Reklama

Reklama

Poté, co teroristé sestřelí letadlo Air Force One, prezident Spojených států (Samuel L. Jackson) zůstává napospas divočině. Je tu jediný člověk, který ho může zachránit – 13letý kluk jménem Oskari z domorodého kmene, který se chystá složit zkoušku dospělosti. Jeho úkol spočívá v přežití v nehostinné krajině Laponska. Chystá se vystopovat jelena, ale místo toho narazí na nejmocnějšího muže planety v dosti prekérní situaci. S teroristy v patách se musí nesourodé duo Oskariho a prezidenta USA spojit a uniknout svým lovcům. Je jen na prezidentovi a jeho novém pomocníkovi, aby přežili nejvypjatějších 24 hodin svého života. Hon na prezidenta právě začal... (Indigo Film)

(více)

Recenze (247)

golfista odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je jednoznačně NEJBLBĚJŠÍ film roku .... možná desetiletí ..... možná století. Myslel jsem, že už jsem viděl všechno - hada chcát, koně blít, převrženej komediantskej vůz, ale tohle ... to bylo fakt něco :) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud si nedokážete vizuálně představit pičovinu natolik slaboduchou, kýčovitou a jednoduše blbou, která vypadá, jako by nějaký retardovaný Fin v rámci evropské podpory mentálně zaostalých filmů dostal macatý grant na velmi výpravné natočení svých zaostalých masturbačních fantazií plných strkání pečlivě nagelované hlavy do americké prdele, pomozte si těmito labilními trampotami laponského spratka s čokoládovým prezidentem Džexnem. Budete pak buď slastně hýkat jako vyhlášený mozkoun Livingblb, nebo si připadat, že jste právě hodinu a půl čuměli na dobře oblečeného, slintajícího downa, co si celou dobu po xichtě rozmazával jogurt ve snaze trefit se do huby. V prvním případě doporučuji zvážit okamžitou veterinární eutanázii. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Mrazák padá ze stráně. Mrazák plave kraula v peřejích. Mrazák lítá. Mrazák div nehledá hřiby v mechu. All hail mrazák! Fakt jsem se snažil si to užít, ale je to daleko za hranou všeho, co jsem ještě schopen naházet do cheesy guilty pleasure krabičky. Ani Jackson to neustál, neměl lézt do mrazáku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Finové si natáčení tohodle filmu museli vysloveně užívat. To mě ta absurdita některých scén, ale i toho nápadu jako takovýho, připomnělo jeden film - Rare Exports, u kterého jsem po filmu zjistil, že je od stejných tvůrců. Zpětně mám ale pocit, že právě jejich předchozí film bych dneska už i zkousnul, protože jsem si za tu dobu zvykl, že finská kinematografie umí být poměrně solidně ujetá. A přesně tohle je ten případ. Po asi čtvrt hodině jsem si uvědomil, že Finové udělali akčního hrdinu z asi 13ti letýho kluka. Naštěstí ale akční scény a nádherné laponské scenérie dokazují, že myšleno to muselo být vysloveně z legrace, což jsem po chvíli i přijal. Pokud to ale nepřijmete, asi se na film dost naserete. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €8,5miliónaTržby USA $24,572Tržby Celosvetovo $5,102,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $490,928 //počet predaných kusov 35,110Tržby za predaj DVD v USA $704,077 //počet predaných kusov 57,382║ nevyužilo to svoj načrtnutý potenciál v plnom rozsahu ale aj tak celkom slušné béčko, ktoré aspoň miestami troška bavilo /50%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZBÝVÁ JEN JEDINÉ - NAJÍT PREZIDENTA, ZABÍT VŠECHNY TY ZKURVYSYNY, CO PO NĚM JDOU, A PŘIVÉST HO DOMŮ…“ /// Teroristi vyrazili na lov. Po votestování rakety země-vzduch na důvěřivým průvodci, přichází na řadu Air Force One. Tož to je normální. Zpočátku su nadšenej skupinou domorodejch lovců, páč si kreténsky myslím, že bude následovat pravá Laponská zálesácká zábava. Místo toho sleduju píčovinu, který uvěřitelnost nedocení ani retardi s IQ kolem čtyřiceti. Dějový zvraty má na svědomí pravděpodobně psychopat nebo ten třináctiletej parchant, kterej ve volnejch chvílích zřejmě vysmrkl i ty speciální efekty. Komu čest, tomu čest! Ale proč na to musím čumět zrovna já? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám mrazící box, ve kterým se dá padat, lítat, plavat a potápět. 2.) Je mi 13 a chystám se zachránit prezidenta (Miloše? Kurva, to bude průser…). 3.) Thx za titule ,,urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nám se to líbilo. Akce, parádní příroda, vtipné momenty - prostě dobrodružný film. To, že Laponci uměli anglicky a to plynule, byla ale fakt hovadina :-) Ale třeba se angličtinu učí při lovu a rybolovu :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po slibném traileru nakonec velmi mdlý a slaboučký akčňáček. Plusem je rozhodně atraktivní krajina, Jackson, slušný vizuál i efekty a svižné tempo, ale film působí tak infantilně a naivně, že zajmout příliš nedokáže. Dalo se vytěžit mnohem více, ale vyloženě sračka to není. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Taká chujovina, až sa nečudujem, čo na nej prilákalo Samuela L. Jacksona (v minulosti už lásku k podobným projektom preukázal Hadmi v lietadle, kde mu stačilo vypočuť si názov a podpísal). No hoci je námet, scenár a následné prevedenie WTF, samotný film nie je zábavný a to dokonca ani nechcene. Je to predvídateľná klišé nuda, ktorá sa raz berie vážne a inokedy nie, čo v praxi znamená, že máme súcitiť s hlavnými postavami (čo sú americký prezident s jednou topánkou a fínsky/laponský/nórsky/sovietsky chlapec, čiže postavy, s ktorými sa súcitiť nedá), ale zároveň nie je problém strčiť sem scénu, v ktorej sa hrdinovia zo šlamastiky katapultujú a následne sa hlavného zlosyna pokúsia zlikvidovať lukom a šípom. O tom, že by šlo o akčný film nemôže byť ani reči a keďže jedným z hrdinov je chlapec, film zrejme nesmel byť krvavý, takže nejde ani o lesnú survival drsnosť. Prekvapivo nejde ani o postupné vyvražďovanie „teroristov“, nakoľko americký prezident predsa nemôže nikoho zabiť a to ani pri obrane svojho života (paradoxne sa väčšina hajzlov pozabíja navzájom alebo ich úmrtie spôsobí bizarná náhoda). Zarazilo ma, že niektoré postavy občas smrteľne vážne povedia niečo ako „sme USA, najmocnejší národ USA“ alebo „chlapče, vieš, kto ja som? Americký prezident! Mám právo zabaviť ti skúter.“. Doteraz neviem, či to bolo myslené ako paródia alebo vážne, ale obávam sa, že vážne (no ani ako paródia by to nebolo smiešne). Scenár nesie stopy po zaujímavých nápadoch (neodhalenie hlavného zradcu, VYPCHATIE prezidenta, jeleň v mrazničke), ale ten, kto ho napísal, nemal všetkých päť pokope (TAKTO sa zbaviť chalana na mrazničke by sa v praxi skončilo po pár sekundách zrútením helikoptéry). ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ambice tvůrců se zjevně omezovaly pouze na snahu vytvořit mix dětských dobrodružek s horským akčním thrillerem stylu”Cliffhanger”, přičemž se už nezabývali tím, že by to mělo výrazněji držet pohromadě nebo splňovat nějaké dospělácky rozumbradovské nároky. Protože kdo by řešil logiku času, prostoru či fyzikálních zákonů, když vymýšlíte cool záběry. Škoda jen že na ně neměli tolik prostředků, aby se mohli plně odvázat ze řetězu, takže to pak je takové na půl plynu. Což je tu prostě strašně škoda, protože to správné srdíčko tam je, jen pod haldou vynuceně usedlého balastu. Nedivím se, že filmový nerdi kvičí, protože tohle je přesně to, co nenávidí - film s pompézním promem, který svůj potenciál k zasmušile cool namistrovanosti stočí do rozjařile dětinské blbiny. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přátelé i nepřátelé čekají v řadě, aby mě bodli do zad." A peníze, sex, Bůh či viceprezident způsobili, že nejmocnější muž světa byl zrazen, loven a vláčen v mrazáku. Já jsem kost od dobráka, takže bych podobnou pouť dopřál všem minulým i budoucím americkým prezidentům ihned po inauguraci. A těm, kteří by si při pobíhání po Laponsku v dešti kulek ušpinili oblek, bych dal na výběr mezi pohledem na tuto instruktážní hovadinu nebo katapultem z potopeného letadla. Tohle prostě nelze brát vážně, ale ani při béčkovém pohledu na věc mi z toho víc než dvě hvězdy na noční obloze nevysvitnou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Podivný námět, průměrný scénář, nevýrazná režie a ve výsledku docela fajn akční béčko, které ale jen roztahuje parádní trajlery na celovečerní stopáž, aniž by to mělo potřebný drajv nebo moc akce navíc. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Málokdy se vám podaří odhalit komedii ukrytou pod zařazením Akční / Dobrodružný. Ale podaří-li se, pak se jednoznačně vyplatí. Zde máte možnost sledovat příběh chlapce Hulmiho Ukolena, co šel do mocných finských lesů ulovit jelena a přivedl si místo toho pouštního negra. Nevěřícně na to zírám, řvu smíchu u každého záběru a pořád si říkám "ne, to nemůžou myslet vážně." Mysleli! A jestli tohle není za krásné čtyři hvězdy, tak už nevím. Pátou tomu sráží stopáž. Jsem zvyklý, že gagy trvají většinou pár vteřin. Jinak ale So fine, elovole lajlá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde byla nadsázka? V tom mrazáku? Když renomovaný britský herec Jim Broadbent učinil s hubou mastnou od svačiny promptní analýzu teroristické hrozby, věděl jsem, že bude veselo. Zajímalo by mě, kolik týdnů saunování s panem Koskenkorvou trvalo, než tu roli přijmul.. Pokud by se sestavoval žebříček filmů, které by kvůli své demenci měly být uznány nesvéprávnými, toto pojednání o hrdinném synovi vzešlém z lásky muže a sobí samice by bylo hodně vysoko.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Raketa byla čínská, posádka letadla americká, skupina teroristů od prachatého šejka, krajina finská. Letadlo prezidenta Spojených států padá do nehostinné divočiny, on v záchranném modulu přežívá, aby pochopil, že tady nešlo o technickou závadu. A že mu pomůže snad jen na jelena nadržený kluk s lukem a bravurní angličtinou, zatímco v Ústředí Pentagonu pronášejí neuvěřitelné žvásty, že se pánové jako Jim Broadbent musí stydět. Ahoj, jmenuju se Samuel L. Jackson a v posledních letech střídám vedlejší role v blockbusterech a prokládám to hlavními rolemi v totálních průšvizích. Tentokrát znovu překročil tolerovanou mez a nepochopil (stejně jako ta tvůrčí banda neumětelů okolo), že i béčkové filmy mají své limity. Nadhled tu nikdo neprojevil, režie je nudná, akce pitomá, napětí nulové. Zatímco Renny Harlin, který s Jacksonem spolupracoval hned dvakrát, byl finským akčním specialistou devadesátých let, Jalmari Helander by se měl raději rychle vrátit k televizním reklamám. A ten dovětek s viceprezidentem měl znamenat co? Že se dočkáme dvojky? Těšil jsem se, teď jsem naštvanej.. Bože.. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Zachráň si svojho prezidenta, alebo ako v mládeži vybudovať vlastenecký "feel". Áno, áno aj malý chlapec s prakom v ruke môže dokázať zázraky, len nesmie disponovať rozumom Rain Mana, lebo potom by sa putovanie lesom mohlo zmeniť na rátanie šišiek na jedličke, a to by bolo rovnako v piči, ako tento americký hnus ... ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jako je dobré se v životním období, kdy se nudíte jako spermie na kníru úlisného enderáka a máte pocit, že už na vás zapomněl i ten poslední intervijůk z Cuku, pustit do objevných výprav v oblasti cizozemských kinematografií. Ty vaše pocity zmaru to tak nějak dokreslí, řekl bych. V tomto veledíle Fin bouchnul pár akcií krachující nokie a zakoupil herce, co umí i hrát. Nasadil přírodu, která jej moc nestála, protože jí má venku po kokot, pak vyhlásil soutěž miss laponské bezpohlavní děcko, vítězi dal do batohu parohy - a bylo. Ah, málem bych vynechal to klíčové - k točbě použil scénář, dílem vyvěštěný z útrob vyvrhlého losa, dílem sepsaný nějakým retardovaným nerdem na houbičkách, co většinu života věnoval sledování pecek od studia Asylum. Pokud tedy jste v situaci, kdy máte kupříkladu bebí a vaše snížená pohyblivost vedla ku společenské exkluzi, neváhejte a směle vpřed. Nebudu spoilerovat, nechci vám kazit ten milý pocit, plynoucí ze zvýšeného množství oxidu uhličitého v krvi, až se budete houpat na kšandách. Vyražte za světlem. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Solidní zklamání. Místo zábavného guilty plesuare zde totiž dostáváme blbinu, která se (i když tak trochu záměrně) bere až nečekaně vážně. A bohužel to příliš nefunguje. Interakce mezi hláškujícím Jacksonem a cool klukem jsou fajn a Ray Stevenson je zatraceně cool. Jenže to je na film s minimem akce a neskutečně wtf koncem bohužel málo. 50% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ultimátní hovadina. Přesně jak jsem čekal, ale svůj účel to splnilo. Doufám, že až se zdejší pseudointelektuální elita vyřádí, tak půjde hodnocení trochu nahoru. Na jednu stranu chápu, že jestli někdo k tomu filmu přistoupil seriózně a bral ho vážně, tak se nedivím, že ten dotyčnej dal odpad. Ale no tak lidi kurva proberte se tohle je prostě čistokrevnej trash, kterej jenom nějakým omylem zabloudil na plátna kin a tak je třeba k tomu přistoupit. Já osobně se domnívám, že ten film už od začátku dává najevo, že není určen k tomu aby se bral vážně a místy je to opravdu pořádnej kopec švandy. Jackson je tradičně v pohodě (tohohle negra prostě můžu) a pár vtípků a situací mě solidně pobavilo. Mám chuť to i trochu na protest nadhodnotit, ale 4* nakonec nedám. Dalo se z toho lákavýho námětu přeci jenom vytěžit trochu víc a hlavně ten Laponskej plynule Anglicky hovořící fakan mi moc sympatickej nebyl, ale lepší 3*? proč ne, seru na vkus. Můj les, moje pravidla.65% ()

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Reklama

Reklama