Reklama

Reklama

Jáma

(festivalový název) (studentský film)
všechny plakáty

Recenze (9)

tron 

všechny recenze uživatele

„Byť vami, kúpil by som si lopatu.“ No, skončilo to niekde uprostred cesty. Na jednej strane skvelá, ponurá, príjemne temná a poctivo hororová atmosféra, k tomu dobrí herci v čele so sympaťáčkou Gabikou Marcinkovou (ktorá si vždy nájde čas, keď ju osloví začínajúci režisér, že či by si náhodou nechcela zahrať v jeho hororovom kraťase - Good Night, M is for Malnutrition, Attonitas), pekná lesná výprava, dobrá, viac než iba zručná réžia. Na druhej strane trošilinku ťažšie pochopiteľný scenár, dvojica komických policajtov v čele s Ivom Gogálom (ktorí sú OK, ale proste kazia dovtedy serióznu atmosféru) a WTF posledná scénka. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

..... Hele.... Ono to je vážně docela dobrý... Krátkometrážní délka hororům sluší, mnohdy víc, než celovečerní (a těch pár případů, kdy mladej tvůrce na základě kraťasu dostal prachy na hodinu a půl a celé se to pokonilo, už je docela dost), tady ani moc nevadí nablblost a ohranost zápletky (před lety ztracená dcera, psychotronik a kyvadlo pomůže!), stejně jako přítomnost experta na cokoliv okultního (psychotronik na telefonu!), ale ono je to jednoduše řemeslně dobře vytvořený, sice jsou tu některé věci nedotažené (chvíli se to tváří vážně, chvíli zase jako parodie), ale jelikož se jedná o studentskej film, tak to za čtyři stojí, příště by to jen chtělo zamakat na scénáře. Obětoval jsem jednoho černého kohouta, netopejří mršinu a kus zapomenutého sýra, jen abych mohl spáchat tento odkaz! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až je mi mého hodnocení trochu líto. Zajímavě se rozjíždějící slovenský horrorový kraťas, s dobře a sympaticky obsazenou ústřední dvojicí, který ale totálně zabijí rádoby komické vsuvky včetně posledního záběru. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

U hororu si vždy najviac cením atmosféru a akúsi hru medzi divákom a režisérom. Tu sa to nekoná. Pritom prostredie v ktorom sa príbeh odohráva doslova volá po takýchto príležitostiach. Humorná rovina funguje lepšie - hlavne u postáv dvoch policajtov. Nadprirodzená rovina je tiež nedotiahnutá a kupodivu skĺzava do nepríjemnej sebaparódie. Marcinková nevýrazná, rovnako aj Kostelný. Všetku pozornosť berie práve Kittler. Remeselne inak veľmi dobre zvládnuté. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to má ještě zajímavou atmosféru, čekáte na to, co přijde, ale jak se to postupně dostane až ke konci, uvědomíte si, že tohle opravdu nestálo za to a že to celé vedlo k tomu, že se vlastně dělo něco hodně zvláštního, co nějak moc nedává smysl. Tohle není kraťas, který bych chtěl a mohl opěvovat. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Na slovenské pomery nie zlé, ale zároveň ani nič zásadné, vďaka čomu by si režisér vyslúžil väčšiu pozornosť a prípadnú šancu na celovečerák. Škoda záveru, ten mohol byť tiež určite lepší. 57% ()

triana 

všechny recenze uživatele

Názorná ukážka toho, ako Satanovi posluhovači nevedia, komu vlastne slúžia a že takto to naozaj nefunguje. ()

Reklama

Reklama