Reklama

Reklama

Láska je dokonalý zločin

  • Francie L'Amour est un crime parfait (více)
Trailer

Obsahy(1)

Horské oblasti mezi Švýcarskem a Francií skýtají nejen panensky krásnou krajinu, ale také netušené možnosti ukrýt pod závějemi sněhu nežádoucí důkazy. Marc, profesor tvůrčího psaní na Univerzitě v Lausanne, má pověst proutníka a Barbara je jednou z řad studentek, které jeho kouzlu podlehly. Po společně strávené noci dívka záhadně zmizí a Marc se tímto vývojem událostí nezdá býti vůbec pobouřen. Do města přijíždí nevlastní matka Barbary, Anna, která se snaží na vlastní pěst zjistit, co se oné noci stalo. Marcova nonšalance a jaksi záhadné charisma jsou nebezpečnými zbraněmi, kterým mnoho z žen nedokáže odolat. Policie však neustává ve svém pátrání a možná ani Anna není tím, kým se zdá být. (Film Europe)

(více)

Recenze (18)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Na prstech jedné ruky nespočítám, kolikrát mi letělo obočí nahoru u scén, kde se stylizace scenáristům i režisérovi vymkne z rukou. V něčem rozkolísanost tónu a nezáměrné uklouznutí k lehce bizarní exploataci zavání norskými Lovci hlav, ale těžký důraz na literární jazyk (a klasickou metaforiku) spíš zavání předválečnou kinematografií. Je to ale sterilní a ledově klidný vizuál i podmanivě plochý doprovod Caravaggia, které to tonálně solidně ukotvují. Amalric se do svého vykolejeného hrdiny po většinou trefuje, ostatní postavy jsou spíš na hranici figurek, ale to s ohledem na poměrně mechanický princip vyprávění (McGuffin, noirová femme fatale) dalece nevadí. Našel bych sto věcí, proč se filmu vysmívat, ale pravda je, že mě chytil a nepustil. Dokonce i jeho salónní rétoriku jsem si oblíbil, protože pasuje ke stylizovaným obrazům zasněžených hor, propastí a skleněné akademické pitevny. Romantický thriller pro lehce vyšinuté knihomoly. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Docela nezajímavý trampoty jednoho chronickýho sukničkáře s věčně vykulenym výrazem. A aby toho nebylo málo, furt se někam dlouze (fakt DLOUZE) jezdí autem, chodí anebo běžkuje... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Ukázkově nezvládnutý převod knižní předlohy dle rámce "v knize postava přemýšlí ke čtenáři, ve filmu se tedy bude dlouze dívat do dáli". Neschopnost posunout během půl hodiny děj nedělá z filmu zničehonic lyriku. Hory nehory, literatura neliteratura. ()

cinefob 

všechny recenze uživatele

Niekto sfilmoval vlhký sen francúzskeho intelektuála (vychádzam z vlastných predsudkov o francúzskych intelektuáloch), aj keď samotný dej sa odohráva vo Švajčiarsku. Ako každý sen ani toto nemá hlavu ani pätu. Mal som pocit, že takéto filmy sa naposledy točili v 60. a 70. rokoch, ale môže to byť len dojem. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kousek s neotřelou atmosférou a s velmi kuriózní hlavní postavou, přičemž horská lokalita se sněhovou nadílkou překrásná a Mathieu Amalric v roli profesora, který má zjevně problém s poklopcem, zajímavý a svým způsobem překvapivý, alespoň pro mne. Krom toho, že byl vytrvale v obležení žen a zejména co se týče agresivní studentky mi ho bylo líto, se nám tvůrci neobtěžovali zodpovědět řadu drobných otázek, škoda... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mathieu Amalric a další jeho skvělé herecké představení, které bohužel není korunováno i tím, aby byl snímek dějově skvělý. Je dějově dobrý, ale není to vyloženě výtečné. To, co je prezentováno v první polovině filmu, není podloženo i druhou silnou polovinou, jako kdyby se tam scenáristům ztrácel dech. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

A toto mělo být jako co? Prapodivné psychologické krimi, černá komedie bez vtipu anebo poťouchlá love story o jednom potrestaném sukničkáři...? Ovšem krajina a architektura jsou úchvatné. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

odpad to až tak není.Amalric ani nemusí toho šílence hrát s nějakým vypětím -on i v civilu bohužel tak vypadá pro ty vykulené oči.Aspoň té figuríně policajta ,se kterou se "dřel "do kopce, mohli ty nohy otočit dozadu. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Možná by si ten film zasloužil víc, možná, že jsem si odskočil od filmu v nepravou chvíli, ale už na začátku jsem viděl, že Barbara po prohýřené noci leží nahá mrtvá v posteli. To ten profesor byl opravdu náměsíčný a v tomto stavu ji v noci uškrtil? Z ničeho to nebylo jasné. Pak jsem přišel k televizi a akorát ji házel do jámy... Ta policajtka byla fakt šeredná jak noc, s tou bych nešel ani potmě. Prostě se na tu roli hodila. Nu, pak ta studentka Annie, zřejmá nymfomanka, ale do příběhu mi moc nezapadala. A Marianne? Trochu úchyl, když se nechá líbat bratrem... Taky nebylo jasné, kdo přivedl policisty na profesorovu stopu. Moc nejasného. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Raději tenhle Evropský festivalový film, který má šmrnc, než vymydlené "dokonalosti" z poza velké louže, které se na nás valí v poslední době. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Výborný herec (ovšem v jiných filmech, v tomto ne vlastní vinou nepřesvědčivý) a krásné přírodní scenérie nemohou zachránit chatrný scénář a nejistou režii. První třetina filmu slibná, druhá zaujme jen občas a třetí radši vůbec nehodnotit. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Četl jsem několik komentářů k filmu a většinou o úspěchu filmu v očích kritiků rozhodují sympatie k herci Mathieu Amalricovi. Mě osobně se líbí i film, zasněžené Alpy, úzké zatáčky ve stoupající silnici, osamělá chata u propasti. Zápletka příběhu vcelku obyčejná, ale průběh děje i při pomalém tempu filmu, napínavý. Závěr příběhu překvapivý, fandil jsem profesorovi až do konce. Už poněkolikáté mě uchvátila Maïwenn, herečka zvláštní krásy, která patří podle mého názoru v současné době k tomu nejzajímavějšímu, co francouzský film přináší. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Francúzska krimi "konina", ktorá sa hrá na romantický film, light erotický film a zároveň na prudko intelektuálne krimi s nejakou tou unikátnou zápletkou. Ani jedno z toho nevychádza na 100 % a divák si po hodine filmu povie, o čom toto je. Celkovo mi tento film príde dosť zbytočný. Šťastie je, že je zasadený do tak nádhernej prírodnej scenérie, za ktorú proste musím pridať nejaké body. Inak ale veľká nuda. 45 % ()

BarVo 

všechny recenze uživatele

Francúzska polícia má dosť zvláštne metódy. Ale klobúk dole, určite bolo náročné nájsť do filmu toľko nesympatických ženských. ()

foils 

všechny recenze uživatele

Začátek perfektní, s přibývající stopáží film trochu sklouzává k figurkaření - holt ne všechno, co může fungovat v knize, zapůsobí dostatečně uvěřitelně na plátně. S tím souvisí i poněkud nedotažené znázornění nadstandardního vztahu ústřední sourozenecké dvojice. Druhá výtka směřuje k samotnému tématu, kolik toho nevíme o lidech kolem nás: Vzhledem ke značné nekomunikativnosti narace tento aspekt filmu nefunguje tak, jak asi autoři zamýšleli, závěrečný výbuch žádnou katarzi nepřinese (i kvůli evidentní nesmyslnosti finální scény). Jinak ale je celou dobu na co koukat (interiéry i exteriéry zasněžené Lausanne luxusní), můj oblíbenec Amalric mě nezklamal a po delší době jsem konečně viděl pořádný francouzský film, který si jede svou cestou, nesnaží se napodobovat Hollywood /autoři si z toho sami dělají srandu skrze americkou delegaci/, a přitom za jeho produkcí řemeslně nijak nezaostává. Hodně silné ****. ()

Související novinky

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Reklama

Reklama