Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Recenze (458)

POMO 

všechny recenze uživatele

Intenzívne lakačky od party, ktorá ich vie najlepšie. Blumhouse je holt pre horory tým, čím je Pixar pre animáky. Finále ale slabé, a dejová schéma vrátane každej individuálnej scény iba recyklantom minulých vecí. Kvôli tomu najslabší z trojice. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Vhovněvězící 3 (Inshitdious) opět plně reflektuje svůj název, otravně se hodinu a půl brodí hustou sračkou a není to nic jiného než další, trochu lépe natočený hybrid Abnormálních pasivit. Nějakou pipinku zase unyle a sáhodlouze v pološeru obtěžuje krutohrůzný Semtamskříp, na kterého si prostě neposvítí ani její fotr, protože se patrně snaží devalvovat akcie ČEZu. A tak „když je něco divného ve vaší čtvrti, koho zavoláte“? No přece babu v plynové masce a dva kretény z jedničky, jejichž etuda tehdy udělala z už tak trapného hororu ještě trapnější grotesku. Dýchavičná sedmdesátka, zocelená bojem o mlíko v akci, je znovu hustě akční, neváhá ani minutu, sbalí si svých pět nejúčinnějších zaklínadel jako například „Duchu, duchu, táhni už do prdele!“, zobne nitrák a vyrazí do mlžného astrálu, kde to s jejich pomocí drsně natře nějakému chudákovi plesnivému důchodci, co si chtěl jen zašpásovat s šestnáctkama. Celé je to asi tak stejně napínavé a strašidelné, jako ve starobinci sledovat libovolného geronta s parkinsnem, jak svačí vidličkou kukuřičné lupínky. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně solidní, ale tentokrát bohužel naprosto nezajímavá sázka na jistotu. Kde jednička stanovila pravidla a poprvé nás provedla skrz the Further a dvojka zajímavým způsobem rozvíjela příběh, tam třetí kapitola jede po kolejích tendenčního duchařského/vymítačského hororu a neobsahuje v podstatě nic, co bychom v lepším provedení neviděli v prvních dvou dílech. Scénář je tentokrát na Whannellovy poměry vážně žalostně nenápaditý a nepřekvapivý. Lin Shaye je pořád super, ala sama to na vyšší hodnocení nevytáhne, zvlášť když nemá oporu v ostatních hlavních hercích, kteří bohužel předvádějí opravdu slabé výkony. Super je i démon, o něm se ale divák příliš mnoho nedozví. Lekaček je zato ve filmu jak nasráno, dodávám že bohužel, protože vždycky zruší náznaky budované atmosféry. Žádná z lekaček navíc v podstatě k ničemu nevede, démon se zjeví, bafne a zase zmizí. Za celou dobu jsem tak vlastně nezískal pocit, že zdejším hrdinům opravdu něco hrozí, že by je tvůrci třeba vážně nechali démonem odpravit. Pes, který štěká/leká, nekouše. To je pro horor asi nejzávažnější výtka. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Asi hodinu to vyzerá na dôstojné pokračovanie s luxusnými ľakačkami. Potom nastúpia vtipní lovci duchov a stane sa z toho čudná sebaparódia. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem očekával sice volné, ale zato podobné pokračování prvních dvou dílů Insidious. Vůbec mě ale nenapadlo, že bych se mohl dočkat filmu, který si vědomě utahuje ze všech možných zrůd, démonů a děsů noci. Úplně jak kdyby si vzal nálepku Insidious do názvu filmu schválně, aby si z ní následně dělal legraci a první dva díly mu to bez problémů tolerovali. Na druhou stranu jsem si říkal, jestli mám z těch logických zhovadilostí brečet a nebo si scénu za scénou užívat. Když totiž do teen horůrku v půlce filmu vlítnou dva hoši s punkovou imidží Krotitelů duchů, tak film dostává naprosto unikátní rozměr. K tomu technická stránka filmu taky není vůbec zlá. Prostě sečteno a podtrženo, tohle je film, který nelze brát vážně a tak se na něj také musíte koukat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $52,218,558Tržby Celosvetovo $112,983,889 Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,673,943Tržby za predaj DVD v USA $2,822,076║ aj keď takýchto duchárskych hororov je už nespočet a je len ťažko niečo nové v tomto smere ponúknuť, tak tento má slušnú temnú atmosféru a lakačiek aj nad mieru, veru v kine to každú chvíľu zahučalo strachom, podarené publikum, pár krát som sa veru aj ja mykol /videl v kine: 60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD VOLÁŠ JEDNOHO MRTVÉHO... SLYŠÍ TĚ VŠICHNI“ /// Blumhouse Productions jsou hororově někde jinde a stejně nedokážou pochopit, že vylpňováním stopáže kravinama nakonec vyděsej jen sami sebe. Hezký na koukání, občas se dá i trochu bát, ale jde o hororovou rutinu, která ničím nepřekvapuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Často na mě mává osoba v noční košili. (jestli ležíš na LDNce, tak se radši zeptej sestry…) 2.) Chci se naučit komunikovat se záhrobím. 3.) Thx za titule „-OverLord-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Prasklina na stropě, špinavé stopy na podlaze, dlouhé chodby.....jak děsivé. Stará se snaží z filmu udělat horror, ale sama to neutáhne. V kině bych si trhal vlasy, za vyhozené prachy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Focus Features // Počet premietajúcich kín v USA: 3,014 // Otvárací Víkend v USA: $22,692,741 // ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

V mojich očiach najslabší diel trilógie, pretože zatiaľ čo jednotka ma chytila konečne niečím novým v duchárskom hororovom žánri a dvojka precízne a zaujímavo prepracovaným príbehom, táto trojka už neprináša dokopy nič. Tentokrát to ťahá dolu scenár, ktorý ma veľmi nezaujal. Proste opäť démon (tentokrát s kyslíkovou maskou - síce pekne hnusný, ale na transvestitu v čiernom sa nechytá) sa snaží posadnúť mladú holčinu a stiahnuť ju do svojho pekla. Tam sa prekvapenie očakávať nedá. Ďalší problém - rozuzlenie. Nad tým som len mávol rukou. A je vážne škoda, že tej Diaľavy tu bolo v porovnaní s prvými dvoma časťami jednoznačne najmenej. Lin Shaye kraľuje a tá babizňa mi proste sedí, ďalšie gigantické plus za nadrozmerný počet ľakačiek. Vyskočil som aspoň 10 krát, možno aj viac, takže z tohto hľadiska pecka. Napriek slabinám sa stále jedná o moju najobľúbenejšiu duchársku sériu. Len prvé dve časti mi sadli viac. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

KDO MÁ DOMA JUKEBOX ANIŽ BY ZAČAL DĚSIVĚ HRÁT V DRAMATICKY NEJPŘÍHODNĚJŠÍ CHVÍLI HVĚZDA DOLŮ ZA TOTO PŘÍŠERNÉ KURVENÍ HOROROVÝCH KLIŠÉ NEJLEPŠÍ INSIDIOUS ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zmizel směšný ďábel z jedničky, zmizla překombinovanost děje z dvojky a máme zde solidní (příběhově nejslabší= Who cares, it´s not a book bitches?) Haunted House, kterému letos bude rivalovat pouze Crimson Peak. Film má opravdu spousta jump scares, naposled jsem tolik viděl v Drag me To Hell a já oceňuji když někdo jede na plný plyn ( V exploitationech chci vidět spousta násilí, v akčních filmech spousta akce, zde zase lekačky), monotónní atmosféra připomínající zkoušku na konzervatoři je sice intoušům bližší, ovšem pro normální spořádané lidi je intoušská atmosféra otravná asi jako vláda ČR. Film možná působí levněji než předchůdci a smyčcový doprovod zde není tak dunivý jak v Conjuringu, ale chlupy na hoře, mráz po zádech a vyskakování ze sedadla bylo nevyhnutelné( Tak jak se kvalitní písnička pozná dle husí kůže, tak se pozná i horor). Ke konci mi i dojetím ukáplo pár slz, takže o pěti hvězdu bylo rozhodnuto. Největším Highlightem je průchod po Dálavě, kde mrtvá stvoření vskutku nahánějí strach. ( Rád bych uviděl horor odehrávající se pouze v tomhle podsvětí. Samotný záporák s kyslíkovou maskou je bezkonkurenční ( Konečně žádná bledá holka s černými dlouhými vlasy. Oproti monotónnímu a Česky vypadajícímu It Follows od "Trošky", je tohle jasný vítěz a prozatimní number 1. 85% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dobre, že nezostalo len pri jednotke, lebo čím vyšší diel tejto série, tým viac ma to baví. Teda, aby som bol presný - trojka je horšia, ako dvojka, ale prekvapivo ma bavila viac, ako jednotka. Scenár je predvídateľný a nenáročný, ale postavy sú znova sympatické a i keď tomu chýbajú až takí silní hrdinovia, ako boli manželia z jednotky a ich svokra, situáciu zachraňuje aspoň znova raz skvelá Lin Shaye (inak ju nemám rád, ale ako médium Elise mi sadla a byť na mieste duchov, tiež by som z nej mal rešpekt) a jej dvojica budúcich pomocníkov ("Nemohli by ste si to zapisovať potichšie?"). Tí do ponurého, smrteľne vážneho hororu, vnášajú vítaný a osviežujúci jemný nadhľad a humor bez toho, aby narúšali temnú atmosféru. Aj v trojke uvidíme „podsvetie“, nie príliš nápadité masky duchov a dosť čudné scény, kedy títo duchovia niekoho bijú (alebo niekto bije ich). Ale postavy, atmosféra a ľakacie scény sú znova na pomerne vysokej úrovni. A mnohé pasáže sú fakt dosť nepríjemné (finálne štekanie psa, oko v hrdle alebo klopkanie na stenu). Nejde o klasické videobéčko, ale vcelku ambiciózny (dojemná linka s mamou) prequel, kde na zachovanie kvality predchádzajúcich dielov dohliadal James Wan z pozície producenta. Filmom režijne debutoval jeho kamarát a dvorný spolupracovník James Whannell (zároveň predstaviteľ Specsa), s ktorým stvoril ako Saw a V zajatí démonov, tak všetky Insidiousy. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opakujeme již zopakované a vykrádáme původní tvorbu ... no kdo na tohle může skočit? Raději nebudu odpovídat. Změna režiséra nevede k ničemu zásadnímu, i kdyby to režíroval sám "mistr" Wan, evidentně to skončí u mě stejně. Vše mělo začít a skončit "hardcore - děsivou" jedničkou a film by se po 20ti letech stal kultem a legendou. Dvojka se dala ještě snést s relativně pozitivním přijetím. Ale trojka už absolutně neměla co vytěžit. Tam kde lekačky předpokládáme, tam jsou. Stará bába, která v každém díle umřít a v dalším se zase objevit s tím, že "tentokrát budeme čelit tomu největšímu zlu", mě už irituje a doslova mě srala. Její "fighty", haha!!, potyčky s démony jsou směšné až ujeté. Film postrádá cokoliv na nějaké inovantnosti a kopíruje díly předchozí. To vede k maximálnímu bodu znudění a ztrapnění teď již trilogie samotné. Co musím ocenit tak vizual, ten si zachovává standardní vysokou kvalitu oldschoolově "Argentovského" stylu, který prostě oku vnímavého diváka lahodí. Jinak je to zbytečný díl, který nemá nějaký větší význam pro moderní horor... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sice silná trojka, ale pořád trojka. Na první díl to nemá (to by čekal jen blázen), ale s dvojkou je to skoro srovnatelné. Whannell používá tytéž postupy, co Wan (ten se tu mimochodem mihne v malé cameo roli), tudíž tu režisérskou výměnu možná ani nepocítíte. Alespoň ne znatelně. Whannell svýho kámoše okoukal s chirurgickou precizností, takže i tentokrát dokáže překvapit připraveného. Ten v momentu, kdy se kamera soustředí na tmavý kout místnosti a místo hudby se v sále rozezní hluboké ticho, tuší, že přijde jasná infarktovka. Ale ona nepřijde. A pokud ano, tak po delší době, než by čekal. Tohle rozhodně oceňuju, jelikož v hororu je tenhle faktor "napínání" důležitější, než levné lekačky. Avšak bohužel, i na ty dojde, a není jich zrovna málo. Naštěstí se v několika případech dostaví kýžený efekt "Baf - lek!" Ale abych se tu moc nevykecával... Vizuálně hodně fajn, i když celkově už ne tolik děsivé. Herecky sympatické, masky duchů správně hnusné (obzvlášť děda s dýchacím přístrojem) a překvapivě dojde i na férovku mezi Elise a starou známou "ženou v černém". Zúčtovací finále však nenabídne očekávanou adrenalinovou jízdu. Spíš jen průměrně děsivou vycházku po Dálavě. (60%) ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Velká část diváků tak dlouho opakovala mantru, že bez Wana to nejde, až jí nakonec zcela uvěřila a odsoudila Insidious 3 do modrých čísel. Whannell při tom ve své režijní prvotině dokázal, že má mnohem větší potenciál než Wan a vytvořil horor, který je po všech stránkách kvalitnější než předchozí dva díly. Wan sází na kvalitní atmosféru s lekačkami a Whannell ji přivádí k dokonalosti. Insidious 3 je mnohem intenzivnější, nápaditější a má také o poznání děsivější look. Disponuje zkrátka potřebným atmosferickým drivem, který u Wanových hororů zcela chybí. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Po lehkém úvodě vás rozseká taková lekačka, že si uvědomíte s čím máte co odčinění. Agresivita stoupající do maxima s účesem Sama Raimiho! První INSIDIOUS gradoval postupně. z čistého neočekávání až do stoprocentního hororového transu, při kterém se zarážel dech i těm nejodvážnějším hororovým nadšencům. Dvojka navazuje na padesáti procentech maxima, bohužel. Wan dvojku uchopil pro komerční záležitost, a to měl klíč od zlaté brány kultovních hororů, ke kterým se budeme vždy vracet. INSIDIOUS 3 je ale uchopen na devadesát procent, tolik lekaček si nepamatuji dlouhé roky, bylo jich tolik, že jsem si řekl že to nemůže pořád fungovat, ale po dvou scénách jsem vyskočil z křesla (okno). Leigh Whannell perfektně zvládá atmosféru, napětí, správný okamžik úhlu kamery a nepředvídatelnost (až na závěr, ten snižuje dle mého velmi hodnocení). Horor nad kterým zbytečně nepřemýšlet, horor který se musí pořádně procítit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Come on, bitch!“ Lin Shaye jakožto médium na prahu penze je zaslouženým středobodem třetí kapitoly. Ostatně, kdo jiný by mohl zatočit s dýchavičným démonem, co nápadně připomíná jistého chovatele prasat z Hannibala, když ne ona? Problémem může být, že ostatní postavy vám jsou úplně volné či s ohledem na to, že se jedná o prequel, máte obavy maximálně o to, aby si Elise v Dálavě nezapomněla peněženku s doklady. „Specs“ Whannell zřejmě tušil, že nemůže s předchozími kapitolami závodit v atmosféře, tak vsadil na lekačky, no a v této souvislosti bych chtěl upozornit, že by bylo vhodné koupit si do kina jeden lístek navíc, abyste mohli vedle sebe položit přenosný defibrilátor. Můžete být ošlehaní stovkami hororů, oči mít na stopkách a vidět za roh, ale vsadím se, že vás párkrát dostanou (třeba scéna sražení autem, ta byla na nitráček pod jazyk). Co na tom, že jsou některé laciné (třeba ta poslední) a klasicky si pomáhají decibely, hlavně že kardiaci trpí. Je fakt, že od nástupu výstředního dua krotitelů nadpřirozena (stylově oděného v bundičce Caspera a tričku s He-Manem) zařadí Chapter 3 vyšší rychlostní stupeň, ale stejně se až dokonce už jen dívá na Wanova koncová světla. A to přitom James nejel nějak rychle a zběsile.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaký ten pátek, co se Leigh Whannell probudil ve špinavé umývárně a společně s Dr. Gordonem museli čelit jednomu z nejdokonalejších filmových zabijáků a jeho "Live or die, make your choice" hře. Insidious: Chapter 3 si nevede vůbec špatně a Leigh na režisérské židličce obstál velmi dobře. I tak však tato zatím poslední kapitola originální hororové série nepřináší nic, co bychom už neviděli v předchozích dílech. Klasický formát rozvíjejícího se příběhu nepřekvapí téměř ničím novým, ale lekačky jsou zpracovány výborně. Zjišťuju, že u takových duchařin už prostě nevydržím, co dřív, takže spoustu momentů, kdy člověk ví, že tam prostě něco ze tmy vyskočí, nebo že temná entita číhá na správný okamžik, si prostě "odvážně" zakryju oči ovladačem a čekám, až je po tom:) Jeden šok jsem chvílu rozdýchávala a to ani nemusel útočit žádný duch. Je to scéna, kdy ona si tam prostě tak stojí na té silnici a... kdo viděl, tak ví. Celý příběh hodně táhne Lin Shaye a je až s podivem, že tato úžasná "hororová babča" se dostala do širšího podvědomí až s Insidious. Je výborná. Dokonce Joseph Bishara v tomto díle užívá své mistrovské hudby velmi poskrovnu. Celkově přináší Insidious 3 vydařené pokračování, které této sérii rozhodně nedělá ostudu, ale zároveň přináší recyklaci již viděného. I když... možná se objeví i Darth Maul a ta hnusná, děsivá Baba v černém:) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po stránke originality a prepracovanosti deja sa už toto pokračovanie nedá s predchádzajúcimi dvomi Wanovými dielmi vôbec porovnávať, toto už má podstatne bližšie k štandardnej žánrovke, ale tentokrát s tým nemám žiadny problém, dokonca túto zmenu po druhom diely, ktorý mi moc nesadol len vítam. A tak ma síce trochu mrzí, že v prípade tohto pokračovania sa ani jedna stránka nedá označiť za prvotriednu, všetko tu už bolo a to aj v kvalitnejšom prevedení, ale zároveň nič výrazne nezaostáva a spĺňa to potrebné štandardy. A tak sa tu nájde dostatok sympatických postáv, ktorým nie je problém fandiť, či už hlavná hrdinka, jej otec, alebo aj známe tváre z predchádzajúcich dielov, teda Lin Shaye ako médium a dvojica odľahčených lovcov duchov, veľkým plusom je aj zasadenie deja do prostredia paneláku, čo je pre mňa po tých neustálych rodinných domoch vítaná zmena, pričom vďaka japonskej produkcii som si už dávno uvedomil, že paneláky ponúkajú v tomto type filmu väčší potenciál. Hororová stránka je ale len štandard a tak ma síce nič nenadchlo, ale predsa len to má aspoň obstojnú atmosféru, občas trochu funguje aj napätie a jednotlivé hororové sekvencie sú na tom presne rovnako, teda nič nezabudnuteľné, ale dobrých momentov je dostatok. Skôr by to chcelo lepších duchov, títo nevyvolávajú dostatočný rešpekt a dokonca aj postava stareny, ktorá mi v predchádzajúcich dieloch prišla dosť nepríjemná už tu bola dokonca nechcene smiešna. Takže tentokrát hodnotím dobre, bavilo ma to a v rámci amerických kinohororov posledných rokov je to určite výrazný nadpriemer, ale myslím, že by túto sériou už mali nechať tak, jej potenciál sa už využil a bola by škoda, keby moc upadla. 70% ()

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama