Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po příšerně zpackané loupeži se Casey Stein (Nicholas Hoult) ocitne na útěku před nelítostným gangem vedeným mafiánským bossem Hagenem (Anthony Hopkins). Casey má teď u sebe drahocenný náklad patřící Hagenovi, který se nezastaví před ničím, aby ho získal zpět. Caseymu proto nezbývá nic jiného, než zavolat svému bývalému zaměstnavateli a pašerákovi drog Geranovi (Ben Kingsley), aby ochránil svou dlouholetou přítelkyni Juliette (Felicity Jonesová), než se dostane do rukou Hagenovi. Casey se vydává na zběsilou automobilovou honičku po německých dálnicích ve snaze zachránit svou životní lásku dřív, než bude pozdě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (85)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Parádne akčné scény a fajn herci (Kingsley si úlohu tureckého gangstra obklopeného krásnymi dievkami vyslovene užíva) v službách desivo stupídneho scenára. Na striedačku som sa bavil a chytal za hlavu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Říká se, že největší srážka je s blbcem. Když totiž po hodině filmu zjistíte, že Nicholas Hoult celou tu šílenou loupež vymyslel, ale nedomyslel, jen proto, aby se zavděčil jedný holce, tak Vám bude až smutně. Tohle je totiž fakt ještě větší blbec, než jsme doufali. Po akční stránce se totiž za jiných okolností jedná o slušnou Kobru 11 z opravdových a čistokrevných německých dálnic za anglický peníze. Jenže ten zbytek je k pláči. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21,5miliónaTržby USA $2,280,004Tržby Celosvetovo $6,817,535▐ Vypnúť mozog a s otvorenými ústami pozerať, asi tak, nuž jedine tak. Akčná "nálož" haluz s dobrým obsadeným, kde to držia pokope hlavne Nicholas Hoult a Felicity Jones. /50%/ ()

choze 

všechny recenze uživatele

Snaha tu byla. Hravé dialogy, solidní akce a obsazení mixující mladé hvězdičky s hereckými veterány. Ohranou zápletku s plochými postavami a bez nějakého zajímavějšího zauzlování bych u akčního béčka odpustil. Zásadní problém mám ale s tím, že akce je málo a přichází hodně pozdě. Vlastně je tu jen jedna automobilová honička - sice solidní a dost dlouhá, ale jen jedna a odstartuje až v půlce, po spoustě jalové romantiky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Turecký pasák Kingsley v apartních slunečních brýlích ze sbírky dnes již Konečného Dana či blábolivě filozofující a pistoli jak prase kost držící Herr Hopkins, se snažili následky Srážky zmírnit, ale ani váha jejich osobností neměla šanci tenhle sisyfovský džob dokončit. Hlavní hrdina směšně nezničitelný, postavy přemísťující se v čase a prostoru, invalidní dialogy a scénář fikaný jak sypač s letními pneumatikami. Divoká silniční akce, která je na autobahnu pochopitelně možná jen v čase Simírovy dovolené, nebyla špatná, ale víte, co se říká. Vše, co je ve větě před slovem „ale“, není myšleno vážně.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| COLLIDE mi opravdu místy připomíná mojí srdcovku KOBRU 11. Dálniční honičky, město Kolín nad Rýnem atd atd. Příběh je strašně jednoduchý a scénářem tak trochu hloupoučký, ale v tomto případě mi to vůbec nevadilo. Kdyby to bylo seriózněji podáno, mohlo by to být lepší. Tak jako tak to byla snesitelná jednohubka, kde jsem si akci opravdu užil. Byla skvěle natočena. Hlavně naháněčka po dálnici zhruba uprostřed snímku. To nemělo chybu – tam jsem měl opravdu pocit, že sleduji další napínavý díl mé oblíbené kobry. Hlavní hrdiny včetně Felicity Jones – oba v pohodě. Kingsley mě dost pobavil a Hopkins mi přišel nudný a trapný. Víc v tomto filmíku nehledejte. Prostě zábavná akční jednohubka. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Může mi někdo vysvětlit, co Eran Creevy ví na Hopkinse s Kingsleym? Já měl za to, že už Německo není TAKOVÝ daňový ráj pro filmaře, takže by mě vážně zajímalo, kolik těmto dvěma legendám zaplatil. Na nich je totiž nejvíc vidět, že by byli radši kdekoliv jinde, než v té podivné změti obrazů na obrazovce. Kingsleyho vyfetovaný turecký rádoby-boss je aspoň cíleně komická postava, takže to, že ho Ben hraje v jedné a té samé poloze celý film, ani není tak moc na škodu, ale pohled na Anthonyho, který musí číst ty neskutečně jalové dialogy, je skutečně bolestivý. K ostatním se ani nemá cenu moc vyjadřovat. Hlavnímu "vlčákovi" Houltovi sedla jeho role v Šíleném Maxovi mnohem víc, ale vyložená tragédie to není. Felicity Jones podává také (v rámci role) slušný výkon, ale dostala dost málo času. Jenže ono by to bylo prd platné, když scénář působí díky svým logickým lapsům, příběhovým zkratkám a otravným dialogům jako dílko neúspěšného žadatele na soukromou filmařskou střední školu. Jednu hvězdičku dávám prakticky jen za až nečekaně dobře natočené akční scény... no a tu druhou za drzost, jakou se do tohoto guláše podařilo dostat tak známá jména. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nalákal mě poster a Felicity Jones, ale z nějakého důvodu mě to neoslovilo. Zvláštní, protože honičky vypadají dost realisticky, daleko líp než bývá zvykem u americké produkce. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Velkým plusem, je hlavní duo, na které se kouká dobře, i když se do poloviny téměř nic neděje. Akční scény, i když jich moc nebylo, jsou celkem fájn, ale nic z čeho bych si sedl na prdel. Hlavní hrdina má štěstí tři prdele, kdy i po dvaceti kotrmelcích v autě vyvázne pouze se škrábnutím ( Citroen C5 ? je sakra bezpečné vozidlo ! ) Solidní obsazení, ale bylo to takové nemastné, neslané. Škoda, že se neukázal Semir Gerkhan :-)) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako by človek najjednoduchšie dokázal okomentovať "Collide"? Skúste si zobrať sériu "Fast & Furious", spojte to s akýmkoľvek tuctovým americkým filmom, kde hlavný hrdina ukradne kopec peňazí drogovým dílerom a bude na úteku, a príbeh je na svete. A myslím si, že tu by som mohol aj reálne dokomentovať, lebo je to všetko, čo tento film je. No možno si ešte skúsme povedať vecí. Čo je na filme najlepšie, tak to je Ben Kingsley ako pašerák Geran. Je skutočne vtipný a energický a rozhodne všetky scénky s ním sú najpodarenejšie. Niekedy sa správa tak okázalo, až sa mi chce rehotať. Takže väčšina scénok s ním stojí za to to. Ostatné je na tom všelijako. Miestami energické, no súčasne neskutočne tuctové, prevarené a v ničom inovatívne. Nicholas Hoult a Felicity Jones nemajú najlepšiu chémiu a hlavne ani ich vzťah nie je natoľko dobre podaný, aby som bol aspoň zvedavý na to, ako to skončí, lebo realita je taká, že viete presne uhádnuť ako to dopadne. Viete presne kto zomrie, kto prežije, ako to dopadne s peniazmi a čo všetko sa stihne vo filme udiať. Je to vyslovene otrasné? Asi nie. Dokázalo ma to držať. Ale je to tak nesktučne tuctový film, že človek len čaká, kedy to skončí, lebo nie je tam nič, čo by dokázal oceniť ako kreatívne. Proste bezmyšlienkovitý a tuctový akčný film. Hodnotenie: C- ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nestačí mať k dispozícii špičkové autá, treba na nich vedieť aj jazdiť. A ex-zlodejíček áut Casey to vie, a ešte má aj kus šťastia, lebo všetky naháňačky a kolízie prežije. Film som si pozrela hlavne kvôli mojej obľúbenkyni Felicity, ale aj Nicholas, od dôb About a Boy, vyrástol a je z neho chlap. Aj Anthony a Ben sú skvelým bonusom. Je to svižná oddychovka, ktorá nenudí a ešte v nej aj púšťajú výbornú muziku. Skúste. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tuctová, ale přitom atmosférou netradiční akční honička. Je to taková ta americká klasika, na níž sedne prach a těžko si vybavíte děj, ale musím říct, že film držel náboj a pozornost po celou dobu. Bylo to koukatelné se zájmem. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Zoufalost. Tenhle film je jasný volání o pomoc režiséra, který tvoří trapnoty jako je toto. Chce projevit to, že má v hlavě tenhle blábol a je z toho na dně, tak nás chce taky trochu potrápit. Takový Zatim spolu, zatim drzí, že vůbec existujem. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

I díky tomu, že se film odehrává v Německu, působí jako celovečerní verze, lepšího dílu Kobry 11, já si však nemůžu pomoct, ale film mě bavil. Rozhodně nedoporučuji nechat se zlákat na slušné obsazení. Hopkins i Kingsley jsou zde jen do počtu a spíše na pobavení. Hoult jako akční hrdina, také nepůsobí věrohodně, ale akce je zde dost a je více než dobrá. Vzhledem k minimálnímu rozpočtu se jedná o překvapivě zábavnou akční jízdu, která si celou dobu drží tempo a prakticky nepolevuje. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Felicity Jones je stelesnením anticharizmy a ženskej nepríťažlivosti. Nie že by vyzerala úplne zle, ale to jej vyžarovanie... Ona nebola sexy ani pri Reddmaynovi, keď sedel vo vozíku (Teória všetkého). Z toho vyplýva, že tomu páru som nič neveril, žiadna chémia tam nebola. Vraj veľká láska, ale nič divák z toho nepociťuje. Inak akčne ma to vôbec nechytilo, normálne že nuda, nefandil som nikomu a jednu hviezdu dám len za Sira Anthonyho. Tomu by vo Walese už mali postaviť sochu. Bustu už má: https://sk.pinterest.com/pin/374995106451136206/ ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nicholaus má prostě smůlu ze začátku na vše, ale když se film rozběhne v plných obrátkách akce, střelba honičky přece jen při něm stojí štěstí kulky se mu sice vyhýbají a přežije snad vše ale nakonec dojde do finále kde vše dopadne jak má, film je sice hodně přitažený za vlasy ale to ani tak nevadí, škoda scény nehody dvou kamionu ta byla dost zkažena. Herecky výběr velmi dobře vybrán. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Slovy klasika: téma dobré, jen špatně uchopeno. Realisticky vypadající automobilové honičky totiž střídají scénaristické kiksy, které dělají z filmu buď parodii nebo prostě jen nedávají smysl. Samotný námět se sice tváří béčkově, ale pokud by scénárista neujížděl na novějších dílech Kobry 11, dala se z toho bezproblému vytřískat zábavná akční jednohubka typu prvního Kurýra nebo 60 sekund. Navíc s takovým hereckým obsazením, jaký měl Creevy k dispozici. Gansterský souboj mezi Hopkinsem a Kingsleym sliboval mnohem více, než jen citujícího elegána a směšnou karikaturu. Nakonec slabší průměr. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušná akční jednohubka, kterou ale bohužel sráží plytký děj a až moc okatý "efekt náhody". Collide mě nalákal na slušné herecké obsazení, na které bylo radost pohledět, avšak ve finále většina z nich nedostala ten prostor, jaký by si zasloužila (Anthony Hopkins). Také zde musím zmínit CGI, které bylo občas vážně na hraně nevkusu, a to zejména při nehodě dvou kamionů. Ale abych snímek jen nekritizoval, musím uznat, že jako vysokooktanová akční jednohubka funguje snímek takřka dokonale, byť jsem měl občas vážně problémy a nechápavě kroutil hlavou nad školáckými chybami režiséra a dějovými zvraty jak z Kobry 11. PS: Na Felicity Jones se vážně pěkně kouká! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jasně, nesmí se u toho moc přemýšlet, ale když se to povede, je Collide akční béčko jak má bejt. Autohoničky byly v tomto případě parádní a tím, že se odehrávaly v sousedním Německu, měly punc něčeho důvěrně známého, pokud si teda představíte, že naše dálnice jsou opravené. Nějaké ty rvačky a přestřelky se také našly a když si k tomu přidáte ucházející tempo a áčkové obsazení s veteránským tandemem Hopkins-Kingsley, nemůžete se nebavit. 75% ()

Reklama

Reklama