Reklama

Reklama

Noc v betonu

(festivalový název)
  • Finsko Betoniyö (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V hlavě zmateného teenagera Sima se rojí spousta závažných existenciálních otázek. Odpovědi nachází u staršího bratra Ilkky, který má brzy podstoupit vězeňský trest. Poslední noc svobody tráví Ilkka spolu se svým bratrem a dává mu neuváženou radu do života. Film kromě tíživého tématu překvapí i formálním zpracováním. Černobíle laděný snímek využívá hru světla a stínu a odráží Simův životní zmatek ve sklech oken betonové výstavby. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Dalo se z toho vytěžit mnohem víc. Film zpracovává zajímavé téma, natočeno je to skvěle, ale chybí tomu něco víc. Něco, co by vás přinutilo se s filmem více ztotožnit. Škoda, protože jinak by to mohl být zážitek. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Concrete Night. I po sedmi letech v paměti živý prožitek, snímek neomylně silný obsahem i zpracováním, doslova fenomenálním, ukotvuje veškerou existenciální filosofii do jedné (konkrétní!) noci konkrétního života kluka v konkrétní prekérní životní situaci na betonovém sídlišti. Tichý, a téměř osvíceně vyrovnaný pohled, odkud a jímž se vypráví, zároveň nemůže být výmluvnější a soucitnější, spolulidštější výpovědí. Film plný zralého porozumění pro tíživost rozervanosti, nevyhnutnost odtažitosti, osamělosti, ponechanosti člověka vrženého v nepřirozeném betonovém světě, je zároveň propasti přesahujícím mateřským pohlazením i sociální žalobou. *** Tehdy spolu s filmem Luton (https://www.csfd.cz/film/352027-luton) nejsilnější filmy z FebioFestu a dodnes oba považuji za vrcholné skvosty neprávem zapadlé. *~ ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takéto existenciálne filmy nie sú veru pre každého, no popravde ani mňa moc neohúril. Námet celkom zaujímavý, avšak príbeh tak trochu lyrický, občas som ani netušil čo sa vlastne deje. Zo všetkého najlepšie však boli tie dialógy plné symbolizmu a tajov medzi bratmi. Keby nebolo nich, tak by som sa v tom asi už nadobro stratil. Takto som sa v tom aspoň ako tak dokázal orientovať. Tá čiernobiela atmosféra ešte viac zdôraznila celú melanchóliu, no škoda tej častej lyrickosti príbehu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Občas si říkám, že každej druhej finskej film je divnej. Některý jsou divný víc, jiný zase míň. Tenhle sice víc, ale statickými záběry se probíjí skrz "normální" příběh. Černobíle, divně, mnohdy zdlouhavě a většinou nezáživně. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama