijak nenakopli. Celkově se tak jedná o docela nevýrazné drama, kterému chybí prakticky vše potřebné pro alespoň nějaké zaujetí a záživnost. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně kvalitně zrealizované policejní drama, které má jednu vadu na kráse, a to totální předvídatelnost. Film celou dobu nezahne do neznámých uliček, ani do nich nenahlédne, ani se do nich nahlédnout nepokusí. Vzhledem k banálnosti dějové linie by to chtělo alespoň nějaké hlubší protáhnutí morálním bahnem hrdinovy duše a v závěru silnější katarzi, ale ono nic moc. Takže sledovatelný, ale ne zcela uspokojivý film. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela solidní krimi drama. Jako thriller mi to moc nepřišlo, ale chvála bohu to zase není ani žádná moralistická agitka, čehož jsem se při přečtení obsahu k filmu nejvíc bál. Každopádně šel jsem do toho a nelituji. Hlavní hrdina svůj part celkem uhrál a byl uvěřitelnej. Takže zhruba průměr.55% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Okolo thrilleru se film snad ani neotřel, ale drama je to slušné. Téma o výčitkách a přijetí zodpovědnosti tady sice není pojato nijak originálně, ale tím, že film netlačí na pilu co se moralizování týče, může se divák s hlavním hrdinou, nebo spíš s jedním z hlavních hrdinů, celkem snadno identifikovat a pokládat si otázku, jak by se zachoval sám. Plusem je i obsazení. Od Wilkinsona a Edgertona už člověk tak nějak vysoký resp. vyšší standard čeká, ale příjemným projevem se blýskl i Jai Courtney, kterého jsem měl až dosud zafixovaného jako až příliš kudrnatého a příliš blonďatého Spartakova kamaráda. Mínusem je naopak až příliš dlouhá stopáž a přemíra dialogů, které sice nejsou napsané špatně, ale je jich tu zkrátka moc. Celkově slušná práce. 65% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Průměrná kriminálka s průměrnými herci a s (ano, tušíte správně) průměrným příběhem, na který se dá velmi snadno zapomenout. Režisér, který má za sebou vesměs televizní práci, se ani jednou nesnažil uhnout z cesty, překvapit diváka, případně mu dát klidně nějakou podpásovku, furt je to lepší, než ho nechat vláčet předvídatelným dějem, který ani na morálním poli není tak silný, jak by mohl být. Od začátku víme, o co půjde a kdo s kým zkříží své životní cesty. A jak říkám, jakkoliv překvapit se nás nikdo nesnaží. Holt hranice mezi odvahou a zbabělostí je mnohdy nesmírně tenká. PS: Nevím proč, ale Melissu George bych po těch upachtěných vedlejších rolích zase rád viděl v něčem pořádném. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama