Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (458)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rozčarování pokračuje. Třetí díl Insidious opět nepřekročil stín povedené jedničky a nabízí jen sterilní variantu téhož. Lekačky jsem ani nezaznamenal, zloun je spíš k politování a jen ta stará čarodějnice v černém má zase svůj děsuplný půvab, bohužel se jí dočkáme jen ve dvou krátkých scénách. Velmi vratká trojka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem očekával sice volné, ale zato podobné pokračování prvních dvou dílů Insidious. Vůbec mě ale nenapadlo, že bych se mohl dočkat filmu, který si vědomě utahuje ze všech možných zrůd, démonů a děsů noci. Úplně jak kdyby si vzal nálepku Insidious do názvu filmu schválně, aby si z ní následně dělal legraci a první dva díly mu to bez problémů tolerovali. Na druhou stranu jsem si říkal, jestli mám z těch logických zhovadilostí brečet a nebo si scénu za scénou užívat. Když totiž do teen horůrku v půlce filmu vlítnou dva hoši s punkovou imidží Krotitelů duchů, tak film dostává naprosto unikátní rozměr. K tomu technická stránka filmu taky není vůbec zlá. Prostě sečteno a podtrženo, tohle je film, který nelze brát vážně a tak se na něj také musíte koukat. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že tady máme potřetí tentýž film? Ono to kupodivu funguje pořád stejně a stále si v rámci hollywoodský hororový produkce udržuje svoje kvality. není to laciný a ač je tam halda skok lekaček, žádná z nich nepůsobí zbytečně nebo trapně. Tvůrci vždy zcela záměrně upřou divákovu pozornost na určitou část obrazu, aby ho pak mohli šokovat úplně odjinud, odkud by to nečekal. Leigh Whannell se navíc s režií popral s naprostou bravurou a sebevědomě servíruje za doprovodu parádní kamery, výbornýho nasvícení a skvělýho soundtracku nápaditý mrazivý scény, který nejsou sice objevný, ale v záplavě dnešních rychlokvašek vynikají snad ve všech ohledech. Co naopak zklamalo byly jistý momenty, který bych spíš čekal v akčním béčku, než v hororu ("Come on, bitch!") a taky finální záběr by šel určitě vymyslet jinak. Celkově je třetí INSIDIOUS ale výborná hororová jízda, která byť vznikla spíš pro prachy, stále má díky dobrým tvůrcům co nabídnout. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opakujeme již zopakované a vykrádáme původní tvorbu ... no kdo na tohle může skočit? Raději nebudu odpovídat. Změna režiséra nevede k ničemu zásadnímu, i kdyby to režíroval sám "mistr" Wan, evidentně to skončí u mě stejně. Vše mělo začít a skončit "hardcore - děsivou" jedničkou a film by se po 20ti letech stal kultem a legendou. Dvojka se dala ještě snést s relativně pozitivním přijetím. Ale trojka už absolutně neměla co vytěžit. Tam kde lekačky předpokládáme, tam jsou. Stará bába, která v každém díle umřít a v dalším se zase objevit s tím, že "tentokrát budeme čelit tomu největšímu zlu", mě už irituje a doslova mě srala. Její "fighty", haha!!, potyčky s démony jsou směšné až ujeté. Film postrádá cokoliv na nějaké inovantnosti a kopíruje díly předchozí. To vede k maximálnímu bodu znudění a ztrapnění teď již trilogie samotné. Co musím ocenit tak vizual, ten si zachovává standardní vysokou kvalitu oldschoolově "Argentovského" stylu, který prostě oku vnímavého diváka lahodí. Jinak je to zbytečný díl, který nemá nějaký větší význam pro moderní horor... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Takže dorazil tretí Insidious a všetci sme boli zvedaví, ako to dopadne. Pretože ide o prequel. Samozrejme, výlety do temného neznáma mŕtvych entít prinášajú na tento svet nechcených démonov a burcujú neúplnú rodinu Brennerovcov strašidelnými prejavmi. Otec predstavuje tú nechápavú a striktne pragmatickú stránku duchárskeho problému, spolu so synom len tak opodiaľ obletujú okolo tínedžerky a jej nočných môr. Postupné prenikanie do Elisinho súkromia načrtáva jej budúce profesionálne zameranie, hoci paradoxne hruď jej predstaviteľky Lin Shaye vyzerá už viac než úctyhodne. Z pôvodných Insidious sa síce vytratili obľúbení obetaví Lambertovci a promenádujú sa tu pomerne neznáme mená, i tak strašidelný príbeh prebieha v klasickom rodinnom prostredí, no s trochu zdĺhavým úvodom. Aby sa spustila parádnejšia premávka ľakačiek. Pre fanúšikov série a hororu povinná jazda, no a pre tých ostatných veľké doporučenie. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Severoamerické tržby byly 52,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 113 milionů. (NIRO)
  • Trailer k filmu bol vydaný v marci 2015 a obsahoval pieseň „Afraid of Nothing“ od Sharon Van Etten. Filmári použili pieseň bez získania patričných práv a boli nútení jej zaplatiť za nedovolené použitie jej hudby. (martin5504)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama