Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth zemřel otec na následky vedlejších účinků chemoterapeutik. Rozhodne se stát biochemičkou a vyvinout lék proti rakovině. Jednoho dne vyjde najevo, že v laboratoři, ve které pracuje, již lék na rakovinu objevili. Je to však přísně střežené tajemství, jež se nesmí nikdo dozvědět... (oficiální text distributora)

Recenze (11)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jedenáct let se tají objevený lék na rakovinu. Tak to je úctyhodný výkon. Ale najednou stačilo málo aby se to profláklo a tři laboranti musí zemřít. Jejich šéf zařídí, aby se dostali v laboratoři do smrtící pasti a ještě na ně pošle zabijáky. Laboranti se snaží získat onen lék a uniknout. A tak začíná klasická honička kočky s myší a zoufalý boj o přežití. Nízkorozpočtový snímek nemůže slibovat napínavou podívanou, byť se o to nesmírně snaží. Po celou dobu vyprávění příběhu zní stále stejný dramatický hudební podkres, který ale vůbec nefunguje. Herecké výkony také nejsou zrovna přesvědčivé. S toho důvodu se i jedna citová scéna na konci příběhu zcela rozplynula. Spousta nelogičností a patosu strhávají tento snímek do hlubin. Námět však není špatný, jen mi připadá málo zpracovaný. Nejhorší počin to však není a tak na jedno zhlédnutí když nebude nic lepšího postačí. Neurazí, ale ani nenadchne. ()

Reklama

Deryll 

všechny recenze uživatele

Ale jo,dalo by se řídc že sem na to i koukal,když to dávali večer v televizi a já u toho usínal(nakonec usnul samozřejmě).....A pozor dokonce tam je i jedna dobře natočená scéna! (JE TO SRAJDA) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Všechno to jsou jen jedy s hezkými jmény !! Aby se to prodávalo, nazvou to třeba marcipán !!" To jsem zase jednou skočil na špek, když jsem čekal něco převratného od snímku Davida Goulda, muže, který se podílel na trikové stránce takových bijáků jako Pán prstenů či Zrození Planety opic !! Jistě, s několika slušnými triky, minimálně hra s ohněm a výbuchy se mi celkem líbily, se Gould skutečně vytasil, ty jsou však tím jediným, co mě na téhle režisérově uplakané rádoby konspiračně akční prvotině, zaujalo, protože to jediné, co se mi u závěrečných titulků nakonec honilo hlavou, byl pouze promrhaný potenciál, s nímž se tu od prvopočátku plýtvá jako o život !! A to nemluvím o faktu, že by jeden od filmu natáčeného v srdci Nového Zélandu jistě čekal alespoň pár záběrů panenské přírody, leč dostane jen béčko jako bič odehrávající se vesměs v jedné budově !! Poté, co tvůrci diváka seznámí s minulostí Beth, jejíž otec podlehl rakovině, s čímž se za ta dlouhá léta nedokázala smířit, nám osvětlují, proč si vlastně vybrala své povolání a o co tady půjde !! Jeden frajer, mimochodem Bethin šéf, našel lék na rakovinu už dávno, ale protože je nejen frajer, ale zároveň i pěknej zmrd, co by zároveň nerad přestal ve velkém vyrábět chemoterapeutika, stojí především o to, aby jeho tajemství zůstalo zachováno, a tak se rozhodne poslat za Beth a dalšími dvěma vědci čistící jednotku, nezaměňujte s partou Mr.Propera !! ;) Ponechme stranou do nebe volající logickou, chtěl jsem vám udělat radost, kokotinu zápletky, zda by podobný mozek byl zároveň i pěkná svině, i samotné kalkulace, jinak by totiž nemělo smysl Smrtící lék vůbec sledovat. A tak se nám snímek velmi rychle mění na prostoduchou naháněčku v ultralaciném balení, bohužel naprosto okleštěnou o veškerou explicitu násilí, což měly zřejmě vyvážit prvoplánovité a především směšně vyznívající flashbacky s ubulenou malou Beth vymazlené filtrem typu zažloutlá stará fotografie, které pouze vyplňují naprosto prázdný příběh !! Docela povedený soundtrack Daniela Sadowskiho už nemůže zachránit zhola nic, pouze napomáhá spolu s umírněnou stopáží velmi svižnému dojmu, nicméně jak rychle The Cure odsejpá, tak rychle na něj i s klidným svědomím zapomenete !! Nezapomínejme však na fakt, že jde o Gouldův debut, tak buďme shovívaví !! ;) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama