Reklama

Reklama

Traitors

  • USA Traitors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film se odehrává v Maroku a pojednává o mladé ženě, která se zoufale snaží získat peníze, aby mohla s kapelou nahrát desku. Rozhodne se proto přistoupit na nabídku drogového dealera a s autem plným kokainu se vydává na cestu přes hory. Malika je frontmankou dívčí punkrockové kapely Traitors, která má vyhraněné názory na svět, své rodné město Tangier i vlastní místo ve společnosti. Nutně potřebuje peníze k tomu, aby svoji rodinu uchránila před vystěhováním a zároveň uskutečnila své sny s kapelou. Podlehne proto vidině rychlého výdělku, který spočívá v propašování zásilky drog přes hory na zakázku nebezpečného drogového dealera. Doprovází ji Amal, mladá drogová překupnice, kterou se Malika rozhodne vysvobodit z otroctví drogových dealerů. Maličino rebelství, stejně jako její instinkty a nervy, musí v tomto holém boji o přežití podstoupit křest ohněm. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

drackula 

všechny recenze uživatele

Malika je veľmi zaujímavá a sympatická postava. Nieje ako ostatné dievčatá, je rebel a v Maroku to dievčatá ako ona nemajú ľahké. Keď sa však objaví šanca to zmeniť, snaží sa ju využiť ale vzniká tu klasický problém - nedostatok peňazí. A tak je Malika konfrontovaná s túžbou posunúť sa vpred a možnosťou získať peniaze, nie zrovna legálnou cestou. Film si dokázal udržať tempo, uveriteľne vedel vybudovať napätie a konanie postáv mi nepripadalo nelogické, na to, že išlo o road movie. Prostredie Maroka bolo dosť exotické, aby našinca zaujalo a tak môžem filmu vytknúť jedine jeho predvídateľnosť. 70% IFF Bratislava 2013 ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Film, který ukazuje mnohé. Punkrock v islámském světě, amerikanizace marockého obyvatelstva - barák, hypotéka, dluhy, s tím spojené praktiky bankovních zlořádů, také kulturně zakořeněný, špinavý business s drogama, ale i skvělý pohled na druhou stranu této protlačené anti-kultury. Na tu alternativní. I když by se Malika nechala bez otázek zaprodat jakémukoli studiu, v duši punk má a má tam i velké srdce a i přesto, že jí nevadí podílet se na zmíněném drogovém kšeftu, tak mne její osobnost naprosto dostala, stejně tak její štyl - holčina, která si to jede po svém, ovšem, nikde se neztratí, v žádné situaci. Velmi slušná režie podpořená skvělou hudbou, gradující děj a perfektní herectví. Ve filmu je slyšet francouzština, angličtina a jazyk, který si netroufám pojmenovat. Maroko jede! (Challenge Tour 2015) ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Doufám, že Malika si svůj sen vybojuje i v dalších fázích jejího života, ale tuhle část z Tangieru jsem jí rozhodně nezáviděla. Měla nervy, které jsem jí záviděla, protože já jsem za totality vypadala na hraničních přejezdech jak, když mám auto narvané kokainem a přitom jsem tam měla jen pár šišek salámu navíc. Chaimae Ben Acha to po herecké stránce zvládla bezvadně, jen jsem měla z konce mírně rozpačitý dojem a jestli budou všechny filmy z těchto zemí v tomhle duchu, tak budu nakonec ráda, že jsem tady v Čechách a přestanu mít cestovatelské chutě. - Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Moje máma vždycky říkala: " Jsi-li hřebík, musíš snášet rány." To je jen půlka přísloví. Druhá půlka říká: Jsi-li kladivo, udeř." ...Aby se člověk ve svém životě posunul dál, mohl uskutečnit své sny, pomohl rodině, která má finanční potíže, je ochotný zariskovat, aniž by předem domyslel, jaké to může mít následky. Chaimae Ben Acha = zajímavá herecká tvář. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Nedostatecne verohodne (zapojit se do mezinarodniho obchodu s drogami proste nemuze byt tak snadne) a tonalne nevyvazene (neskutecne bizarni happy end). Snimek se zmita na hranici mezi socialnim dramatem a zanrovym filmem, ale ani v jedne rovine neni zcela dotazeny. Velkym kladem je na druhou stranu krasne vystizeni lokality--at uz spinaveho marockeho mesta ci vylidneneho venkova s ochotne naivni vesnickou rodinkou. Do Maroka na dovolenou jedine za trest. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Maroku, konkrétně v Tangeru a pohoří Ríf. (griph)

Reklama

Reklama