Reklama

Reklama

Mých posledních 150 000 cigaret

(TV film)
  • angličtina My Latest 150 000 Cigarettes (více)
TV spot

Obsahy(1)

Film Mých posledních 150 000 cigaret přibližuje politické a tržní pozadí nejrozšířenější závislosti v Česku i na světě. Autor filmu se v rámci své roční odvykací kúry vydává do sídel tabákových korporací a za politiky, aby státem tolerovanou drogu prozkoumal z hlediska byznysu, který přináší a strategií korporací, jak šířit tabákovou závislost. Formou dokumentárního infotainmentu přináší souvislosti, kterým se tabákový průmysl a politici vyhýbají. Na pozadí osobního příběhu režiséra film zhmotňuje začarovaný kruh obchodu s lidskou slabostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (42)

Tayen 

všechny recenze uživatele

Vtipné a smutné. Vtipné díky Ivo Bystřičanovi, jehož kamera, komentáře a utrpení nás provázeli na jeho cestě odnaučit se kouřit. Já nekouřím, ale vím, jaké to je přestat být závislý na čemkoliv, byť neškodném. A odnaučit se kouření je mnohem horší. Smutný mi přišel postoj politiků. Tady jde poznat, jak pokrytecké jsou jsou jejich výroky a programy na ochranu obyvatel, zvláště dětí. A bohužel se málokdo k tomu pokrytectví přizná. A pak, že máme být na naši zemičku pyšní. Točené rozhovory s našimi představiteli jen potvrzují to, co si o nich myslíme. Každopádně kouření je zlo, které bohužel ale musí snášet i nekuřáci. Ale peníze jsou peníze, a tak místo firemních školek se dětem raději daruje krabička cigaret. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nesporně vtipný dokument přináší zajímavou statistiku týkající se kouření. Je zajímavé sledovat Bystřičanovy postřehy z jednotlivých fází odvykání. Dokument zároveň ukazuje známou pravdu, že ke každému boji s vlastní vůlí v čele je nutná silná motivace. A být méně chlap, je pro hodně mužů velmi silná motivace. K neochotě poskytovat rozhovory zřejmě přispěl i nezájem politiků a manažerů o účast na maškarním plese, to se příliš nepovedlo. ()

Reklama

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který tady zcela chyběl. Oceňuji odvahu režiséra odhalit své soukromí včetně kvality spermií. :) To málokterý chlap dokáže. PS Víčko v puse místo cíga, to je dokonalý :D Tabákové firmy odmítající převzít zodpovědnost, to je alarmující, a v USA nebo na Západě by se to nestalo! Reakce politiků jsou žalostné a ubohé, opět bez jakékoliv odpovědnosti. "JENOM NA KONI KOLIK SPADNE LIDÍ" JAROSLAV KUBERA, SENÁTOR ODS, tato reakce vyžaduje velké IQ :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No týkrávo..Lulda provokativně převlečený za cigáro chodí po všech čertech a strašně se diví, že se s ním nikdo nechce bavit a odevšaď ho vyhazují už na vrátnici. Jako sorry, ale já bych ho asi taky z fleku poslal do řiti protože tady je na první pohled jasné, že tenhle frajer nepřišel debatovat, ale obviňovat a dělat z protistrany kokoty. Dokument se ohání čísly a fakty, které dnes snad už nikoho nepřekvapí.. Ano, kouření chemkama napuštěného tabáku zabíjí(jaká novinka) a tabákové korporace nesou prvotní a zásadní vinu na smrti miliónů.. Dál a hlouběji už se ale Bystřičanovi nechce. Zjednodušuje, klouže po povrchu a přemýšlivější divák si na žádné filosofování a podrobnější pitvu problematiky nepříjde. Je to ale vcelku slušně natočené, padají tam fakt krutopřísné hlášky a základní myšlenka je minimálně chválihodná-takže ve výsledku za 3............................PS: Jsem nekuřák a zastánce tabáku. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Natočit film o cigaretách osobně, přitom vtipně, zajímavě a přitom s rozhovory, které vede aktér/režisér v odění za velkou cigaretu (a s výrazem násilnického, zhoubičkovaného prodavače starožitných plyšáků), aniž by to vypadalo trapně, jako poslední filmy dua Vít/klusák ? To je hrozně těžký, jenže Ivo Bystřičan to zvládl a to s grácií a bez zbytečných strašáků. Skvělý dokument, který dost neprávem zapadl ve stínu Show!, nebo poloamatérských (sic společensky diskutovaných) Šmejdů. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama