Reklama

Reklama

Totem vlka

  • Česko Talisman vlků (festivalový název) (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý Číňan Chen Zhen se za dob tzv. kulturní revoluce ocitá v oblasti Vnitřního Mongolska, kde se seznamuje s nomádským způsobem života. Mongolské stepi symbolicky vévodí vlk, který je člověku nejnebezpečnějším nepřítelem, ale rovněž dobrodincem. Právě v odvěkém zápasu s vlkem ohrožujícím stáda ovcí a koní byl člověk posílen. Chen Zhen je natolik okouzlen místním smýšlením, že se rozhodne odchytit a vychovat vlčí mládě. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (104)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdykoli se ukázal vlk, moje srdce jihlo. Kdykoli se objevil člověk, otvírala se mi kudla v kapse. Příroda je moudrá, ale člověk je, bohužel, úplně blbej. A Annaud to tentokrát ne zcela zvlád. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $38miliónovTržby USA $210,591Tržby Celosvetovo $125,313,000▐ vizuál pekný, aj vĺčkovia, občas príde aj na nejaký ten dobrodružnejší úsek, či snahu o dramatizáciu ale ako celok to nechytí tak ako by malo, nemá to to tú správnu iskru, ktorá by strhla /55%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Krásna príroda, viaceré prednesené múdra odpozorované priamo z praktického života ale vo všetkom ostatnom je to také festivalovo uhladené a instantné. 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHYTIL SI BOHA, ABY SI HO ZOTROČIL. JEDNOHO DNE ZA TO ZAPLATÍŠ…“ /// Když naposledy Annaud točil o Číně (SEDM LET V TIBETU), vyfasoval doživotní zákaz vstupu do země. Proto bylo jeho angažmá velkým překvápkem. Když vono moc lidí točit se skutečnou, živou vlčí smečkou neumí. Takže oprášil vzpomínky na MEDVĚDA a DVA BRATRY, kejvnul na rozpočet 40 mega a (samozřejmě) souhlasil se zrušením zákazu ke vstupu do bolševický Číny. Ví totiž, že se pro tenhle typ příběhů narodil. Stačilo jen dát si bacha, aby politický poselství ustoupili těm ekologickejm a aby zvířata dostali víc prostoru než lidi. Asi proto zvířecím protagonistům nemůže konkurovat žádnej z herců. Zato budu dlouho vzpomínat nejen na dramatickou scénu při setkání Chen Zhena s vlčí smečkou, ale hlavně na předvedenou a poučnou akční podívanou, ve který pomstychtivý šelmy zničí socialistickej majetek. Autentickej lov ve sněhový bouři, je pastvou pro oči (i uši), stejně jako nenapodobitelný prostředí plání středního Mongolska. Díky záběrům jako ze žurnálu, se dá zapomenout na chybějící provokativní politickej podtext. J.J.Annaud předkládá ekologickou, politicky nezávadnou agitku, který bez mrknutí uvěříte, že vlk byl (a možná stále je) víc než člověk. Možná sem sedí i trefná poznámka, že kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou autobiografii, kterou v roce 2004 napsal Lü Jiamin (pod pseudonymem Jiang Rong), jsem nečetl. 2.) Ve stolku mě straší Rudá knížka. 3.) Thx za titule „eleintron“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Sedm let v Tibetu skombinované s Medvědem. Prostě annaudovské "velké kino" - ambiciózní koncept, kupa patosu, super řemeslo, místy dojemné, místy předvídatelné. Jen tentokrát navíc se zbytečným 3D. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Kde je môj vlk?..." J.J. Annaud sa vrátil k prírode, kde mu to vždy išlo najlepšie. Vlci ma odjakživa priťahovali a očakávam každý film, v ktorom dostanú priestor. Nedávny film s L. Neesonom Medzi vlkmi trochu sklamal, tento naopak veľmi prekvapil. Pri krásnej hudbe som si musel iba povzdychnúť a ticho zaspomínať na jedného z mojich najobľúbenejších skladateľov - J. Hornera, ktorý nedávno tragicky zahynul a toto bol jeden z jeho posledných projektov. Film nemá zbytočne komplikovaný dej , ale vlci tu dostávajú obrovský priestor. Ich premyslený útok na gazely a kone to je parádne jazda. Vlci sú snímaný z všemožných krásnych uhlov, v krásnej mongolskej stepi a sú to výstavné kusy. Objektívne pre bežného diváka možno 4 hviezdy, ale ja mám k podobným filmom o prírode silný vzťah. Preto plný počet. 100%. ()

Vitex

všechny recenze uživatele

Viděl jsem verzi s dabingem, proto radši nehodnotím (jinak 4 nebo 5). Vizuálně úchvatné. Bráno jako film pro děti - dokonalé. Bráno jako film pro dospělé - neskutečně mě iritovala hlavní (lidská) postava, byl to prostě strašný idiot, jehož jednání se nedalo předvídat, pochopit a už vůbec ne se do něj nějak vcítit (ale to bylo možná tím dabingem). Naštěstí ten film stojí na trochu jiných základech, než na příběhu a postavách. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nevím, o Annaudovi již dobře víme, ze se nebojí žádného tématu, což je k jeho cti umělce. Nicméně tady jsem se trochu ztratil, ani nevím, o čem to vlastně bylo.. Bylo v tom vše a nic, škoda... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Smutný a poměrně působivý příběh se rozehrává v krásné přírodě plné nádherných zvířat, zejména vlků, které divák ve své podstatě od samého počátku snímku obdivuje a lituje, neboť lidské zasahování do jejich způsobu života, je nekompromisní, ignorantské a trestuhodné. Moudrost a zkušenost starých domorodců nelhala.. když někdo přírodě nerozumí, neměl by do ní invazivně zasahovat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Sledovat a poslouchat bělovlasého kudrnáče Annauda, kterak si uvádí svůj nejnovější počin, byl velký zážitek. Tak velký, že předčil samotný film. Ten svou první vlčí scénou vykročil na lákavou stezku, ze které bohužel postupně zabloudil kamsi mezi šutry a mně tak zbyla jen rozvleklá povídka o Číňánkovi, který měl něco, co mít neměl. Krásy přírody a hudby u mě sice dokážou zachránit hodně, ale i tak se ke mně z vedlejší sedačky párkrát ozvalo "Hele, ty taky zíváš?" (Febiofest 2015) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Annaud tentokrát nejde do hloubky, pouze líbezně krouží na povrchu dosti nepůvodní a jednoduché pohádkové rozprávky, která navzdory velké řemeslné profesionalitě a dobrému člověčímu srdíčku nemá čím překvapit a vlastně ani dojmout. Vyprávění je svěží jako jarní vítr na majestátních mongolských stepích a technicky náročné scény s divokými zvířaty opět berou dech, ale scénář poněkud selhává v přirozením propojení všech dějových motivů a především v oblasti přátelství a porozumění dvou živočišných druhů nedosahuje zdaleka takové intenzity jako například dnes takřka zapomenuté VOLÁNÍ VLKŮ. Od filmaře Annaudova formátu tedy zklamání, jako věrný náhled do čarokrásné přírody s její specifickou mytologií a životním řádem ale velmi příjemné a autentické dílo... 70% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zápolení přirozené lidské moudrosti nasbírané mnoha generacemi pokorných hrdých lidí s "vědeckým" sociálním inženýrstvím vždycky dopadne špatně. Je-li onou "vědou" pak Maoův "vědecký komunismus", dopadá to ještě hůře. Až je z toho člověku do vzteku. Moc pěkný drsno-dojemný film umocněný nádhernou přírodou. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tento Beethoven na čínský způsob má v sobě vše, co by správný rodinný film na nedělní dopoledne měl mít. Dětinská romance z mongolské stepi s neuvěřitelně kýčovitou hudbou je plná emocí, které mne nechaly naprosto chladným, neb způsob jejich prezentace je ve stylu holywoodském. Soulad s přírodou, a s tím spojená filozofie, se lehounce projevuje jen v postavě dědy Bilika, náčelníka pastevců, ovšem samotný způsob vyprávění je zaměřen na pohádkový souboj dobra a zla a v některých chvílích zabředne dokonce do zoufalosti scénářů umělohmotných seriálů. Pro mě osobně zklamání, které nezachránily ani vizuálně pestré záběry na krásnou a nezkrotnou přírodu Asie. [Filmový Klub Citadela-Litvínov] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vlci, ovce, bobry, komáre, gazely a ľudia. Pokiaľ sú to ľudia miestni, tak sa tá symbióza dokáže udržať v rovnováhe. Lenže úrady v Pekingu si zmysleli, že sú najmúdrejší na svete a ich zásahy nie sú zrovna najšťastnejšie. Annaudov film popravde najviac boduje svojou výtvarnou stránkou, príroda je snímaná úžasne a pri akčných scénach sa tají dych a divák si hovorí, ako je vôbec možné niečo podobné so zvieratami nakrútiť. Príbeh je obstojný, len tie špiritistické patetické múdra o prírodnom duchu a tak podobne som radšej odignoroval. Štvrtá hviezda je samozrejme za toho malého beťára vo vlčej koži. Len aby si ľudia po Totemu vlka nezačali zaobstarávať vĺčatá namiesto psov a mačiek, lebo s tou výchovou to nebude tak jednoduché. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný vizuál, ale to je asi tak zhruba vše. Za vlky bych dal možná i šest, ale za hloupé lidí víc jak jednu ani náhodou. Takže v tom případě je ta moje dnešní trojka nanejvýš spravedlivá. A od Annauda už jsem viděl mnohem lepší filmy. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda, kterou snímal šikovný kameraman a k tomu hrála pěkná hudba. Bohužel tam taky byli nějací Číňané a Mongolové. A jelikož výsledný dojem utvářel špatný poměr, tedy moc Číňanů a málo vlků, tak mě to celkově trochu zklamalo. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ukoptěná patetická nuda řízlá čínským hereckým pakošstvím, takže ač se to bere úmorně vážně, tak se tam protagonisti chovaj jak ve slapsticku. Annaud umí komponovat záběry, ale totálně selhává ve snaze poskládat z nich film, který by fungoval alespoň na jedné z šestadvaceti rovin, na kterých se snaží pohybovat. V druhé polovině už jsem měl dojem, že řadil scény za sebe podle hodu kostkou. Navíc scény jako mladý Číňan není schopen spustit zrak z odhalených nohou sličné Mongolky, která tahá za ocas vlka v ovčím stádu či hrdina, jemuž mongolský bůh sesílá obrázky z mraků připomenou nejsladší období Sommersovi dementní kreativity. Přál jsem si, aby všichni vlci co nejdřív chcípli. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinový díl Cestománie z Vnitřního Mongolska aneb boj vlčí smečky proti komunistickému režimu.Dvě hvězdičky jsem udělil za záběry fauny a flóry,film byl pro mě jinak příliš dlouhý a nezáživný,při dvou scénách mi došlo,že je určen buď divákovi,který netuší,jak to vypadá mimo město,nebo divákovi méně inteligentnímu,jinak si nedovedu vysvětlit,proč učí hlavní hrdina vlka plavat,když i králík nebo morče plavou zcela bez přípravy a proč se domnívá,že se jediný samec vlka postará o obnovení vlčí populace ve stepi,kde nezbyla jediná samice. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu mám hrozně smíšené pocity. Viděl jsem skvělý film? A nebo nudný prázdný film plný mých oblíbených zvířátek? Někdy mám pocit, jakoby některé filmy byly natáčené jenom pro mě. A Totem Vlka je přesně takový film! Kdybych bral pouze vizuální stránku filmu, tak jistě neodolám a filmu dám plnou palbu. Vše je totiž nádherné. Pole, řeky, obloha, hory a skály a hlavně koně a vlci. Nádherná příroda a vlk je alfou a omegou filmu. Což je samozřejmě pro mě zcela ideální, protože já jsem schopný zůstat v zoologické u jejich výběhu klidně hodinu. Navíc se po krásných mongolských pastvinách prohánějí koně. Vizualizace a kamera filmu je prostě úchvatná. Ten, kdo to natočil, ukázal všem dokumentárním filmům o přírodě, jak se to má dělat. Pak ovšem přichází na řadu scénář a příběh. A hle, to bude ten kámen úrazu. Scénář je absolutně strašný, a tak se z pohádky pro dospělé stává pouze nudnou ukázkou člověk versus příroda. Přitom by se dal natočit tak hezký příběh člověka, co vychovává vlče. Ne, raději z toho uděláme nezáživnou směsici scén s rychlým střihem v příběhu. Divák stejně bude koukat pouze na Vlky a koně. Omyl, kdyby byl příběh kvalitní, tak bych považoval Totem Vlka za jednoho z nejlepších filmů za poslední roky. Emoce v závěru jsou natolik prázdné, že stěží někoho dojmou. Ano, morální a naturalistické scény tu najdeme a dokonce za doprovodu krásné hudby z pera mistra Hornera příroda ožívá. Pořád se ale nemohu zbavit pocitu, že bez hudby a toho vizuálu by byl film naprosto nudný. Takhle je snímek nádhernou ukázkou přírody a úkazu, že největší zvíře je člověk. Nakonec po dlouhém přemýšlení dám hodnocení takové, jaké dávám. S tím, že si film někdy pustím znovu a uvidím, jak se mi film bude zamlouvat podruhé. [Viděno v originálním znění] (80 %) ()

Reklama

Reklama