Reklama

Reklama

Signál z neznáma

  • USA The Signal (více)
Trailer

Setkání dvou mladíků a dívky s hackerem, který se jim naboural do počítačového systému, navždy ovlivní jejich dosud normální životy. Dva mladíci, Nic a Jonah, doprovázejí Haley na výletě na středozápad USA. Cestou se rozhodnou vyhledat počítačového hackera, který jim nedávno způsobil spoustu nepříjemností v jejich škole. Vypraví se tedy na adresu, kterou se jim podařilo zjistit. Na místě, uprostřed divočiny, objeví pouze rozpadající se budovu. Když se ji trojice pokusí blíže prozkoumat, z nevysvětlitelných důvodů se kolem nich najednou začnou dít podivné věci. Všichni tři ztratí vědomí a později se probudí jenom Nic. Zjišťuje, že se všichni tři nachází kdesi v podzemním komplexu a že spolu se svými přáteli přišel do kontaktu s mimozemskou civilizací. Všichni tři jsou tam drženi proti své vůli a podrobeni testování. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (284)

luka4615 

všechny recenze uživatele

"Zvláštní" sci-fi s poměrně neobvyklým tématem. The Signal je živoucí důkaz toho, že za málo peněz lze vytvořit hodně opravdu kvalitní muziky. Působivá práce s kamerou, efektivní "zpomalovačky" a neotřelý, inovativní přístup k látce dělá z The Signal skvělého zástupce na poli nezávislých sci-fi filmů. A role Laurence "Morphea" Fishburna? Skvělá třesnička na pomyslném dortu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Teenagerské sci-fi je subžánr relativně nový, William Eubank do něj namíchal i další samozřejmé ingredience filmů cílených na dnešní náctileté - hororové prvky při objevování tajemné chaty jedoucí na vlně módních teenagerských hororů se zprofanovanou ruční videokamerou, něco z konspiračních teorií, levně vyznívající záhady, hrdiny ukázkové počítačové nerdy... A velmi těžkopádný konec. Prostě pokud ti není -náct, je to nuda k uzoufávání... Eubank je možná dobrý režisér, jako scénárista ovšem nestojí za moc... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No tak je sice pravda, že téma Oblasti 51 tady bylo uchopeno originálně a neokoukaně, ale že by se jednalo o nějakou nadprůměrnou zábavu, to se říct nedá. Trojice mladých lidí je zavřená v supertajném laboratorním komplexu, kde čelí výslechům a jsou podrobeni různým hokus pokusům. A že se jim to nelíbí nemusím asi zdůrazňovat. Ta konstrukce příběhu sice nebyla úplně blbá, ale to zpracování, při kterém si režie snaží hrát na umění, mě vůbec neoslovilo. Flashbacky, sekaná kamera či světelné řezy, to všechno vytvářelo chaos v už tak trošku nepřehledném zmatku. Jediným pevným bodem byl Laurence Fishburne, kolem kterého se všechno točilo a líbila se mi i Olivia Cooke. Ale jinak je to škoda dobrého námětu. 30% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skvěle se to rozvíjí, skvěle, ale pak najednou dojde k nějakému zlomu a už to není ono. Chvíle mi je to hororové, chvílemi neskutečně akční, ale když se na to podíváte jako na celek, vlastně máte pocit, že jste se dívali na něco o ničem. U tohohle filmu jsem měl pocit, že by měl poslední scénou vlastně začínat. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zvláštny, ale zaujímavý film. Má síce svoje muchy a zbytočné zádrhely, no postupom stopáže je čoraz lepší a finále je už vyložene pôsobivé. Pre nadšencov nekonvenčných novodobých sci-fi kúskov typu "Moon" či "Beyond the Black Rainbow" to môže byť trefa do čierneho a oproti režisérovmu predchádzajúcemu, poloprázdnemu hudobnému videoklipu "Love", ktorý sa zúfalo snažil tváriť ako artové sci-fi, je to rozhodne príjemný krok vpred. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně s krávou, kde testují vydráždění, ovládá žena videopult, který je určený pro přepínání vstupů videa, například při televizním vysílání. Ve filmu se objeví, že přetahuje páčku, která slouží k přechodům videa. Ve filmu páčka otevírá garážová vrata, což je velmi nereálné a technicky nemožné. (PAULOO)
  • Kdyz Nic (Brenton Thwaites) a Jonah (Beau Knapp) vchází do opuštěného domu, kde se má nacházet Nomad, jsou světla auta zhasnuta. Když poté Haley (Olivia Cooke) zmizí a oni vyjdou ven, světla svítí. (PAULOO)
  • Natáčení filmu bylo zahájeno v květnu roku 2013 v Novém Mexiku. Dále se filmovalo v Albuquerque, Los Lunas, Taos a Ohiu. (willy1)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama