Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po příšerně zpackané loupeži se Casey Stein (Nicholas Hoult) ocitne na útěku před nelítostným gangem vedeným mafiánským bossem Hagenem (Anthony Hopkins). Casey má teď u sebe drahocenný náklad patřící Hagenovi, který se nezastaví před ničím, aby ho získal zpět. Caseymu proto nezbývá nic jiného, než zavolat svému bývalému zaměstnavateli a pašerákovi drog Geranovi (Ben Kingsley), aby ochránil svou dlouholetou přítelkyni Juliette (Felicity Jonesová), než se dostane do rukou Hagenovi. Casey se vydává na zběsilou automobilovou honičku po německých dálnicích ve snaze zachránit svou životní lásku dřív, než bude pozdě. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (85)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Srážka by se dala kritizovat v mnoha ohledech, kdy pro mě by asi ta nejzásadnější výtka směřovala k úvodním pětačtyřiceti minutám, které toho příliš nenabídli, i když na druhou stranu je nutno přiznat, že díky velice sympatickému ústřednímu páru se dají v pohodě přežít a pak k několika až absurdně přestřeleným scénám, které pořádně podráždí diváckou trpělivost vůči nepřiměřené nesoudnosti tvůrců, jinak bych ale v případě této poměrně neznámé podívané toho neměl už příliš co napadat. Jedná se totiž o čistokrevné akční béčko, které naplňuje přesně to, co by podobný typ snímků měl nabízet, tedy výrazný a sympatický casting, strhující tempo, které tedy po zmiňované třičtvrtě hodince nabere takové obrátky, že musím smeknout, neboť od té chvíle prakticky až do závěrečných titulků je to fakt mazec, a spoustu akce, v případě Collide se tedy jedná převážně o automobilové honičky, čehož nejsem úplně nej příznivec, nicméně zde jsou natočeny vážně dynamicky a efektně, a demoluje se zde fakt ve velkém a poměrně i přehledným způsobem, což je hodně fajn. Zápletka je pak taková tuctovější ptákovinka, hrající hodně na náhody a nehody, s nepěknou porcí zmiňovaných nesoudných zvratů a opravdu jen těžko uvěřitelným vývojem děje, každopádně pro mě bylo určitě důležitější, že její zábavnost a živelnost tyto nedostatky hravě přebili a díky tomu Srážka dokáže skutečně maximálně pobavit. Takže silné 3* a s klidným svědomím mohu nenáročnému publiku doporučit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I díky tomu, že se film odehrává v Německu, působí jako celovečerní verze, lepšího dílu Kobry 11, já si však nemůžu pomoct, ale film mě bavil. Rozhodně nedoporučuji nechat se zlákat na slušné obsazení. Hopkins i Kingsley jsou zde jen do počtu a spíše na pobavení. Hoult jako akční hrdina, také nepůsobí věrohodně, ale akce je zde dost a je více než dobrá. Vzhledem k minimálnímu rozpočtu se jedná o překvapivě zábavnou akční jízdu, která si celou dobu drží tempo a prakticky nepolevuje. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Říká se, že největší srážka je s blbcem. Když totiž po hodině filmu zjistíte, že Nicholas Hoult celou tu šílenou loupež vymyslel, ale nedomyslel, jen proto, aby se zavděčil jedný holce, tak Vám bude až smutně. Tohle je totiž fakt ještě větší blbec, než jsme doufali. Po akční stránce se totiž za jiných okolností jedná o slušnou Kobru 11 z opravdových a čistokrevných německých dálnic za anglický peníze. Jenže ten zbytek je k pláči. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Pominu ty obskurní chyby, kde si policie nepokryje zadní východ hospody, nebo když při honičkách jedno auto okamžitě dožene druhé, ikdyž ujíždí 240km/h. Collide se zaměřuje na svižnou akci, kde se stále něco děje. Prakticky od začátku to vtrhne a užíváte si jízdu. Ben Kingsley si toho feťáka neskutečně užívá. Mezi Houltem a Jones panuje správná chemie. Soundtrack bych taky pochválil. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit, co Eran Creevy ví na Hopkinse s Kingsleym? Já měl za to, že už Německo není TAKOVÝ daňový ráj pro filmaře, takže by mě vážně zajímalo, kolik těmto dvěma legendám zaplatil. Na nich je totiž nejvíc vidět, že by byli radši kdekoliv jinde, než v té podivné změti obrazů na obrazovce. Kingsleyho vyfetovaný turecký rádoby-boss je aspoň cíleně komická postava, takže to, že ho Ben hraje v jedné a té samé poloze celý film, ani není tak moc na škodu, ale pohled na Anthonyho, který musí číst ty neskutečně jalové dialogy, je skutečně bolestivý. K ostatním se ani nemá cenu moc vyjadřovat. Hlavnímu "vlčákovi" Houltovi sedla jeho role v Šíleném Maxovi mnohem víc, ale vyložená tragédie to není. Felicity Jones podává také (v rámci role) slušný výkon, ale dostala dost málo času. Jenže ono by to bylo prd platné, když scénář působí díky svým logickým lapsům, příběhovým zkratkám a otravným dialogům jako dílko neúspěšného žadatele na soukromou filmařskou střední školu. Jednu hvězdičku dávám prakticky jen za až nečekaně dobře natočené akční scény... no a tu druhou za drzost, jakou se do tohoto guláše podařilo dostat tak známá jména. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (2)

  • Na dálnici se střílelo z brokovnice SPAS 12. Policie používala útočnou pušku G36, samopal MP5 a samopal G26. Pistole, kterou používá Geran (Ben Kingsley), je pozlacený Colt 1911. (K98)

Reklama

Reklama