Reklama

Reklama

Rosemary a Guy Woodhouse (Zoe Saldana a Patrick J. Adams) odjíždějí z New Yorku do Paříže a doufají, že nechají za sebou bolestnou minulost. Jejich noví přátelé a sousedi Roman a Margaux Castevetovi (Jason Isaacs a Carole Bouquet) se stanou součástí jejich životů. Rosemary otěhotní a Guyova kariéra vzkvétá. Jeho kolegyně Julie má obavy o zdraví Rosemary. Brzy se objevují další příznaky. Guy začíná více času trávit místo s Rosemary s Romanem. Rosemary odhalí Romanovu temnou minulost a také možnou manželovu dohodu týkající se dítěte a jeho kariéry. Jedná se o moderní čtyřhodinovou minisérii, která je adaptací klasického románu Iry Levina. (noelcoward73)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (32)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Zatímco v původní "Rosemary" bylo divákům vše podáváno jen v náznacích, díky kterým pak ani nebylo pořádně jasné, zdali se "Satan" skutečně zrodil či jestli to celé nebyl jen blud hlavní hrdinky, zde je to jasné téměř od začátku - ne proto, že bych znal originál, ale proto, že snímek divákům tyto informace naservíruje rovnou a na stříbrném podnose. Je sice pravda, že bylo mnohem zajímavější vidět i nějakou tu krev (prostě remake, tudíž co se brutality týče ze zásady „přehnanější") než jen poslouchat nudné žvanění jako v originále, ale když si to tak vezmu, tak ten byl zaměřený JEN A JEN NA ROSEMARY a na tom, co ona divákům zprostředkovala. Zde se do toho těch postav se*e až moc a máme zde i scény, ve kterých se hlavní hrdinka nevyskytuje, tudíž nevidím jediný důvod v tom, proč nemohly být lépe vykresleny charaktery ostatních postav... Co třeba Guy? Dělal to nakonec jen proto, že si zvykl na život v luxusu nebo že měl o Ro strach? Od každého trochu, nejspíš... A co Roman a Margaux? Co jejich motivace, jejich osobní problémy? Nic. Hlavně že jsme tam měli tu krev. Konec byl taktéž zklamání - ačkoliv se mi původní verze vůbec nelíbí, tak finále filmu patří k mým vůbec nejoblíbenějším kvůli vyhrocené atmosféře - zde mi to přišlo takové nijaké... Ale jinak se mi to celkem líbilo. Herci v pohodě, utíkalo to celkem rychle, ale čekal jsem víc, jelikož ani Polanskiho verze se mi (krom konce) zas až tak moc nelíbí :D ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

2/2 Agnieszka Hollandová přenesla téma slavného románu a filmu z New Yorku 60. let do současné Paříže a ruku v ruce s touto změnou došlo i na další posunutí významů. Leč není to na škodu, jen je to jiné řešení výborného nápadu, který fungoval tehdy a funguje i dnes. Levinovým tématům obecně propadám, takže jsem nemohla být jinak, než potěšena. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tri mesiace potom, ako oznamujú lekári krásnej Rosemary, že potratila, sťahuje sa so svojim manželom Guyiom, do Paríža. Nakoľko sa živí ako spisovateľ, neexistuje lepšieho výberu prostredia, ako toto romantické mesto plné zamilovaných ľudí. Zhoda náhôd spojí tento mladý zamilovaný pár so staršími manželmi Castevetovými, ktorý im po zhorení malého univerzitného bytu poskytnú luxusný apartmán vo svojom dome. Takmer ihneď od nasťahovania začínajú Rosemary prenasledovať nočné mory. Kto vlastne sú títo úctivý manželia? A komu vďačia za svoj úspech a bohatstvo? Keď som zbadal tú stopáž 170 minút, skoro ma "piclo". Nakoniec som to však vďaka zaujímavému mysterióznemu príbehu, ktorý odstupom času ponúkol niekoľko zvratov, bez problémov zvládol. Pár pekných gore záberov potešilo, no netreba očakávať jatka "ala" Hory majú oči. V rámci "occult" horor subžánru musím prejaviť spokojnosť. Na TV film, pomerne vydarený snímok. Napriek tomu, že človek očakával rozuzlenie, ktoré ponúkne postupnú gradácia snímku, dostavil sa nemastný - neslaný záver, ktorý iba spustil oponu. Škoda - 60%. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

V poslední době spousta filmových klasik je převáděna na seriálovou verzi – či minisérii – což je případ Rosemary má dětátko. První část je natočena skvěle a je plná napětí, jak to má být. Pak ale přijde druhá část, která původní svižné tempo ztrácí a rozbředává se do protivných výjevů více blouznící a šílející Rosemary. Když už nic jiného, tak se divák může pokochat exteriéry Paříže – což jako jediný větší klad nestačí. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Rosemary's Baby Agnieszky Holland postrádá onu tíživou atmosféru a nepříjemnou vlezlost Polanskiho originálu, ale na druhou stranu přichází s několika poměrně zdařilými hororovými momenty (probuzení se uprostřed chirurgického zákroku). Nemluvě o tom, že Paříž Rosemary sluší mnohem víc, než New York. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama