Reklama

Reklama

Siddharth

  • Kanada Siddharth
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Opravář zipů Mahendra a jeho rodina na tom nejsou finančně nejlépe. To je důvod, proč otec pošle svého dvanáctiletého syna pryč z města za výdělkem i přesto, že je dětská práce oficiálně ilegální. Když ale malý Siddharth ve smluvený čas návratu stále není doma, vydá se Mahendra po jeho stopách a z informací, jež postupně získává, vyplyne, že mu syna nejspíše unesli. Kontaktování policie i všechny ostatní pokusy, jak získat syna zpět, vyznívají do ztracena a zoufalý otec se chytá poslední naděje: názvu místa, kde údajně končí unesené děti. Drama, jež se mimo jiné dotýká témat dětské práce a sociálních problémů v Indii, bylo inspirováno skutečnou událostí. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (5)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výlet do přelidněné země, ve které neseženete hovězí, kdybyste se rozkrájeli, a kde se přísloví o jehle a kupce sena stává realitou, nabízí několik jejich tváří. Kasty zde dozajista nevymizely, hindština je pěkně řízlá angličtinou, jeden z poskytovatelů mobilních služeb zde zažívá zlaté časy a v tom všem docela naivní příběh. Celý děj se pro mě vyvíjel v tomto duchu. Velice podivně. Na Bollywood je zřejmě nutné si trochu zvyknout. (Challenge Tour 2015) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl země původu Indie, tak jsem zpozoroval. Přes veškeré množství bollywoodských filmů mě ale uklidnila délka, která je v rámci normální časomíry a na doporučení Enšpígla jsem se do filmu druhý den na Cinemax2 okamžitě pustil. Výsledek je zážitek, na který hodně dlouho nezapomenu. Příběh, který by měl učit každého Evropana na tomto kontinentě, jak se vypořádávat s kritickými situacemi a příběh, který by nám všem měl vysvětlit, že nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř. Nehledě na to, že vše bylo naprosto perfektně natočeno. Já do závěrečné scény nevěděl, jak to všechno skončí a tak jsem celých 96 minut žil v takovém napětí, že jsem skoro ani nedýchal. Skvělý, ale dost drsný film, ze kterého by si každý z nás měl něco vzít a minimálně nad tím vším hluboce zapřemýšlet. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film sází na divácké empatie s rodičema zmizelého chlapce. Což není moc problém, protože to co si musel prožívat Mahendra a jeho žena muselo být velký psychopeklo především v tom, že bylo vidět že kompetentní uřády (policie) mají nějaký zmizení dítěte celkem u prdele. Jako by druhé housle hraje sociální podton celýho příběhu, ale přitom právě on je rozhodující proč člověk musí s patrájícm tátou souznít. Ač to téma přímo vybízí k tomu aby diváka citově tlačilo do kouta, neděje se tak, dokonce se myslím že děj je vyprávěn až s příliš velkým citovýnm odstupem. Ve výsledku ale stačila jedna kresba do prachu a byl jsem na sračku. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

silný příběh ze světa, který je opravdu hodně odlišný od toho našeho evropského. Patrně velmi realisticky natočené drama o zoufalém hledání ztraceného syna. V obrovské zemi, v lidském mraveništi, chudý otec, pro kterého je problém dát dohromady peníze na vlak, se snaží najít svého syna, který beze stopy zmizel. Film nehraje na city a přesto nebo právě proto je jeho vyznění působivé ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama