Reklama

Reklama

Coherence

  • Velká Británie Coherence
Trailer 2

Obsahy(1)

V roku 1923 bola niekde vo Fínsku zahliadnutá kométa, ktorej vplyv vyvolal sled nezvyčajných udalostí. Jedna žena zavolala do svojho domu políciu s tým, že v budove je muž, ktorý vôbec nie je jej manželom. Keď sa ju policajný strážnik pokúšal presvedčiť o tom, že osoba v dome je skutočne jej muž, ona odvetila, že svojho manžela v predošlý deň zabila. 
Súčasnosť. Osem priateľov sa spolu po dlhom čase stretáva pri spoločnej večeri v dome jedného z nich a nad zemou opäť prelieta kométa... (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (372)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Člověk musí překonat první unylou čtvrthodinku, ale pak se to celkem dá, chvilkama napne i přiřeže do křesla... ale konec už je zase unylej. Celou stopáž mě neopouštěl pocit, že pořádní scénáristé by z námětu vykřesali daleko větší pecku, která by mohla i zkultovnět. Tohle dopadlo spíš tak, jako by jste nepříliš zručnému děcku dali lego, ať postaví něco pořádného. Snaha tam je, ale talent znatelně chybí. 50% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. O filmu jsem věděl jen nějaký nástřel děje a to bylo vše. Jedná o strašně zajímavý, temný a hlavně výborně napsaný kousek, kde se setkáváme s partou přátel a jednou kometou, která přelétá nad Zemí. Jak jistě víte, bude to mít dopad na všechny zúčastněné a tak jsme svědky hodně zajímavých situací, které jsou postupem času hezky a pochopitelně vysvětleny. Film mi dal sice ze začátku zabrat, ale později už jsem vše chápal. Pokud máte rádi takové spíše chytřejší filmy, běžte do toho. Moc akce tam není, ale příběh a zpracování je super. (Lehce řečeno, komu se líbilo +1, mohlo by se líbit tohle) ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka vety "za málo peňazí, veľa muziky". Takto má vyzerať malé, nezávislé inteligentné sci-fi Jeden dom a jeho veľmi úzke okolie, 8 hercov, úžasný námet prepísaný do výborného scenára a obrovsky milé prekvapenie. Že to vyzerá ako ten najlacnejší found footage mi prestalo vadiť v momente ako sa rozbehla zápletka o ktorej si dopredu netreba radšej nič zisťovať. Strašne sa teším čo natočí alebo napíše Byrkit ďalšie. 9/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Súčasná veda ponúka toľko teoretických poznatkov o fungovaní nášho sveta, že sa logicky raz za čas objaví film (väčšinou malý), ktorý si jednu z teórií vypožičia. Problémom je napasovať na ňu poriadny príbeh, pretože čisto o vede film byť nemôže. Byrkitovi sa podarilo napísať svižný scenár, ktorý sa síce zaoberá paralelnými svetmi, ale ako už vieme zo Solarisu, tak všetko v sci-fi je len zámienkou pre vyjadrenie sa k niečomu ľudskému. Teda k medziľudským vzťahom, ako sme svedkami aj v Koherencii. Alebo inak, všetko je metafora. Podstatné však je, že sme neustále v napätí, že príbeh nie je ani zďaleka predvídateľný a baví nás sledovať reakcie a chovanie ľudí v krajných situáciách. Jediným záporom je to, že film pôsobí amatérskym dojmom na poli spracovania. Jeho ultranízkorozpočtovosť sa miesi s faktom, že sa zrejme jedná o debut (napríklad nízkorozpočtové Primer, alebo Another earth pôsobia filmársky vyzretejšie). Našťastie je scenár tak zaujímavý, že sa tým nebudete zaoberať. To je dôvod škrtnutia jednej hviezdy, ktorú ale možno ešte pridám. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejde o horor, nebo thriller, kde by se vraždilo. Spíš je Coherence chytlavá mysteriózní/sci-fi konverzačka s výbornou atmosférou a napětím. Zvědavost, co z celého toho kolotoče vypadne, nemůže nikoho opustit až do úplně poslední scény. Vážím si filmů, které nejsou o rozpočtu a prachy tak nejsou rozhodující faktor proč nenatočit film, jen dostat tu myšlenku. Momentálně mám chuť nadhodnocovat a jít do plných, ale zůstanu objektivní, přece jen je prvních 15 minut kecání celkem o nepodstatných věcech, ale pak je to jízda. 80% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Štáb se skládal pouze z pěti členů: dva zvukaři, kameraman, režisér a producent. (Kailo)
  • Roztřepaná kamera nebyla ani tak stylistická, jako spíš praktická volba - herci se mohli pohybovat, kde chtěli. (Kailo)
  • Herec, který hrál Amira, Alex Manugian, je rovněž spoluautor scénáře. Ve filmu v podstatě zastával funkci informátora/špiona, jelikož pomáhal dirigovat herce, pokud vybočovali až moc z příběhu. (Kailo)

Reklama

Reklama