Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koho by napadlo, když v království krále Florinda srovnali se zemí hraniční horu, aby nestínila slunci, že se ztratí ozvěna. A o ztracenou ozvěnu se měla vést nesmyslná válka. A že se nakonec nekonala, o to se zasloužila chytrá a statečná princezna Bianka. Zato se konalo hned několik svateb najednou a o ozvěnu se postarala miminka, která se mladým dvojicím narodila. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně humorná pohádka, utahující si z lidské malichernosti, ale taky z armády a hlavně z autoritativních ješitů. Kolářová jako krásná princezna se tu převlékne za maršálka (slovy jejího snoubence z Noci na Karlštejně, kde udělala totéž, i když tam se převlékla jen za panoše, "a strašně jí to sluší") a jede v čele vojsk zabránit válce. Pacifistický princ Tříska její rafinovanou válečnou lest prohlédne na první dobrou, ale jak po něm holka hodí očkem, je nenávratně ztracen a začne proti jejímu plánu válečnému snovat plán neméně rafinovaný ovšem svatební. Královna Medřická je svou budoucí snachou, coby mužným tanečníkem, příjemně překvapena, ne tak tchán in futuro, který stále postrádá ztracenou ozvěnu. V dramatickém závěru vidíme krále Lorenca nečekaně s mečem, ze kterého ho sundají tak akorát včas, aby mu meč svou vahou nevykloubil rameno. Jak mi mohl tenhle skvost takových let unikat? ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Lukavský, jak ho určitě neznáte ("tisíc mordů na mym kordu"). Úchvatné jezdecké scény na zbrojných koních, kteří nedokáží klidně stát na místě. Princ - jediná postava v dějinách dramatu, která naiviní trik protistrany prohlédá zároveň s divákem. To vše a mnohem víc v traghoedii shakespearovských rozměrů a antické hloubky. - A co teď učiníme, co myslíš, Marčelo? - Já nevím, co ráčíte učinit, Vaše Veličenstvo. - Né my, ale vy co učiníte, královské dvořanstvo, no, třeba ty, Lodovico? -Nevíme prosím, co učiníme, vaše královská Výsosti. -Tak já vám tedy povím, co učiníme. Oblékneme zbroj a nevrátí-li nám Lorenzo ozvěnu, vypovíme mu válku! -Válku, otče? - Ano, válku. Všichni na kůň! Kupředu! -Všichni na kůň! Kupředu! ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Podaktoré prvky krvimilstva a pošahanosti pripomínajú Čapkovú Bílú nemoc, ale poväčšine ide skôr len o takú divadelnú adaptáciu (televízneho charakteru), v ktorej dominuje Kemr, ale nemá nikoho, kto by mu zdatne sekundoval. Aj preto sa myšlienky a odľahčená rovina snímky nestretáva s hravejšou, humornejšou odozvou. Podpriemer. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

To je tak blbý až je to hezký. Hlavně uznání hercům, kteří dokáží pronášet ty absurdní věty jako kdyby míněny vážně. Není to sice až tak ulítlá legrace jako Růže a prsten, ale stále je to odlehčená vtipná pohádka. Ten mužský šat jí vůbec nesluší. A ostatně to mužské hrubé chování taky ne. Tak si to pamatujte, zastydlé feministky. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Skvěle vše zde napsala “Jezinka-jezinka” mluví mi z duše. Pohádka takChudá na výpravu i na poměry “studiovek” bohatá na humor, herce a pohádkovost. Zde je vidět proč za komunistů byly filmové pohádky tak atraktivní, převážně se točily tyto chuďoučké studiové- divadelní. Divadlo bylo grunt tak i kulisy odpovídaly záměru o to víc jde vidět jak jsou herci v této pozici spokojení. Tříska je úžasný, koně a jejich jízda je super nápaditá, scénář vtipný: “Všichni na Kůň!”,  “ozvěna potvrzovala mé poslání můj životní úděl”. Škoda že Mateo a Maršálek nebyly spolu i na filmovém plátně. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Když král (Josef Kemr) píše dopis králi Florindovi (Radovan Lukavský), který mu diktuje princezna Bianka (Daniela Kolářová) o tom, jak mají obdobnému králi Florindovi poslat ozvěnu z celého království na deseti vozech, aby se zabránilo válce, je po zhlédnutí listu na kterém je dopis napsán, zřetelně vidět, že je list nepopsaný. (Teimei)

Reklama

Reklama