Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je tu konec školního roku a dlouho očekávané prázdniny jsou konečně tady. Malý Mikuláš, jeho rodiče a babička vyrazili k moři a ubytovali se v hotelu Beau-Rivage Hotel. Mikuláš si u moře najde nové přátele: Ben, který tam bydlí... Freddy, který pořád něco jí, dokonce i syrové ryby.... George, který je vtipný už jen proto, že je angličan, uplakánek Paul a Christopher , který chce mít vždycky pravdu a je to otravné... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (67)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná komedie, která pobaví diváky všech věkových kategorií, díky čemuž ji lze odpustit i slabší scénář. Na druhou stranu tvůrcům se podařilo velmi dobře vyobrazit danou dobu a atmosféra působí okouzlujícím dojmem, proto se jedná o ideální komedii na odreagování, která nenadchne, ale rozhodně ani neurazí. Moje hodnocení 60%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Film je to maximálně na čtyři, ale vzhledem k místnímu neduživému hodnocení mu musím hvězdičku přidat. Pohodová letní komedie o krásně barevném světě, v němž se sice občas objevují mráčky a někdy i inverze, ale náhrdelník z mušliček má vždy větší cenu. (Viděno během Challenge Tour Speciál 2015: Filmový lov.) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemná letní komedie ideální do současného zimního mrazíku. Vhodná úplně pro celou rodinu. Od pejska až po babičku. Předlohu jsem pochopitelně nečetl, protože čtu málo a převážně knihy, které nějak obohatí mého ducha. Příběh se mi zamlouval. Mapuje v podstatě vše podstatné, co se rodinných vztahů týče. Od drobných rodičovských problémů a neřestí až k tomu, kterak se z Mikuláše stal pěkný kurevník. Souhlasím s názorem, že se tento díl opravdu více soustředí na rodiče než děti, ale nemyslím si, že by to bylo až tolik na škodu. Párkrát jsem se od srdce zasmál. Co ovšem oceňuji hlavně, je obrovská pohoda, která z každého záběru vyzařuje. Myslím si, že úplně každému film pozvedne náladu. Minimálně trošičku. Za sebe dávám pěkné 4 *. ()

waits 

všechny recenze uživatele

První filmový Mikuláš dopadl výborně, pokračování na něj zpočátku velmi zdařile navazuje, ale zhruba po třetině mu tak trochu dojde dech. Předně Mikuláš ustoupil do pozadí, sledujeme hlavně Mikulášovy rodiče (stejné obsazení, spolu s Polívkou, jako v předchozím filmu). To by nemuselo úplně vadit, kdybych se cítil přítomen v Mikulášově světě. To se ale děje jen napůl. Mám Mikuláše pročtěného skrz naskrz, ale většinu navržených dějových linek si scénárista přidal ze své vlastní hlavy. Dále, spousta dějových linek je jen nahozeno a nedotaženo, jediná rozpracovaná linka (s producentem a Mikulášovou maminkou) si to dvakrát nezasloužila. No a nakonec, tlačí se dost na pilu, takže humor je někdy trochu přihlouplý. A ten závěr s hradem, no, prominte, ten nebavil ani mou nejmladší dcerku. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po skvělém prvním filmu jsem si nemohl nechat ujít ani Mikuláše na prázdninách, byl jsem ale nepříjemně překvapen. Ta atmosféra dětského světa se jaksi vytratila, většina postav se začala podivně pitvořit, plánovaně komické situace byly vytvářeny moc násilně a komické povětšinou nebyly. Také přeobsazení Mikuláše se nepovedlo, nějak jsem jeho projevu nevěřil a nedokázal mu při jeho dobrodružstvích držet palce. Místo čtyř hvězd jsou to tentokrát dvě a doporučení nechám jen prvnímu dílu. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Scéna s chrápáním v hotelu je podobná (nejspíš ovlivněná) té samé scénce z  filmu Velký flám (1966). (mar48)
  • Film se natáčel na ostrově Noimoutier v provinicii Vendée ve Francii. (Laslo)

Reklama

Reklama