Reklama

Reklama

Malá smrt

  • Austrálie The Little Death
Trailer

The Little Death – „Malá smrt" jako idiom pro orgasmus. Kolem sexuality se točí celá mozaika příběhů pěti párů z jedné ulice a jejich souseda, který se nedávno přistěhoval. V duchu hesla „kolik lidí, tolik chutí" je v tomto filmu vtipně i dramaticky ztvárněna celá škála sexuálních odchylek od relativně běžných typu sex po telefonu a role playing přes foot fetišismus a masochismus až po somnofilii a dakryfilii. (tereez)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (251)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Povídkových filmů o sexu jsou tucty a všechny (s čestnou výjimkou Allenovy klasiky) stojí za použitý kondom; na poli komedie jako celku to v poslední době taky trochu zahnívá... o to víc jsem si tedy užil dílko, které je hollywoodsky koukatelné, ale zároveň se - zcela nehollywoodsky - nebojí jít na (i přes) hranu. "The Little Death" je v tomto ohledu osvěžující jako mentolový lubrikační gel. Přišel jsem k tomu vlastně náhodou - přes herce z famózní skečové série "The Elegant Gentleman's Guide to Knife Fighting", která se pohybuje v ještě o něco odvážnějších rajonech humoru. To, co na papíru vypadalo nenápaditě, krásně vykvetlo díky perfektnímu technickému provedení a "deadpan" projevu, ale hlavně díky skvostně vygradovaným a propojeným historkám. K tomuhle se budu vracet, přátelé. S výhodami. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film ma vyliečil z pôvodnej naivnej predstavy, že na filme o orgazme a neškodných sexuálnych deviáciách sa nedá nič pokaziť. A jeho zaradenie aj medzi komédie som bral ako čerešničku na torte. Neuplynula ani polhodina a nadobudol som presvedčenie, že populárno-vedecký alebo akýkoľvek iný dokumentárny film by ma bavil viac. Prerušil som sledovanie a v komentároch som sa dozvedel o fantastickom konci, ktorý zvráti dovtedajší dojem. Nezvrátil. V Amores perros a mnohých ďalších filmoch sa s tým vyrovnali lepšie. Takže štandardné dve hviezdičky, ktorými režisérovi oznamujem, že mohol peniaze producentov minúť rozumnejším spôsobom. Inak ten režisér sa volá Lawson. A lawson je jedno z farbív, o ktorom som vedel tak málo, že som si skúšku z organickej chémie musel zopakovať. Takže na juglon, lawson, lapachol a ftiokol nikdy nezabudnem. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Komedie, kterou člověk prostě nevymyslí. Žena, kterou vzrušují slzy, a tak svého manžela neustále dohání k pláči přemýšlením o smrti jeho rodičů či krájením cibule. Manželé zkoušející role play, kdy se do toho muž tak zažere, že už nechce zpátky svou identitu. Žena toužící po znásilnění od svého manžela a operátorka pro hluchoněmé, která mu má přes znakovou řeč tlumočit erotickou linku. Zábavné až do nebe a ke konci i pěkně citlivé, takový odpočinkový feel-good movie, u kterého člověk ani nechce, ať skončí. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Soubor několika příběhů, z nichž každý popisuje určitou sexuální poruchu/úchylku. Příběhy jsou lehce vzájemně propojeny, ale to není podstatné. Líbí se mi, že popisují i relativně ne úplně běžně známé dysfuknce a ukazují, jak dokáží ovlivnit život a člověka dotlačit k něčemu, co by nikdo normální neudělal. Skvělá byla hláška „I want you to rape me.“ A úplně nejvtipnější je příběh, kde hluchý volá prostřednictvím znakovací videoslužby na erotickou linku. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostiach pomerne vtipné, ale výraznejší pozitívny dojem zanecháva iba vynikajúci posledný segment, ktorý kvalitou predčí všetky ostatné. Tým som sa vlastne nepriamo dostal k druhému problému a to nezvládnutej dramatugii. Príbehy sú síce pravidelne prestrihávané, ale hlavne v druhej polovici veľmi nešikovným spôsobom. Niektoré z nich sa tak dočkajú uzavretia ďaleko skôr, akoby sa dalo očakávať (aj preto nie vždy uspokojivého) a silná záverečná katarzia vyplývajúca z ich prepojenia skrátka absentuje. The Little Death vlastne hrá s divákom neférovú hru a snaží sa to kamuflovať práve tým, že to najlepšie si necháva na koniec. Lawsonov celovečerný debut naznačil potenciál tvorcu, ale súčasne ukázal aj jeho slabiny. Verím však, že do budúcna nás môže prekvapiť niečim ešte lepším. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu pochází z eufemismu pro orgasmus z 19. století, původně francouzského „la petite Morte“. (KGBelik)
  • Režisér Josh Lawson v rozhovoru řekl, že chtěl, aby posledních 20 minut působilo téměř jako sexuální zážitek, aby diváci při vyvrcholení filmu téměř dosáhli orgasmu a odešli s potřebou dát si cigaretu a studenou sprchu. (KGBelik)
  • Na otázku, na jaký nejšílenější fetiš narazil při svém výzkumu, režisér Josh Lawson odpověděl, že je to fetiš, který ve filmu není, ale je to fetiš olizování oční bulvy. (KGBelik)

Reklama

Reklama