Reklama

Reklama

Bella a Sebastián

  • Francie Belle et Sébastien (více)
Trailer 1

Příběh chlapce a jeho psa, který milují už čtyři generace, poprvé přichází na velké plátno jako dobrodružná podívaná v nádherných kulisách savojských Alp. Sebastián žije v horách u svého adoptivního dědečka a jednoho dne se tajně spřátelí s divokou fenkou Bellou, velkým horským psem. Uprostřed polodivoké přírody na alpských svazích spolu zažívají nejedno dobrodružství, a brzy přijde čas na to největší z nich. To, které jim přinese svět dospělých v období 2. světové války. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (152)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela milý film, jehož starší seriálovou verzi jsem kdysi viděl jako dítě a dost se mi líbila. Tohle jsem tedy zkusmo pustil našim mlaďochům, jestli je v době kompů, smartfounů a vůbec celé té přemodernizované techniky zaujme příběh kluka z doby, kdy se lidem o dnešních vymoženostech ani nezdálo a řešily se úplně jiné existenční starosti. Kupodivu měl u nich film úspěch, asi hlavně proto, že pesánek Bella byl opravdu roztomilý (ale doma bych ho nechtěl ani za milion). A mě to vlastně pobavilo taky docela příjemně, i přes ten zvláštní konec... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tomhle příběhu vlastně není vůbec nic špatně. Odehrává se v, ač to zní blbě, filmově atraktivní době druhé světové války, vypráví příběh o sirotkovi, který se skamarádí s divokým psem a celý tento zajímavý příběh se točí kolem nádherného prostředí francouzských Alp. K tomu všemu režisér je grand a spolu s kameramanem vytvořili nádherné filmařské záběry, na které je doslova radost koukat. Za mě tedy dobrý. Moc hezky natočený rodinný kousek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $37,621,000▐ pohodový dobrodružný rodinný film akých sa už moc netočí /60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Přenesení klasického námětu do období druhé světové války se ukázalo jako šťastný tah, snímek Nicolase Vaniera je tak zdaleka nejlepší filmovou adaptací známé dětské knihy Cécile Aubryové. Navíc specialista na hrané filmy z divoké přírody Nicolas Vanier je opravdu dobrý režisér, v kombinaci s překrásnou kamerou je opravdu radost se na novodobou Bellu a Sebastiána dívat...a to jak dětskýma očima, tak očima dospělého diváka...nádherný film skutečně pro CELOU rodinu... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zástupce starosvětského rodinného dobrodružného filmu; takových se dnes již příliš netočí. A také nová adaptace Belly a Sebastiána, které výrazný odklon od předlohy a přesunutí do okupačních let zase až tak moc neškodí. Tedy po většinu stopáže, protože stále je to hlavně a především o nich dvou. Bohužel finální "zimní" čtvrtina se vydá jinou cestou než by bylo záhodno a do té doby nenásilně zapracované válečné podhoubí se rázem začne lámat přes koleno způsobem, který k nastolenému stylu o jednom velkém horském přátelství "všem navzdory" příliš nesedne. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BELLO, TY JSEŠ TEN NEJLEPŠÍ PES JAKÉHO ZNÁM!“… /// Francouzská vesnička v horách v roce 1943. Fašouni hledaj v horách převaděče a vesničani bestii. Tou je chudák pes, kterej má štěstí v neštěstí, páč potkal malýho Sebastiána… Hodně takový tý přírodní poetiky, Němci plenící pekárnu a spižírny obyvatel, přátelství kluka se psem, hrdinství… na to, že je to dětský dobrodružství, to má celkem velký sklony k tragédii. Takže spíš pro ty starší a ty, co si furt nezakrejvaj voči, když maj na mušce psa! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Znám knížky a seriál od Cécile Aubry. 2.) Páč věřím, že nejlepší přítel člověka není chlast, ale pes. 3.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice milá a hezká alpská dobrodružná podívaná, která dokazuje, že pouto mezi psem a dítětem je leckdy silnější, než rozum dospělých či v tomto případě "mír" německých vojáků za druhé světové války. Krásně natočené, citlivě pojaté...jednohubka na večer po dlouhém dni jak vyšitá...70% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Bella je spočiatku skôr Šedda, nacista vplyvom lásky zľudomilnie, injekcia spasí ranu z brokovnice za pár chvíľ atď. Logické kotrmelce sa dejom valia rýchlejšie ako lavína. No a čo. Priateľstvo medzi psom a chlapcom v objatí čarokrásnej prírody je silnejšie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1965 bol vo Francúzsku natočený televízny seriál "Bella a Sebastian". Mal trinásť, zhruba pol hodinových, epizód. Týmto seriálom sa nechal v roku 2013 inšpirovať režisér Nicolas Vanier a natočil rovnomenný celovečerný kino film. Je to príbeh priateľstva malého chlapca Sebastiana a krásneho horského psa. Odohráva sa počas druhej svetovej vojny. Dej je situovaný do nádherného prostredia francúzskych Álp. Je to príjemný rodinný dobrodružný film. *** ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, všechno funguje jak má. Po stránce obrazové to má čarovnou tvář. Obsah naivní, ale pokud vím, psi se nedovedou přetvařovat. Takže to hrála ta pyrenejská fešanda skutečně dobře. Snad také proto ta větší míra shovívavosti v hodnocení. Dá se říci, že kdo prožil alespoň část svého života se psem, kočkou či jiným zvířetem, tak jistě tuší, o čem mluvím. Proto ***** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Z celkom nenápadného filmu vzišlo zaujímavé prekvapenie. Príbeh chlapca a psa tu už bol mnohokrát, ale francúzom sa podarilo namiešať ideálny pomer všetkých zložiek, vrátane tej najdôležitejšej - nádherného psa. Absolútne som netušil, že sa dej odohráva vo vojnovom období, o to viac som však bol potešený. K filmu som si sadol hlavne kvôli deťom a tie boli max. spokojné a my dospelí rovnako. Najväčšie pozitíva snímku sú krásne hory, výborné obsadenie, poteší hlavne T. Karyo a nádherný soundrack s tak dojímavou skladbou, že som si ju musel okamžite po filme vyhľadať. Či už spievaná detským či ženským hlasom, nádhera. V rámci žánru detský či rodinný spĺňa tie najprísnejšie požiadavky, mne trochu chýbala nedokončená linka s nemeckými vojakmi, ale inak veľká spokojnosť. Pre deti skvelá voľba. Na diaľku posielam pochvalu STV1, ktorá odvysielala film pomerne skoro po premiére v kinách. Na záver pridávam nádhernú skladbu z koncertného pódia. 90%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V dnešní době hodně atypický rodinný filmík o největším možném přátelství na světě a totiž člověka se psem. Psy můžu a to v jakémkoliv balení. 65% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nicolas Vanier opět nezklamal! Filmy odehrávající se v krásné přírodě on prostě umí točit. Bella a Sebastián je poutavý příběh o vztahu člověka a zvířete, soužití s přírodou, lásce a odvaze. Snímek je zasazen do nádherného prostředí savojských Alp, které si kamera patřičně vychutnává a mnohé záběry jsou vskutku dechberoucí, čemuž vydatně napomáhá i příjemná hudba. Díky tomu, že se děj odehrává na pozadí druhé světové války, je o to více poutavější a napínavější. Režisér a scénárista v jedné osobě měl šťastnou ruku také při volbě herců, neboť malý Félix hraje opravdu brilantně, podobně jako jeho dědeček. Potěší také menší role pro původního Sebastiána (ze seriálu) Mehdi El Glaoui. Vzhledem k výše uvedeným kladům a celkovému zpracování (opět bych rád pochválil kameru a příjemný soundtrack), emocím, které dovede film v některých pasážích vyvolat, neváhám s plným počtem hvězd! [v kině; 23.2.2014; 15:00] ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh chlapce a "divokého" psa, kteří žijí nejlépe, jak umějí a vždy podle přírody a sounáležitosti. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy pro děti, které dokážou okouzlit i dospělého diváka, to ovšem není tento případ. Bella je sympaťačka, ale to je asi tak vše, co pozitivního se dá bez výhrad o tomto snímku prohlásit. Scénář se motá od ničeho k ničemu, pokouší se navodit pocit dobrodružství, poetiky a odvahy, jenže bez úspěchu. Herci zoufale popochází před kamerou a snaží se sežvýkávat toporné dialogy. Takže zůstaneme u toho, že je to velice pěkný přírodopisný snímek, pokocháme se Alpami a zvířátky a na Sebastiana a jeho lidské druhy zapomeneme. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Plagát neklame, jedná sa o detský film. O detský film o priateľstve malého chlapca a psa. A má samozrejme temnejšie odtiene, pretože sa odohráva počas druhej svetovej vojny. Že sa jedná v podstate o rozprávku je zrejmé zo scény, kde sa vykúpaním v studenom jazierku stane zo šedivého hava havo snehovo biely. No on je to vlastne maxipes Fík, pretože má neprirodzene veľké nohy a pri Sebastianovi vyzerá ako obor. Je tu paralelný príbeh prevádzačov cez hory a ten hlavný príbeh je okorenený tým, že Bela je považovaná za vraha miestnych oviec, tie ale vraždia vlci. Takže metafora je zrejmá a ide asi aj o to, aby bola takto sprostredkovaná aj odrastenejším detským divákom, prípadne aby im to rodičia vysvetlili. Bela a Sebastian je jednoducho napísaný film a je takým skvelým príkladom pre začínajúcich scenáristov, ako sa najlepšie naučiť základy profesie. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som tento film ešte nekomentoval, ale napravíme to. Pre mňa je "Bella A Sebastián" veľmi peknými zimným rodinným filmom z obdobia druhej svetovej vojny. Má jednoduchý príbeh, ktorý ale skvele dopĺňa vzťah chlapca so psom, ktorého sa ujme. A ktorého celá dedina považuje za príšeru z hôr. A spôsob, akým si vybudujú svoje puto rozhodne stojí za to. Plus tu máme vtipné, zaujímavé a hlavne dobre spracované postavy, na ktoré sa dobre pozerá. Má to peknú zimnú atmosféru a súčasne to má aj dobrú hlavnú myšlienku. Rozhodne ide o rodinný film, ktorý odporúčam vidieť a má veľa dobrých momentiek, ktoré stoja za to. Hodnotenie: B+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení z Francie. Dobrodružný film z francouzských Alp během německé okupace má jak sympatické hlavní hrdiny, tak krásné záběry majestátných hor. Dětského diváka nijak nepodceňuje, dospělého neuráží a jako ukázka přátelství kluka a psa to funguje na výbornou (70%). ()

Reklama

Reklama