Reklama

Reklama

Signál z neznáma

  • USA The Signal (více)
Trailer

Setkání dvou mladíků a dívky s hackerem, který se jim naboural do počítačového systému, navždy ovlivní jejich dosud normální životy. Dva mladíci, Nic a Jonah, doprovázejí Haley na výletě na středozápad USA. Cestou se rozhodnou vyhledat počítačového hackera, který jim nedávno způsobil spoustu nepříjemností v jejich škole. Vypraví se tedy na adresu, kterou se jim podařilo zjistit. Na místě, uprostřed divočiny, objeví pouze rozpadající se budovu. Když se ji trojice pokusí blíže prozkoumat, z nevysvětlitelných důvodů se kolem nich najednou začnou dít podivné věci. Všichni tři ztratí vědomí a později se probudí jenom Nic. Zjišťuje, že se všichni tři nachází kdesi v podzemním komplexu a že spolu se svými přáteli přišel do kontaktu s mimozemskou civilizací. Všichni tři jsou tam drženi proti své vůli a podrobeni testování. (TV Nova)

(více)

Recenze (284)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Eubankova tvorba je mi sympatická. Pocitové Love jsem si velmi užil, The Signal je dějovější ... a byť se nejedná úplně o trefu do černého, bylo minimálně namířeno správným směrem. Umí to být tajemné, lehce znepokojivé, vyvolává to zajímavé otázky jako každý správný mysteriózní film. Od opuštění laboratoře mě ale Eubank tak nějak ztratil, protože už té "divnosti bez odpovědí" bylo trochu moc. Celkově mírný nadprůměr a určitě zvědavost na další film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby USA $600,896Tržby Celosvetovo $1,365,000▐ zo začiatku to vypadolo ako amatérske lacné béčko, asi po 30 minútach to naberá na obrátkach a nakoniec z toho vznikne aj keď taká skromnejšia ale celkom poctivá, snaživá sci-fi dráma, dokonca aj triky zaujmú hlavne tie bežecké dostihy s kamiónom, area 51(2+3+5+41) /60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Teenagerské sci-fi je subžánr relativně nový, William Eubank do něj namíchal i další samozřejmé ingredience filmů cílených na dnešní náctileté - hororové prvky při objevování tajemné chaty jedoucí na vlně módních teenagerských hororů se zprofanovanou ruční videokamerou, něco z konspiračních teorií, levně vyznívající záhady, hrdiny ukázkové počítačové nerdy... A velmi těžkopádný konec. Prostě pokud ti není -náct, je to nuda k uzoufávání... Eubank je možná dobrý režisér, jako scénárista ovšem nestojí za moc... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSME SI JISTÍ, CO SE S VÁMI STALO. PRAVDĚPODOBNOST KONTAMINACE MIMOZEMSKOU LÁTKOU JE DOCELA VYSOKÁ....“ /// Mladí géniové a kámoši jak hrom, ztraceni v Oblasti 51…Klidně to mohlo bejt točený handkou…naštěstí není, takže tady máme minimalistický či nekonvenční sci-fi plný bílý barvy (světla), zaskafandrovanejch chlápků a příběhovejch otazníků, který je postupně lepší a lepší, a který (zřejmě ti chytřejší) za závěrečný vyznění fláknou 4*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem napnutej jak prase, když z laborky v podzemí zdrhá frajer na krypl káře. Navíc dokážu vocenit, když si z důvodu zvýšení obtížnosti za sebe přiváže vozejk s holkou v kómatu. 2.) Páč u mě levně, neznamená blbě. 3.) Thx za titule ,,martanius105“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo. Možná kdyby Signal neměl tak bolestivě pomalé tempo, tak by se mi film zamlouval více. Takhle se nedá popsat jinak, než jen NUDA. Závěr celkem slušné vizuální orgie, ale jinak bych byl radši, kdybych film neviděl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najväčším plusom tejto snímky je menej predvídateľný scenár, čiže ak nebudete o nej nič čítať ani pozerať trailery, skoro určite vás vývoj príbehu viac krát (príjemne?) zarazí. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Byla to dokonalá kombinace? Byl to skutečný úspěch?" Tak tyhle otázky se tam objeví. Týkaly se ovšem něčeho zcela jiného. Kdybych na ně měla odpovědět ale v souvislosti s The signal, tak je jasné, že to nebude asi žádný kasovní trhák, ale mně, která nepatřím zrovna mezi skalní fanynky sci-fi žánru vyhovoval po mnoha stránkách. Od všeho tam bylo trochu v té akorátní rovnováze, asi tak, jak si to pro tenhle typ žánru představuji já. Fandila jsem Nickymu v andílkové košilce a jeho maximálnímu úsilí přijít všemu na kloub a nějakým způsobem se z té situace vymotat. Nebylo by to asi ono, kdyby se tam neobjevil alespoň nástin milostného citu a tak jsem si pochopitelně přála, aby to s krásnou Haley dopadlo k obrazu mému. Ani Jonah nebyl zanedbatelnou postavou, jak.se v průběhu dění ukáže. Scéna, kdy Jack běží vedle kamionu a nebo odhalení, co že to s tím Jonahem vlastně je, byly moc povedené momenty a to nemluvím o fascinujícím konci s úžasným hudebním doprovodem......a kdo je vlastně Damen a MBE? Nechte se překvapit, jeden z posledních záběrů na něj opravdu stojí za to :-) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Originální film s nápadem, který přes svojí viditelnou levnost dokázal chytrým scénářem a kvalitní prací s okolím zahrát hodně muziky za málo peněz, navrch přihodil celkem kvalitní triky a i na jednu vyhaslou filmovou hvězdu ještě nějaké ty prachy zbyly. Film nemá žádné pořádné kulisy ani prostředí (kancelářské prostory, poušť), přesto chvílemi zajímavou a tajuplnou atmosférou dokáže navodit dojem áčkového sci-fi, čemuž hodně dopomáhají i celkem kvalitní herecké výkony herců, o kterých jsem v životě neslyšel. Jen za to dokonalé maskování levnosti si tvůrci zaslouží uznání. Výplň děje na tom už tak dobře není, to samé jeho akčnost, a abych řekl pravdu, pointu jsem taky moc nepobral, jelikož se s nějakým vysvětlováním nikdo moc nesere, díky čemuž pak má divák na konci v hlavě asi pět variant, které do vysvětlení pointy zapadají naprosto stejně (případně všechny absolutně nijak) a může si jen hodit kostkou, která z nich film vlastně vysvětluje. Od filmu jsem ale čekal naprosté hovno, utahané nezávislé psychologické sci-fi, které mě znudí k smrti. To se ale nestalo, naopak. 65% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zvláštny, ale zaujímavý film. Má síce svoje muchy a zbytočné zádrhely, no postupom stopáže je čoraz lepší a finále je už vyložene pôsobivé. Pre nadšencov nekonvenčných novodobých sci-fi kúskov typu "Moon" či "Beyond the Black Rainbow" to môže byť trefa do čierneho a oproti režisérovmu predchádzajúcemu, poloprázdnemu hudobnému videoklipu "Love", ktorý sa zúfalo snažil tváriť ako artové sci-fi, je to rozhodne príjemný krok vpred. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Minimalistické sci-fi Williama Eubanka, jehož vesmírné Love bylo sice zajímavé, ale až na posledních asi dvacet minut poměrně nevýrazné, přináší originální nápad zabalený do úchvatného vizuálního kabátku. Výborné obsazení, zejména Brenton Thwaites mě mile překvapil v tom, že kromě jeho pohledné australské tvářičky má též i velmi slušné herecké schopnosti. Laurence Fishburne je klasa a je jasné, že postavy, jež hraje Lin Shaye snad ani nemůžou v žádném filmu být nezajímavé, či snad obyčejné:) Ta dáma má prostě "hororový" obličej:) Závěrečná pointa je velmi překvapivá, ale spíše než "WTF??" přináší dojmy stylu "Tak takhle to tedy je..." Rozhodně se však jedná o nečekané rozuzlení, které asi většina diváků nečekala. Ale vlastně to celé i dává smysl, ale nejspíš na to nepřijdete do "toho" okamžiku. A momenty poté vlastně teprve začnou ukazovat ten skutečný, obrovský význam... The Signal se mi líbil více než Love. Více propracovanější a poutavější. William Eubank má dobré nápady, uvidíme, jaký bude ten další. Pokud se tedy nějaký objeví. Ale mohl by:) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý sci-fi thriller od Williama Eubanka. Má celkom dobrý príbeh o trojici priateľov, odborníkov na počítače, ktorí sa vydávajú na dlhý výlet autom, ale rozhodnú sa ešte zájsť na jedno neznáme miesto, kde by sa mal ukrývať tajomný hacker, s ktorým už boli v kontakte, lenže na mieste sú svedkom niečoho nevysvetliteľného. Keď sa mladík preberie, zistí, že je v podzemnom vedeckom laboratóriu kvôli možnému kontaktu s mimozemšťanmi a síce si uvedomuje, že sa s ním skutočne niečo deje, ide mu hlavne o jeho priateľov a tak urobí všetko preto, aby spoločne unikli. Ale uvedomujú si, že to bude ešte náročnejšie, než si mysleli. So spracovaním som dosť spokojný, už od začiatku som mal z toho veľmi dobré pocity, skupina mladíkov pôsobí úplne normálne a tak nie je problém si k nim vytvoriť vzťah, ale aj inak to má takú veľmi sympatickú atmosféru, vďaka ktorej sa mi to páčilo, aj keď sa nič dôležité nedialo. A nepokazí sa to ani po prenesení deja do výskumného zariadenia, kde už síce väčší priestor má len jeden mladík, ale zvláda to bez problémov, určite musím pochváliť, že na rozdiel od mnohých podobných filmov to nezačne upadať do stereotypu, ale stále to niečím prekvapuje, občas sa nájde nejaká skutočne zaujímavá sekvencia a navyše si to udržuje tú správnu tajomnosť, vďaka ktorej som bol zvedavý, ako sa to bude vyvíjať. A našťastie nesklame ani záver, ktorý síce nie je originálny, ale nečakal som ho a navyše aj tak je podaný dosť odlišne, než to býva zvykom. Jedine ma mrzí, že tento film je až príliš zrozumuteľný v celom jeho priebehu a tešil som sa na trochu artovejšie prevedenie, ako v prípade režisérovho predchádzajúceho filmu, ktorý už vyžadoval aj premýšľanie, ale zase aj takto ma to bavilo. Inak film prekvapivo zaujme aj po stránke akcie, ktorú som tu pritom ani nečakal, ale nájde sa tu niekoľko zaujímavých a až prekvapivo dobre zvládnutých momentov a kvalitných spomaľovačiek. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatická skupina mladíkov, ktorej nemám čo vytknúť, po dlhšej dobe ma zase bavil aj Laurence Fishburne a okrem nich už nikto nemá viac priestoru, to už je len pár epizódnych postáv. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, William Eubank vôbec nepotrebuje zbytočne veľký rozpočet, aj takto dokáže ponúknuť kvalitnú vizuálnu stránku, zaujímavé lokácie a veľmi dobrú atmosféru, takže tu nemám problém. Takže tu ma skutočne mrzí iba moje chybné očakávanie artovejšieho štýlu, inak je to rozhodne kvalitná žánrovka, aj keď asi len na jedno pozretie. 77% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je sympatické, že dnešné technológie dávajú zelenú aj vzniku podobných nízkorozpočtových sci-fi filmov s myšlienkami, ktoré by kedysi ostali len v hlavách šikovných tvorcov. Eubank k nim patrí všetkými desiatimi a je len otázka času kedy mu štúdiá zveria nejaký odvážnejší projekt. Vizuálne pútavé, plné metafor a abstraktných scén. Zručná a metodická réžia fungovala v jednotlivých scénach, ale celkový dojem bol akoby to točilo viacero režisérov súčasne a každý si chcel pretlačiť svoju verziu scenára. Eubank totiž nevedel ako pospájať jednotlivé časti. Je jasné, že nápady nie sú to, čo by tomuto mladému vizionárovi chýbalo. Skôr je to akási vodiaca niť zručnejšieho rozpávača, ktorý by celý príbeh dokázal zosúladiť do konzistentnejšej formy. Pokus o KO finálny zvrat ale vyšiel, a pokiaľ divák pochopí, tak určite dá palec hore. 70%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná, že kdyby se Eubank nesnažil za každou cenu natočit malý velký film a místy neexperimentoval s ruční kamerou ve stylu Blair Witch, či psychedelic scénami ala Mullholand Drive, třeba by to bylo opravdu dobré. Takhle to byla dost nejednoznačná matlanina s pár zajímavými momenty a slušným finále. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Fakt divný film. Po polovinu filmu se tak nějak daří budovat napětí, ale celé mi to přišlo takové nepřirozené, neuvěřitelné a pitomé zároveň. Nebudu zastírat, že jsem film nakonec nepřepl kvůli skvělé Olivii Cooke a vlastně jsem nic moc nečekal. Viděl jsem ale, že na papíře ty ambice byly pravděpodobně větší...6/10 ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dva mladíci a jedna slečna, se vydávají po stopách signálu, který je zavede až do míst, kde dávají lišky ufonům dobrou noc. Po neočekávaném nočním zážitku u opuštěné chaty, se však jejich životy obrátí naruby. První polovina filmu je vynikající. Tajuplná, atmosferická, pokládající spoustu zajímavých otázek (divákovi, ne hlavnímu hrdinovi). Druhá však trochu ztrácí již tak své pomalejší tempo a Signálu jakoby dochází dech. Je to škoda, protože když se film přesune z laboratoří do Nevadské pouště - snímek už ničím nepřekvapí a režisér docela slušně pohřbívá výborně rozehranou první část. Závěr je sice velmi zajímavý, ale nijak ohromující a za pár hodin po skončení filmu vám úplně vyšumí z hlavy. Nevím, třeba jsem na film neměl tu správnou náladu, příště si ho vychutnám více a opravdu ho docením, protože mi toto téma přišlo hodně zajímavé a originální, ale zatím jsem prostě neměl ten správný pocit silného filmového zážitku. Co se však musí ocenit, je vizuální stránka filmu. S takovým rozpočtem - klobouk dolů. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Úvodná hodina vďaka príbehu sľubovala strhujúci záver. Bohužiaľ, nestalo sa. Slušný námet a snahu o originalitu zabila totálna nevýraznosť. Režisér po celú dobu pripravuje diváka na niečo veľké, no verte neverte, nič mimoriadne sa veru nestane. Opäť sa potvrdilo - mnoho kriku pre nič. "The Signal" je normálny "slepý guláš" bez mäsa. Zo sci fi prvkov charakterizujúcich tento žáner tu až na myšlienku a pár osviežujúcich momentov v podobe špeciálnych "tretier" či "Hulk ruky" divák veľa nenájde. Škoda. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Šli za signálem fuch upadli do komatu fuch nemůžou si na nic vzpomenout fuch No bylo by lepší kdyby u toho zůstali. Další příklad filmu který se od začátku tváří strašně složitě a náročně aby jste pak na konci zjistili, že nejsložitější a nejnáročnější ho bude dokoukat a pobrat o co šlo. Pokud je co pobírat. Mě se to nepovedlo.40% ()

petero 

všechny recenze uživatele

William Eubank tvorca vizuálne a hudobne príťažlivého filozofického sci-fi Love (Ztracen ve vesmíru) opäť prichádza so zaujímavým sci-fi filmom kde mu so scenárom pomohol mne obľúbený Sebastian Gutierrez (Mermaid Chronicles Part 1: She Creature, Rise: Blood Hunter) a tak The Signal nedostal len fajn vizuál ale aj o niečo dejovejší scenár. Herci nič nekazia (predsa len každý z nich má skúsenosť s hororovým žánrom) a tak komu režú únosové filmy mimozenskou entitou alebo epidemiologické filmy a ulietava na komorných superhrdinských filmoch, presne pre toho je The Signal určený. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Trapenie, ktore sa snazi byt efektne a hlboke, ale je iba hlupucke a lacne. Co by nevadilo, keby to nebola tak sialena nuda. Posobi to ako nieco z bessonovej produkcie. 4/10 ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu strhávám za nudnej úvod a závěrečnou pointu, která je sice svým způsobem dosti originální, ale je šokující asi jako devadesátiletá seniorka na čtyřkolce a tvůrcovo cucání z prstu při snaze o co nejpřekombinovanější závěr byl cítit na míle (minuty) daleko. Ale jinak musím říct, že naprostej luxus. Co se herců týče (sice všichni kromě Laurence neznámí jako číslo pedofilního stalkera), ti zahráli svoje roli naprosto skvěle. Efekty dost dobrý (poslední dvacetiminutovka byla jako vizuální večeře v mišelinský restauraci), ale co musím především pochválit je hudba, která byla do jednotlivých scén neskutečně úchvatně zakomponována. Jen škoda že tvůrci posrali velkou část filmů tím, že 42,7% otázek zůstane nezodpovězeno. Ale zase je to film, kterej nutí dnešního línýho blockbusterovýho a sračkofilního diváka aspoň trochu přemejšlet i nad něčím jiným, než nad tím jestli roboti měnící se v auta bojující proti jiným robotům měnícím se v auta doopravdy existují nebo jestli teleupír Edward už konečně zakousne telekrávu Bellu. A tím si tento film dost získal moje sympatie. A taky tím, že mám rád tajemno, mysteriózno, mimozemšťany a inteligentní filmy. Možná dám někdy v budoucnu, až bude na stáhnutí lepší kvalita další shlédnutí a třeba mi něco docvakne v příběhu, co mi nedocvaklo předtím. A lidi, co tady do komentářů píšou, že to nedávalo smysl, by měli přestat čumět na dementní vymejvárny mozků a telehovnely pro duševně choré a měli by si srovnat mozkové záviny nějakým inteligentním filmem, protože film dával smysl víc než cokoliv natočenýho v poslední době. Kvůli takovýmhle potratům kvalitní filmy jako Noe, Hrozba v poušti, Transcendence, Nepřítel a mnoho dalších maj takový nízký hodnocení a je to škoda, protože chytrých a originálních filmů se v dnešní době točí méně, než je ne-dementních lidí ve vládě. Pokud jste si ovšem na filmu všimli něčeho, čeho já ne, budu rád když mi to napíšete do pošty, třeba je ten film opravdu sračka.... anebo ne, nepište mi to, zase budu mít nablito v poště a kdo to má potom uklízet..... Zajímavé komentáře: Beckett51 ()

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama