Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je tu konec školního roku a dlouho očekávané prázdniny jsou konečně tady. Malý Mikuláš, jeho rodiče a babička vyrazili k moři a ubytovali se v hotelu Beau-Rivage Hotel. Mikuláš si u moře najde nové přátele: Ben, který tam bydlí... Freddy, který pořád něco jí, dokonce i syrové ryby.... George, který je vtipný už jen proto, že je angličan, uplakánek Paul a Christopher , který chce mít vždycky pravdu a je to otravné... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (67)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Díky bohu, přežil jsem to. Ke konci jsem to přeskakoval z minuty na minutu. Čekal jsem zpracování knihy, to však nepřišlo. Teda, základ to mělo stejný, ale... Kdyby to mělo být PŘESNĚ podle knihy, tak jenom nechápavě kroutím hlavou. Ale nic, když už tu máme tohle, tak to zhodnotíme jak to bylo udělané. A mě zde hodně věcí vadilo. A bohužel, nebylo to ani vtipné... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

minimálně o třídu slabší než první díl,ale pořád velmi slušná zábava (a to minimálně 10x větší než naprostá většina soudobé tuzemské produkce).Pokud druhému Mikulášovi něco uškodilo,pak je to krom výměny hlavního představitele fakt,že tvůrci hodně ubrali z dětské hravosti,která dělala jedničku tak neodolatelnou a spíš než na děti se zaměřují na dospělé osazenstvo.To je sice i tentokrát dobře obsazeno a je zábava herce pozorovat,ale kouzlo jedničky je pryč a s Mikuláše se tak stává tuctová komedie...60% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapený, jak tu tenhle film při jeho premiéře dostával od místních všeználků tak hrozně na prdel. Mám takový pocit, že dokonce chybělo málo, aby film skončil u černých čísel, což si podle mě vůbec nezaslouží. Mikulášovy patálie na prázdninách totiž nejsou špatným filmem. To vůbec ne. Jenom už není první a taky už není tolik o Mikulášovi jako o jeho rodičích, což už taková legrace není. Ono totiž vnímat život dětskýma a dospělýma očima je sakra rozdíl a skloubit to dohromady jen tak nejde. A právě to je podle mě problém tohoto filmu. Jinak byl fajn a příjemně jsem si u něj odpočinul. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

já jsem si tu srandu náramně užívala a určitě film budu chtít vidět zas ,což se mi normálně nestává..Děcka si natáčení užívala - to bylo očividné.Filmaři příběh zasadili do doby dosti minulé ( kdy Francie byla Francouzů) asi proto,že v dnešní době se té legrace moc neužije.Neumím si představit tenhle příběh bez těch směšných klobouků,plavek a zasazený do moderního prostředí.Nebylo by to opravdu ono ()

waits 

všechny recenze uživatele

První filmový Mikuláš dopadl výborně, pokračování na něj zpočátku velmi zdařile navazuje, ale zhruba po třetině mu tak trochu dojde dech. Předně Mikuláš ustoupil do pozadí, sledujeme hlavně Mikulášovy rodiče (stejné obsazení, spolu s Polívkou, jako v předchozím filmu). To by nemuselo úplně vadit, kdybych se cítil přítomen v Mikulášově světě. To se ale děje jen napůl. Mám Mikuláše pročtěného skrz naskrz, ale většinu navržených dějových linek si scénárista přidal ze své vlastní hlavy. Dále, spousta dějových linek je jen nahozeno a nedotaženo, jediná rozpracovaná linka (s producentem a Mikulášovou maminkou) si to dvakrát nezasloužila. No a nakonec, tlačí se dost na pilu, takže humor je někdy trochu přihlouplý. A ten závěr s hradem, no, prominte, ten nebavil ani mou nejmladší dcerku. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel na ostrově Noimoutier v provinicii Vendée ve Francii. (Laslo)
  • Scéna s chrápáním v hotelu je podobná (nejspíš ovlivněná) té samé scénce z  filmu Velký flám (1966). (mar48)

Reklama

Reklama