Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 5
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 5

Recenze (1 284)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pred zhliadnutím: Nikdy nič nesúdim dopredu, než to nezhliadnem, každopádne je zábavné čítať, jak väčšine, čo to už videli, chýba hutnejší dej, lepšie herecké výkony, prepracovanejší scenár, trafnejšie obsadenie atd atd... a všetci týto uživatelia dajú filmu za 4, minimálne za 3, a vynesie to silných nadpriemerných 80% na čsfd. Tomu sa hovorí fandovstvo zo srdca, niečo podobné, ako to mám ja s Tolkienom: proste nedokážem vysloviť, že Hobbit bol napi.u :D Po zhliadnutí: Pekná oddychovka, ktorá zaujme jedinečnými príšerami a slušnými hereckými výkonmy. Presne typ filmu, ktorý neurazí, ale zároveň ho už nikdy nebudem mať potrebu vidieť znovu. Ps: Tá slečna, čo vedela čítať myšlienky, bola svojou divnosťou viac, než pôvabná :) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Fantastická vocasárna a kde jí najít? Jo tak to já nevím, to já nedělal. Úspěšně jsem se vyhnul CSFD projekci, ale i tak se naskytla ještě jedna možnost na to jít zadarmo, ale neoslnilo mě to. Harry Potrat a jeho universum je mi buřt a tohle je jenom plytká blbost bez děje a přecpaná efekty. Hlavně, že se drží zas v červený...20% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po nic moc ukazkach jsem ani nic moc necekal, ale nakonec jsme byl docela prijemne prekvapenej, film je jak zabavnej, tak napinavej, neni nouze o velkou destrukci i fajn forky a tech 130 minut utece jako nic. Hlavni problem je v pribehu, respektive jeho absenci, tady proste zadnej poradnej dej neni, particka hlavnich hrdinu pobiha po meste, obcas se nekde objevi nejaky magicky zvire a aby se nereklo, ze tu neni zadnej zaporak, tak se resi velkej mrak. Zvraty jsou odhadnutelny predem a nevim, kolik jich tvurci zamysleli, ale da se takhle mluvit zhruba o dvouch. Co se tyce hercu, Fogler je prekvapive zabavnej, Farrell sice v pohode, ale kdyby tu nebyl, nic by se nestalo, no a Redmayne, tomu bych dal nejradsi pres hubu, jeho ulisnej, stale stejnej vyraz je desne iritujici. Ale celkove jsem se bavil, nechapu sice, co chtej resit v dalsich dilech, ale klidne na ne kouknu. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Retro variace na Pokémon Go má na 133 minut příliš řídký příběh, v němž se bez jakéhokoli rytmu střídají strašidelné, destruktivní (překvapivě ve velkém měřítku) a humorné scény. Redmayne coby magiozoolog sice odložil šaty dánské dívky, ale zůstal mu zjemnělý hlásek, stydlivé odvracení zraku a nepřítomné pohledy na hranici snesitelnosti. Ztrápený záporák je odhadnutelný už od prvního záběru, v němž vidíme jeho zmučený výraz a účes podle hrnce. Politická linie působí násilně a kouzly se trochu šetří, i když se občas podaří navodit atmosféru magického světa. Nejvíce utkví nečar (Fogler) a s ním flirtující nitrozpytka (Sudolová), zelená odrůda Groota a zábavný hrabák ve zpomaleném záběru, který by snad stál i za 3D, na které mimochodem dohlížel Heyman (Gravitace). *Velký spoiler* Při závěrečném zvratu zalitujete, že sympatického Farrella nahradil odulý Depp s vizáží kolotočáře, na němž je nejděsivější jeho blond přeliv. 55 %. [2D s titulky, kino] ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vyloženě žádné "wow!" to pro mě nebylo, ale do kouzelnického světa jsme se s mým doprovodem vrátili rádi. Díky svižnému ději mi nepřišel ten čas projekce ani tak dlouhý a i když příběh má jakousi souvislost s bradavickými čáry máry, určitě nečekejte pohádkovou limonádku pro menší děti, jako byly první díly Harryho Pottera. Počáteční díl nasadil hodně ostré tempo, kde se objeví nejen humor, napětí ale hlavně smrt a temno. David to vzal pěkně od podlahy a od hůlek se jen kouřilo! Každopádně mými favority z kufříku plného fantastických zvířat se stali Guide, ten zatím jednoznačně vede a Frank. A co mi tam vadilo? Vadili mi tam američtí herci včetně Deppa. Nemůžu si pomoct, už to není to příjemné britské, je to jiné ... ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Mlok Scamander (Eddie Redmayne) je autorem rejstříku vlkodlaků vydaného v roce 1947. (gecko)
  • V jednej chvíli sa hovorí o tom, že jedno zo zvierat bolo objavené v Novej Guinei. Lenže tá sa tak volá až od vyhlásenia nezávislosti v roku 1968. V roku 1926, kedy sa film odohráva, bola známa pod názvom Španielska Guinea. (Patrik256)
  • Natáčení probíhalo od 17. srpna 2015 do 28. ledna 2016. (ČSFD)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama