Reklama

Reklama

Babovřesky 3

Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil: Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesek. Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii. Ta se (po vzoru faráře Petra) rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách. Zápletka se točí okolo pomsty starosty Stehlíka a místních chasníků Horáčkové... do vesnice se vrací kontrolor Dodo. Není sám, přijíždí s ním jeho manželka, která Stehlíkovi zajistí dotaci, díky níž starosta může poslat všech sedm místních drben k moři... Akce „likvidace bab" začíná. A nad tím vší bdí nový farář, který přijel do vesnice nahradit páter Petra.... (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (332)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Tři, dva, jedna a hodnocení jde stále dolů. První díl mě překvapil, druhý se dal a třetí je už těžko snesitelný. Pár vtipů je bezvadných a vychází ze života (kachní nemoc - ... - ta je u nás taky!), ale oproti jedničce se to v Babovřeskách hemží spoustou zbytečných postav, které bez nějaké slušnější hlavní linie dostávají trestuhodně více a více prostoru. Polskýho faráře netřeba komentovat, ten musí přijít zbytečný asi každému. Horší je, že asi ta hlavní zápletka má stát na trojici místních ňoumů, kteří jsou příšerní herci a ani jedna scéna s nimi není vtipná. Já film dokoukal jen díky Kikinčukovi, Žilkový a Kotišovi, kteří oproti dvojce bohužel lehce ustoupili do pozadí. ()

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Znovu rolička Bílé. Nová a pamětihodná postava "doktorky profesorky kandidátky věd" (skvělá Bebarová). Samotná myšlenka provdání se do dobré rodiny a vlastně prozření holek (těch mladých), co si to pověsily na krk za lemply, nebyla marná... Mínusy: ...ale moc plytká. Výlet do Turecka působil jen jako video z výletu štábu, nikoli jako součást filmu. A ještě nijak zvlášť vtipné video. Celkově nejslabší díl série. Hodnocení: 24%. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Mno, je vidět, že místní intelektuálská elita si zas může natrhnout triko, aby pohaněla toho nýmanda Trošku, jehož filmy čpí kýčovitostí a podbízivostí a lacinou sexualitou, zhruba asi tak jako verbalovy komentáře. Jenže mně se mnohé verbalovy komentáře i přes jejich lacinou sexuálně laděnou podbízivost líbí. A stejně tak jsem se u tohoto filmu pobavil. Nechtěl jsem filozofické dílo, nechtěl jsem zkoumat ve své mysli záhady a zákoutí vesmíru a nesmrtelnosti duše. Chtěl jsem se pobavit. A toho se mi dostalo v míře vrchovaté. Padlo zde několik dobrých hlášek, jež jsem všechny nestihl pochytat, ale líbily se mi, do kolen mne dostalo „dobrou noc“ u vchodu do kostela, vtipný byl i záběr „mimo kameru“, ale je zde i pár rýpanců k současným poměrům nejen církevním, ale třeba i demokratickým, kdy opět jsou zakazovány a odsuzovány některé písničky. Celkově pohoda, zábava, klídek. Bez intelektuálních přesahů. ()

VaHo odpad!

všechny recenze uživatele

Peklo. Původně jsem chtěl napsat svůj dojem z filmu bez toho, že bych si z Babovřesek utahoval. Prostě to ale nejde. Není nic špatného, když vznikne nenáročná komedie pro nenáročné diváky. I taková ale musí být hlavně vtipná. Tohle vtipné není, tohle je tak trapné až z toho na vás jde úzkost. Nudné a bez jakéhokoliv zájmu vytvořit něco co zaujme nejen svou uječeností. Postavy jsou tak nesympatické a odpudivé karikatury, že jsem si představoval, že ta nejstarší bezzubá babička po svém letu na rogalu vytáhne ze zástěry kulomet a celou vesnici vystřílí. Z té barevné přeplácanosti, ukecanosti, kýčovitosti a nevtipnosti na mě šel třes. Když se sál smál v některých momentech (které asi měli být vtipné) tak jsem začínal pochybovat o svém zdraví. První polovina byla celkem dobrá, to ale jen do chvíle než jsem dojedl popcorn. Zbytek se stane v podstatě reklamou na jednu nejmenovanou cestovní kancelář. A závěr je jak z nějaké surrealistické noční můry. Už nikdy víc... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nula od nuly pojde. 1) Babovřesky jedničku i dvojku jsem obdaroval hvězdičkami ne pro umělecké kvality, ale proto, že jsem se docela bavil. 2) Zde se však pracuje jen s okoukanými, vyvařenými a léta zrezivělými pohnutkami, které u mě nevyvolávají smích, ba ani už jen obskurní skřípění. Nevyvolávají vůbec nic. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Jarmila Bursová letí na padáku, ve skutečnosti stála na zemi, kameraman ležel pod ní v písku a pomocníci drželi ve vzduchu padák. Ve skutečnosti chtěla opravdu letět, ale tvůrci to kvůli bezpečnosti nedovolili. (Busmart)
  • Ve scéně, kdy Ivana (Lucie Vondráčková) telefonuje s Adamem (Jan Dolanský), vidíme, že je noc a tma, ale přitom je pod Ivanou vidět stín, jako by byl den. V další scéně vidíme, že záběr byl natáčen přes den a byl později pouze upraven, bohužel stín postavy nikdo neodstranil. (Nalas)
  • Filmový likér "Uršulum proti šakalům" ve skutečnosti neexistuje, nicméně režisér Troška je držitelem ochranné známky, aby se mohl podílet na případném zisku možného výrobce. (rakovnik)

Reklama

Reklama