Reklama

Reklama

Pán času - Série 1 (2005) (série)


Vánoční invaze (S01E14)

(epizoda)
  • Velká Británie The Christmas Invasion

Obsahy(1)

Přežije lidstvo svátky klidu a míru? Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Doktor dokázal přelstít smrt a zregeneroval do zcela nové podoby. Tento proces ale není bez komplikací. Doktorovo tělo, přetížené energií z časového víru, upadá do bezvědomí. TARDIS přistává v Londýně o Vánocích 2006. Právě ve chvíli, kdy se má lidstvo opět tváří v tvář setkat s mimozemšťany. Ti ale nepřicházejí v míru. Stihne se Doktor postavit na nohy včas? A může mu Rose věřit, i když vypadá úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

JADIM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nultá epizóda 2. série Doctora Who je "iba" ďalšia záchrana sveta a boj doktora s mimozemšťanmi, čo sme tu už mali niekoľko krát. Mám radšej mysterióznejšie diely, kde sa rieši individuálny problém, ale samozrejme je to stále ten klasický, mimozemšťanmi podceňovaný Doktor, ktorý zmenil podobu a ja túto zmenu vítam. 7,5/10 (Videné 8.12.2020, CZ dabing) ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek kouzelného dějového období a nečekaná ochutnávka síly britských seriálových Vánoc. Daviesova předehra druhé sezóny mi ale kromě spícího Doctora nebo bojové ruky dala jednu neocenitelnou zkušenost. Právě tady jsem poprvé pochopil, zač je toho Tennant a že během vánoční invaze může začínat nezapomenutelná éra. A měl jsem pravdu. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně se to tady objevilo! První příběh desátého Doctora a první vánoční speciál. Vánoční invaze sice je ze všech vánočních speciálů nejslabší, ale má švih, vtip a atmosféru. Příběh je fajn, nese se to na stylu první řady a už tady Tennant neskutečně válí, i když většinou jen polehává v posteli. Ano, méně než pět hvězd si to opravdu nezaslouží, i když postupem sérií jsou vánoční díly Doctora čím dál lepší. A pokud se tady objeví všechny, bude to jedině dobře. Ale ještě k Vánoční invazi: příběh je fajn a Doctor je.... no, zkuste hádat. Já dávám plný počet a 100%. Allons-y!!! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První vánoční speciál Doctora Who, ve kterém je Londýn v ohrožení mimozemšťany (po několika podobných speciálech si i v seriálu dělali srandu, co hrozného Brity čeká letošní Vánoce). První plnohodnotný díl s kouzelným Davidem Tennantem coby desátým Doktorem. Většinu dílu sice prospí a děj tak stojí na Rose a její rodině, ale když se Desítka konečně probudí, aby zachránil den, stojí to za to. Plný energie, poskakující všude kolem, vtipný, optimistický a flirtující (!). Není divu, že Tennant si získal srdce diváků. Je neuvěřitelné, jak ho dobrodružství z pera Russella T. Daviese a spol. dokázala za několik let změnit na někoho zasmušilého, přemýšlivého, melodramatického, ale přesto někoho, kdo ještě nechce odejít. 75 % ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vánoční speciál bych zařadil k takovému průměru, co bylo v první sérii možné vidět. Děj celkem zajímavý, rovněž tak prostředí. Předvedl se nám poprvé v plné síle nový Pán času, který na mě působil hned od začátku lépe než původní, na kterého jsem si zvykal delší dobu. Triky stále na nepříliš dobré úrovni. Jinak to nějak extrémně nevybočuje z celé řady, nic neutkví v paměti, až tedy na vážný závěr, který jsem nečekal a dodal tomu trošku toho dramatu, což bylo fajn. Fantazie tvůrců jede stále na plné obrátky. Takových 70%, od speciálu bych čekal něco víc. Howgh! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě jdou nedobrovolně lidé s krevní skupinou A+ na střechy, a to včetně královny a královské rodiny. Ale královna Alžběta II. i princ Charles mají krevní skupinu 0. (Iduska)

Reklama

Reklama