Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 2
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (1 285)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Při rozjezdu nové ságy prequelu Harryho Pottera jsem byl mírně skeptický. V prvních minutách jsem si to potvrdil, trošku přemýšlel a pomalu si zvykal na nové neznámé postavy. Je těžký úkol přiblížit se Potterovi, ale vše se dá zvládnout. První scény jsou zajímavé, o tom žádná, překvapivě mají dost prostoru zvířata, ale proč ne, když tomu název napovídá. Je jich spousta a velmi pěkně zpracované. Prvních 45 minut je takových seznamovacích, což není na škodu, když si připravuje své nová sága. Zhruba po 45 minutách se začne přiostřovat a děj se nám rozjede do větších obrátek. Dále až do závěru není co bych vytkl. Bradavice měli své kouzlo, ale už toho stejného prostředí bylo dost. Prostředí New Yorku je výborné, postavy sedí také a hudba od počátku famózní. Neočekával jsem obsolutně nic, a proto je tento snímek překvapením roku. Čekal jsem příživníka slavného Pottera, ale dostali jsme originální kouzelnickou pecku, která si jde svou cestou, čehož si vážím.. 8/10 = 87% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do toho poměrně skepticky, ale o to víc mě to (příjemně) překvapilo. Sice se mi zdálo, že v první půlce trochu pokulhával děj a šlo jen o to, představit co nejvíce zvířat, ale to mi ve výsledku vůbec nevadilo. Vizuálně to bylo naprosto úchvatné, vnitřek Mlokova kufru bych chtěla prozkoumat ještě detailněji! Druhá půlka byla pak dějově bohatší a co se mi zdánlivě zdálo, že spolu nesouvisí se propojilo a vygradovalo to docela zajímavě (pro mě i částečně nečekaně). Moc se mi líbilo, jak bylo ukázáno na odlišnosti kultur, všichni jsme zvyklý na to, jak to funguje v Británii a líbilo se mi, že v Americe to vlastně funguje podobně, ale o dost jinak. Postavy, až na výjimky (ano, koukám na tebe Tino), byly fajn. Nejvíc sympatií ode mě dostává nečar Jacob a hlavně hrabák, který mohl dostat i víc prostoru! 4* ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ja som spokojný. Rovnako ako prequel k Pánovi prsteňov, tak aj prequel k Harry Potterovi sa podaril. Fantastické zvery a ich výskyt bol spočiatku pre mňa celkom záhadný film, od ktorého som moc nevedel čo čakať a o to viac ma to asi bavilo. Aby bolo jasné, bavilo ma to, ale nezaujalo tak ako Potterovky. Niektoré tie kúzla, zvieratá fakt stály za to. Tak isto aj postavy a aj herecké obsadenie sa podla mňa nadmieru vydarilo (pohoďák Redmayne, sympatická Waterston, či vtipný tučko Fogler). Celý film viac menej dýcha Potterovskou atmosférou, čo je tiež fajn. Na druhú stranu, nie je sa čomu diviť, ostalo to v rukách osvedčenému režisérovi, na ktorého dohliadala Rowlingová ako producent, ale aj ako scenárista. Veľké plus patrí aj hudbe, o ktorú sa postaral James Newton Howard. Na Williamsov motív (ktorí je už teraz nesmrteľný a ktorí môžte počuť hneď v úvode), to určite nemá, ale James cez noty dokáže vyčarovať fajn atmosféru, emócie a pritvrdiť v akcii, keď treba. Čo však ma úplne nezaujalo bol príbeh. Tie zvieratá a akcie boli fajn, ale ako keby sa tam príbeh utláčal do pozadia a potom v závere sa finále rýchlo vybalilo. Každopádne, mám pocit, že pokračovanie môže byt oveľa zaujímavejšie ako už záver naznačil. Koniec koncov kladne pocity prevyšujú nad tými zápornými, takže s odretými ušami dávam aj tu štvrtú. Obľúbený soundtrack: Main Titles - Fantastic Beasts and Where to Find Them, Relieve Him of His Wand / Newt Releases the Thunderbird / Jacob’s Farewell, Newt Says Goodbye to Tina / Jacob’s Bakery, End Titles, End Titles Pt. 2. 75% - 4* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bible hloupých spratků a jejich ještě hloupějších rodičů začíná získávat Starý záhon a neumětelská braková kurvilka dětského vkusu bezskrupulózně pokračuje ve vykrádání Durrella, Brookse a dalších skvělých a literárně excelentních autorů, kteří ty čuráky v prestižním londýnském nakladatelství prostě kouřit odmítli. A co může být lepšího pro absolutní přežrání tupého britského prasete, než přenést ten vykalkulovaný literární svrab do už tak kulturně zdegenerovaného prostředí nejdementnějšího trhu světa. A tak do Ňu Jorku přijíždí ten nejhnusnější čaroděj, jaký kdy stál před kamerou, aby honil. Honil mytologii Mluvícího balíku do nenasytné banditské kasičky J.sem K.ráva Rohlíkové. Paradoxně je to však filmově tisíckrát zábavnější a příjemnější než všech sedm morových ran Heryho Potrata. Takže, milí „sofistikovaní čtenáři“, co jste snědli akorát Slabikář a sedm literárně genocidních zvratků zlodějské patlalky, zkuste se třeba podívat, kam ta piča mimo jiné chodí nakupovat! Uvidíte ten rozdíl mezi opravdovou literaturou, plnou úžasné fantazie a originality, a špatně napsanou, komerčně vyhajpovanou pícninou pro stádové mongololidi. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Fantastická vocasárna a kde jí najít? Jo tak to já nevím, to já nedělal. Úspěšně jsem se vyhnul CSFD projekci, ale i tak se naskytla ještě jedna možnost na to jít zadarmo, ale neoslnilo mě to. Harry Potrat a jeho universum je mi buřt a tohle je jenom plytká blbost bez děje a přecpaná efekty. Hlavně, že se drží zas v červený...20% ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. listopadu 2016 v Torontu. (ČSFD)
  • Postava Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp) je knižne prvýkrát spomínaná pri "Kameni mudrcov". Na zadnej strane kartičky Albusa Dumbledora z čokoládových žabiek sa píše: "Mnohí ho považujú za najvýznamnejšieho čarodejníka modernej doby, preslávil sa tým, že v roku 1945 porazil zlého bosoráka Grindelwalda." (nirvana91)
  • J. K. Rowlingová napsala literární předlohu „Fantastická zvířata a kde je najít“ v roce 2001 a velkou část finančního výtěžku věnovala charitě. Knihu vydalo britské nakladatelství Bloomsbury Publishing. (MikeCool)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama