Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (308)

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce upíra a mladé dívky, kterou se pokouší za velkou finanční odměnu přivézt zpět k otci bratři Marcusové a konkurenční lovec upírů dhampir D. Scénář sice není úplně originální, ale vizuální stránka vše vynahrazuje. Je zde hlubší morální podtext a samozřejmě láska i přes všechno nakonec vítězí ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Poutavý příběh, krásný soundtrack, výborné postavy... Nenudil jsem se ani chvilinku, vychutnával jsem si každý okamžik a pokyvoval jsem hlavou nad nápaditostí tvůrců... Posledních pár scén jsem si pouštěl snad dvacetkrát, jak jsem byl okouzlen vynikající kombinací nádherné hudby a dojemného "odletu"... ()

Reklama

Jillen 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý počin. Moc nemusím upíří tématiku, neb poslední dobou dostává jedno KO za druhým (ano, myslím tím Twilight apod.), ale zdejší hodnocení mě přesvědčilo dát tomu šanci. No a není čeho litovat. Snad jen mdlého anglického dabingu, který je emočně na bodu mrazu a trochu sráží některé scén dolů. Nicméně se jedná o poutavou, vizuálně skvostnou a originální upíří lovestory v hávu bizarního sci-fi/fantasy. Zní to šíleně, co? :-) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré anime, které má sice hodně jednoduchý příběh, je však tak dobře uděláno (animace je opravdu moc pěkná), že nuda v nejmenším nehrozí. Postavy nejsou úplně jednoznačné, což je dobře, hlavní hrdina D je správně rozpolcený, drsný a vůbec cool a závěr je překvapivě velmi dojímavý, což bych v příběhu o nájemném lovci upírů rozhodně nečekal. Trošku mi vadila přílišná eklektičnost (míchá se tady opravdu všechno se vším), ale to jsou detaily... ()

akisha 

všechny recenze uživatele

K Vampire Hunterovi s čas od času ráda vracím. Na upířinu skvěle navnadí už atmosférický úvod a v podobném duchu se to nese až do konce. Nejlepší je to zhruba v polovině, kdy se hrdinové dostanou do "hnízda" Barbarois a následující honička s mimem a "stromo-ženou" nemá chybu a celá tahle část se mi líbila jen o malinko víc, než samotný závěr u Carmily. Jakožto diváku znuděnému stále stejnými filmy s upíří tématikou, buď ve stylu Bladea nebo Interview, (Twilight se do upířin dá počítat jen těžko) je tohle vítaná změna po japonsku. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama