Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 7
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 7

Recenze (1 285)

castor 

všechny recenze uživatele

Neurazí, ale nadchnout také nedokáže. David Yates, který má na svém kontě čtyři potterovky, se vymanil z dětského světa a rozhodl se spolu s J. K. Rowling dojit z látky, která ani nemůže být neúspěšná. Neměl to na úvod snadné. Máme se sejít ještě mnohokrát, což bych bral s obavou, páč hned první díl nenabídl vnitřně nic moc zajímavého. Jen masivní přehlídku digitálních triků a příběhový průměr i mdlé tlachání. Hůlky vytahujeme jen občas, dramatické je to jen sporadicky, postavy jsou často nevýrazné (samozřejmě nemyslím Dana Foglera a Alison Sudol). Neříkám, že to není jak po technické, tak po dirigentské stránce sebejisté, ale já si staromilsky rodinnou fantasy prostě představuji trochu jinak. Asi chyba na mém přijímači. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem nečekal žádné zázraky (sic), nemohl jsem být zklamán. Hollywood se chtěl také přiživit a autorce peníze nesmrdí. Abych nebyl jen negativní, vizuální stránka je výborná (a teď mám na mysli hlavně retro). No, a to je tak všechno. Skoro. Sidekick (Dan Fogler) byl prima tah, bez něj by se ty orgie vizuálních efektů přijímaly obtížněji. Mentálně maximálně pro osmileté, ti zas těžko docení temné společenské podtóny. No a "inspirace" Mluvícím balíkem, škoda mluvit. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Takovej nic neříkající mišmaš jsem už dlouho neviděl. Až na pár jednotlivostí po originalitě ani stopy a proti scénaristický bezradnosti je i nula velké číslo. Evidentně si někdo myslel, když nevíš kudy dál prostě to zaplácni efektema a ono něco do váčku cinkne. Přitom potencionál to mělo. Například ten černej pták jak tam šel po majetku, já mu začal říkat "babišátko", tak tohle babišátko byl nejvtipnější element filmu, ale po dvaceti minutách se babišátko vytratilo. Nebo mudla mezi kouzelníky z toho se mohlo vytřískat mnohem víc. Alespoň, že ten Howard pořád umí zajímavý hudební kompozice, když už ostatní zklame. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek pro mě dokonale splňuje pojem „producentský film“. Řemeslná jistota, ale vnitřní nihilum. Logické nonsensy (proč Scamander nepoužije při lovu hůlku hned a nechává vše zajít do krajnosti?) schované pod Yatesovou sebejistou režií vás ukolébají s pocitem, že je vše v pořádku. Když chcete po skončení sami zrekapitulovat děj, nejde se čeho chytit. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pět let je strašně dlouhá doba, takže při prvních tónech známého soundtracku se dostavila nefalšovaná husina a neopustila mě až do závěrečných titulků. Moje milovaná JK totiž co pár vteřin sází do scénáře překvapení, nové nápady a nefalšovanou magii. Eddie Redmayne navíc snad poprvé v kariéře dokonale padne do role, která je šitá na míru jeho tikům a stydlivosti, což vynikne o to víc v kontrastu s mrazivým (a dle očekávání dokonalým) Farrellem. Nejvíc si ale užívám to, že hrdinové jsou dospělí a v kouzlech zběhlí, takže veškeré honičky mají nehorázný spád. V kombinaci s tklivě romantickou pohádkou jde ne snad o překvapení, protože parádní podívanou jsem očekával, ale že mi Zvířata zabrnkají na ty nejdojemnější osobní noty, to jsem nečekal. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Jacob (Dan Fogler) si v čase 1:18:20 objedná láhev u baru a posadí se. V zápětí však Queenie (Alison Sudol) objedná pro sebe a jeho několik drinků. Poté, co si Jacob vezme jeden z nich a napije se, láhev už v ruce nemá. (ČSFD)
  • Knižní předloha nemá takřka nic společného s dějem filmu. Jedná se pouze o encyklopedii (učebnici) kouzelných tvorů, které zmapoval hlavní hrdina Mlok Scamander (Eddie Redmayne). (Nevka)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama