Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Roy je blázen do aut a jediné, co ho zajímá, jsou automobilové závody a jeho milovaný Ford Mustang. Proto nemá právě radost, když se u něj objeví jeho čtrnáctiletá dcera Nina, která jinak žije s matkou, a trvá na tom, že u něj stráví prázdniny. Zvlášť když má v hlavě především nadcházející závod. Poté, co Roy kvůli poruše motoru prohraje, přijme od svého největšího rivala výzvu k nelegálnímu závodu z Oslo až na Nordkapp, nejsevernější bod Norska. Existují pouze dvě pravidla: 1. Zvítězí ten, kdo první dorazí na Nordkapp. 2. Žádná další pravidla neexistují. (Denake)

(více)

Recenze (38)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komu nevyhovuje cesta, kterou se vydaly poslední tři díly Rychle a zběsile a filmové Need For Speed, považuje za výborný akční film, ten by měl dát šanci tomuto norskému akčňáku, se spoustou krásných aut a pár rychlých žen. Pro ostatní, žádná sláva. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní ne tak akční, jako spíš bláznivě závodní filmek, který nenudí a hrozně rychle uteče. Hlavní hrdina celkem borec, který není na rozdíl od amerických protějšků kdoví jak našláplej, za to je to sympaťák, který žije pro svůj Mustang. Film je místy i hodně vtipný. Za mě 90% :) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Borning teda rozhodně vůbec nebyl BORING! :) Ba naopak, film si drží po celou dobu laťku hodně vysoko - chvíli baví povedenými vtípky, pak zase napíná závoděním a do hodiny a půl se dokonce nacpou i chvíle rodinného dramatu. Takové severské vtipné Rychle a zběsile. Závěr nemá chybu, hehe. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem hezký příběh o tom, že i jezdci rychlých aut mají nějaké morální hodnoty. Je k tomu přidán docela dobrý humor, místy celkem suchý, ale stejně vede především skutečnost, že jsou zde parádní scény s rychlými auty. To je místy prostě nádhera, i když víte, že tady bylo použito více digitálních triků, než by se vám líbilo. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Dobrá oddychovka pokud jste fanda rychlých aut a Mustangu především, suchý humor a závod do nejzzaššího cípu mysu, prostě za zvuků dobře šlapajících motorů se v tom vezete taky. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Aj to s odretými ušami nebyť tam toho krásneho mustangu. Nikto nie je dokonalý, a paškvil sa dá veru nájsť aj u severanov:). Preto ak sa niekto tešil na škandinávsky fast and furious, čo si myslel aj ja, bude veľmi, ale veľmi nemilo prekvapený. Nazdar ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Chcel som nejakú dobrú oddychovku bez zbytočných kecov, tak som vsadil na tento nórsky film o nelegálnych závodoch naprieč Nórskom až po Nordkapp. Bolo by to naozaj vcelku vydarené, nebyť tých niekoľkých prehnaných absurdností (skok na trajekt, pád zo skalnatého pahorku priamo na diaľničný ťahač, jazda v závodnom aute naprieč skalisté kopce, atď). Takýto typ filmov nesledujem, tak možno je to normálne, ale mne to prišlo fakt ako extrém. Ale inak fajn, malo to riadne grády. Ale všetkým do jedného by som pobral vodičáky a už nikdy viac ich nepustil na cestu! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Odpočinkovej,trochu šlehlej,hodně přepálenej co se týče fyziky,ale rozhodně zábavnej a sympatickej v tom,že prakticky pro mě neznámý herci neodváděj pozornost od samotnýho filmu..Pochvala.70%. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

S potěšením jsem zjistil, že Burning Asphalt se v originále jmenuje Borning 3. První díl je méně šílený, ale filmařsky lepší, opravdu příjemně jsem se bavil. Moc fajn light verze Rychle a Zběsile. 8/10 ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele

Tady by se Rychle a zběsile mohlo učit. Přitom je to tak jednoduchý. Pár krásných aut (oceňuji, že mimo japonských aut jsou tu i starší americká a dokonce i pár evropských aut), úchvatná Norská příroda, pár dobrých vtipů a závod z obyčejnýho bodu A do ještě obyčejnějšího bodu B... ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Za ten excelentne natoceny prijezd na Nordkapp a prekvapeni na konci zarovnavam na 5. Norove nakopali vsem dilum Fast & Furious prdel, protoze si dokazali po celou dobu stopaze udrzet nadhled. Chudak Nybakken :-) A k tomu ta priroda! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Borning? A ne boring? Dokud to bylo jenom nudný, tak to ještě jakž takž šlo, ale jak začali skákat ze skal, tak už jsem o tom začal vážně pochybovat..? No nic, není každej den posvícení. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste petrohead nebo obecně nemáte nějaký vztah k autům, bude pro vás ten film jedno velký bóring. V opačném případě se budete jednoduše kochat krásnými záběry. Nehledejte v tom filmu hlubokou myšlenku, je to prosté jak kolo od mustanga. Máte magora s rodinnými problémy, ten má kromě dcerky ještě neustále provokující plešatou nemesis (asi inspirovanou Tokio driftem) a tak než bys řekl barnevet, už se z pouličního závodu alá FaF a přes závodní okruh pouštíme do mega závodu přes celé Norsko. Gumball Norget, sponzorováno Shellkou. Co na tom, že na začátku je asi dvacítka aut, vy prostě jen vidíte jak najednou některé z nich leží v pangejtu, dostali BUSTED! od cajtů nebo jim asi z té námahy už po 200 km odešel motor, to jsou bezejmenné postavy takže chuj s nima. Dál pokračujete v kochání se norskou krajinou a posloucháním brumlání amerických osmiválců. Sem tam je do toho nacpaný rodinný drámo, rozumně prokládaný fórkama od hyperflegmatiků v černym TransAmu. A najednou je hodina a třičtvrtě pryč a už tam sázíte slušné 3,5. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Je tam opravdu pár velkých debilit, co tam nepatří a celý film shodí. Jinak to ujde. Rozhodně příčetnější než "Rychle a zběsile". ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

No ja osobne nemozem suhlasit s tym,ze tento prvy diel tejto norskej zavodnej trilogie je najlepsi,praveze naopak,bol najslabsi,malo akcie vobec mi to neprislo vtipne,bola to velka nuda,ale dvojka a trojka,tak tie uz stali za nieco,aj ked obcas to treba brat s rezervou,lebo niektore sceny su uz poriadne blaznive a sci-fi,ale ako zabava to funguje dobre...:⁠-⁠) ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Neskutečně příjemný kousek, na který jsem narazil úplně náhodou. Kdo by řekl, že jízda přes celé Norsko bude tak zábavná, stále se něco děje (kromě žánru komedie, dosti povedené scény, to občas zabloudí i na vážnější kolej, vztah otec-dcera, ale ničemu to nevadí). Místy je to možná až moc uhozené, ale celkově to vyzní fakt dobře a pasuje to prostě k tomu filmu. Takže tu máme krásné záběry na norskou krajinu, závoďáky všech kategorii, pěknou dávku humoru, sympatické hlavní hrdiny, povedený soundtrack a svižné tempo. Za mě spokojenost. PS: ten konec jsem vážně nečekal :) 4,5*. ()

Reklama

Reklama