Reklama

Reklama

Životopis Stephena Hawkinga

  • Česko Příběh Stephena Hawkinga (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stephen Hawking byl uznávaným profesorem a světově známým kosmologem. I přes svůj zdravotní handicap byl jedním z nejznámějších a nejvýznamnějších vědců vůbec. Poznejte jeho příběh... Stephen Hawking byl jednou z nejznámějších osobností naší planety. Mezi vědci měl pověst superhvězdy. Ale koho ve skutečnosti skrývala dobře známá image absolutní ikony? V tomto jedinečném celovečerním filmu nahlédneme do osobního života Stephena Hawkinga. Poznejte muže, jehož mysl dalece přesahovala vše, co je běžné, ale který byl zároveň uvězněný v těle takřka neschopném pohybu. Nenechte si ujít kompletní příběh jednoho z nejpozoruhodnějších mozků moderní doby. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím, že sama skutečnost, že se Stephen Hawking dožil tak požehnaného věku (už je mu přes 70 let) je zázrak. Jako kdyby jeho život mohl skončit kdykoli, protože s jeho nemocí se to mohlo stát skutečně kdykoli. Je tady a mohl dát světu neskutečné myšlenky. Že by osud? Nebo předurčenost? Je to jedno, protože na tom nesejde. důležité je, že se to stalo. "Hawking" je autorizovaný a Stephenem Hawkingem vyprávěný životopis. Nic víc. Jsou zde momenty, které nemusí být pro všechny hezké, ale k jeho životu patří. Není to skvělý dokument, ale myslím, že se hodí dovědět o tomto člověku trochu víc. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V úvodu se seznámíme s dětstvím Hawkinga. Zazní věta "stále se koukal do vesmíru a nemohl pochopit, jak může něco nemít konec" a to nám naznačí a navnadí , jakým směrem dokument půjde dál. Až k mluvčímu, který artikuluje ty nejsložitější myšlenky. Věnovat studiu na vysoké škole hodinu denně to se to studuje. Škoda že už si nesplní svůj sen dostat se do vesmíru, který mě na dosah. Jeho kniha se stala největším bestselerem všech dob proto, že se u něj křížila analytická a filosofická mysl. V dokumentu komentuje i film, který o něm byl nedávno natočen. V posledních letech života se stal popkulturní celebritou a věnoval se společenskému životu v talk show a před plnými přednáškovými sály. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Konečně trochu více členů Stephenova okolí, dokument ne tolik o fyzice, ale více o samotném Hawkingovi. Konec dokumentu překvapivě i trochu vtipný s Jimem Carreym. Bohužel autor nejde více do hloubky a pohybuje se pouze na povrchu Hawkingova života, což pozná každý, kdo si Stephena vyhledá na wikipedii. Mimo vše by mě dost zajímalo jak se Hawking směje.. jestli musí použít klávesovou zkratku "dvojtečka + déčko" nebo jestli prostě klikne na "smích". ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Stephen Hawking dokázal jednu úžasnou věc. Podobně jako Albert Einstein zařídil, že se o vědu začalo zajímat více lidí. Navíc Hwkinga znají i lidé, kteří jinak o vědě neví prakticky nic. Mě, stejně jako geniálního vědce, nejvíc zajímá právě vesmír, tím je mi tento člověk bližší o to víc. I tím, jak ač nemocný a upoutaný na vozík, stále dokázal vymýšlet teorie a pracovat. I když si osud vymýšlel stále větší a těžší překážky, pokaždé se vymyslelo, jak je překonal. Líbí se mi fotografie z dětství - působí to autenticky, i to, že je Hawking sám vypravěčem. Dozvíme se také něco z jeho soukromí, na nic si nehraje, všechno říká na rovinu a přitom se dozvíme i věci, u kterých by mohl říct, že do toho nikomu nic není. Je to skvělý dokument a těším se na další dokumenty, na jejichž tvorbě se tento vědec podílel. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama