Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou snímku je Maïna (Roseanne Supernault), dcera inuitského náčelníka Mishte-nape (Graham Greene), která byla přítomna u krvavého střetu mezi svým kmenem a kmenem tzv. „Mužů země bez stromů“. Po tomto hrozném zážitku podstupuje život ohrožující úkol, který jí na smrtelném loži uložil její kamarád Matsii, a sice se vydá hledat Nipkiho, syna Matsiiho. Ten byl totiž zajat při bitvě s nepřáteli. Cestou ji však zajme Nataki (Ipeelie Ootoova), což není nikdo jiný, než samotný vládce nepřátelského klanu, a Maïna je odvlečena do jeho země, Země bez stromů. (Bossi123)

(více)

Recenze (11)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Indiánsko-eskymácké dobrodrůžo se silným nádechem romantiky. Film se může opřít o nádherné exteriéry a o celkem sugestivní výjevy z obyčejného života Inuitů. Herecky celkem fajn, ačkoliv nechápu francouzský voice over, když se ve filmu mluvilo celou dobu indiánským či inuitským nářečím. Nic extra, ale jednou se to dá. 55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další pěkná ukázka toho, že když se vezme specifické prostředí, točí se s místními, nebo lidmi, kteří jako místní opravdu vypadají, a nerve se do toho nic amerického, vyjde z toho něco zajímavého, nového, jedinečného. Tady sledujete život, který si sami moc nedokážeme představit. Eskymáci mají svoje vlastní problémy, jsou jiné než ty naše, ale rozhodně stojí za to je takto zaznamenat. Ne, není to dokument, je to vztahový akční film. A je dobrý. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velice nadějné, postupem času více a více stereotypní a po skončení jsem si na film prakticky nevzpomněl. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se vydali cestou dokumentární rekonstrukce toho, jak svět severských indiánů vypadal před příchodem Evropanů. A zdá se, že přiblížení se skutečnosti pro ně bylo důležitější než vytvořit film, který se divákovi postará o příjemnou zábavu. Své místo zde mají šamanismus a věštecké sny, osobní ambice a svoboda rozhodování narážející na potřebu pospolitosti, kterou otřásá střet odlišných kultur a strach ze ztráty obživy. To vše na pozadí mrazivé přírody, jejíž krásou se můžeme nechat poklidně unášet. ()

Lord_Okurka 

všechny recenze uživatele

Dějově a scénáristicky je film spíše průměrný, občas bohužel i trochu nudí. Hlavním tématem je střetnutí dvou odlišných indiánských kultur s poněkud prostým poselstvím, že pravá láska nakonec vše překoná. Zajímavým ho činí především pohled na život Inuitů a působivé záběry divoké přírody. Dle mého tak trochu nevyužitá příležitost nevšedního námětu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v kanadskej provincii Quebec. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama