Reklama

Reklama

V bolestech

  • Kanada Afflicted
Trailer

VOD (1)

Hrůzu nahánějící hororový thriller nabízí příběh dvou nejlepších kamarádů, kteří se vydávají na životní cestu kolem světa. Jejich putování, které si krok po kroku natáčejí, ale brzy nabere nečekaný a zlověstný směr. Po pařížském setkání s neznámou kráskou jednoho z nich zasáhne tajemný virus. Tvůrci filmu si odnesli z Fantastic Festu ceny za nejlepší hororový film, nejlepší scénář i nejlepší režii a obdrželi čestná uznání na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Sitges. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (165)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Found footage neznášam! Ale upírie námety milujem a milujem aj každý boj dobra so zlom. Páčilo sa mi, že príbeh nebol príliš mysteriózny a že neboli zobrazené nijaké surovosti so zvieratami. Dobrý film sa dá natočiť aj bez zbytočného utrpenia, alebo propagovania násilia na zvieratách. Hlavný hrdina bol patrične rozpoltený a preto proste musel byť sympatický. Keby som jeho vírus dostala darom ja, presne viem koho by som mala na jedálnom lístku. Každopádne ani on si nevybral zle, akurát každé štyri dni nájsť pedofila či vraha.. myslím, že keby to bral ako to príde mal by viac potravy a morálne- uznajte, ktorý človek už je najneskor v dospelosti nevinný? Každopádne čakala som menej a tak pre mňa milé prekvapenie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je to FF, který prostě nemusím. Přesto je mé hodnocení lepší, než by se zpočátku zdálo. Oceňuji, že se kamera racheticky nemrská, jelikož by snad divák nemusel poznat, že je držena v ruce (u většiny FF je to ruka Parkinsonova). Nápad není zlý, zpracování ovšem příliš nepřekvapí. Kupodivu vizuální stránka má silně navrch, jelikož většina dialogů a hlavně monologů je debilních a ubíjejících. Zdálo by se, že upírské příběhy překonaly zenit, ale zřejmě nás ještě dlouho neopustí. A upíry já můžu, byť jsem si podle anotace myslel, že onen virus bude jakousi obdobou toho z filmu Thanatomorphose.... Slušné masky a obstojné, pseudodokumentu odpovídající, gore. Nevím, zda spadlá kamera natáčející z podlahy má býti odkazem na Kanibaly, Monstrum či B.čarodějnici, každopádně se mi vybavily. Konec nepřekvapující, ale hlavní postava moc možností neměla - tak alespoň vzít spravedlnost do svých pracek. A závěrečná Itálie? Hm, zbytečně laciné. Celkově překvapivé fajn pokoukání. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ukázka, že i superschopnosti maj svoje zápory, no postupem se ukáže, že to nejsou ani tak klady. Dobře postupně gradovanej děj, všechno pomocí kamer zdokumentovaný. Ke konci už docela i sci-fi, ale hlavní je, že to dávalo smysl, že to nebyla jen tak náhoda. Na to, že si to ty dva týpci udělaly celý sami, klobouk dolu, můžou bejt spokojený. Tohle se nevidí od zkušenejch lidí, natož od amatérů. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mít super schopnosti není žádný med. Lézt po zdech, skákat po střechách domů a předběhnout skútr v plné rychlosti má očividně i své stinné stránky. Jedna z nich je například ta, že si neužijete moc sluníčka. A co je hlavní - zákonitě na sebe přitáhnete pozornost, o kterou rozhodně nestojíte... Z letošní bohaté nabídky FF horůrků bude Afflicted patřit asi k těm lepším. Tahle variace na provařenější Kroniku je sice levnější a nedisponuje postavami, které se vám zažerou pod kůži, ale je zase špinavější a krvavější. Tvůrci natočili svůj debut tak, aby nenudil, občas pobavil, ale většího napětí se jim z látky vytřískat nepodařilo. Co je ale fajn, tak problém většiny "found footage" projektů je zde celkem dobře vyřešen: kameru, i v mnoha nebezpečných situacích, má hrdina přišpendlenou přímo na svém speciálním obleku. ()

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Pokud byl tohle prvotní počin od tvůrců, tak tleskám. Né, že bych z toho byla úplně odvařená, ale na začátek hodně slušné. "Found footage" není zrovna to, co bych vyhledávala, ale tady mi to vlastně vůbec nevadilo. Ono to prvně vypadá, že je to strašná sranda mít "něco" co ostatní nemají, ale opak je krutou pravdou. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Derek (Derek Lee) a Clif (Clif Prowse) zveřejní vysoce usvědčující video, na kterém se vloupají do krevní banky a ukradnou sanitku, aniž by si uvědomili, že to k nim přivede policii. Později Derek živě přenáší své mučení Maurice (Benjamin Zeitoun), aby přilákal Audrey (Baya Rehaz), aniž by si uvědomil, že policie bude moci záznam použít k jeho nalezení. (Johnny.ARN)
  • Natáčení probíhalo v Barceloně, Paříži, Itálii a Vancouveru. (Terva)
  • Audrey (Baya Rehaz) změnila Dereka (Derek Lee) proto, že umíral a ona si myslela, že mu pomáhá. Vzhledem k tomu, že se zdráhá kohokoli měnit – Maurice (Benjamin Zeitoun) se zmíní, že to neudělala už padesát let – a přiznává, že se raději pokusila zabít, než aby zůstala ve svém stavu, nedává její důvod pro změnu Dereka smysl. Zjevně považuje smrt za lepší alternativu než být upírem, a přesto změní někoho, koho sotva zná a nemá žádnou jinou motivaci k „záchraně“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama