Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 9
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Recenze (1 285)

j.bena 

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo znamenat? Taková splácanina která neměla hlavu patu... Jako opravdu jsem rozčílená, když už se chtěli vracet k minulosti, tak měli natočit Grindelwalda a Brumbála jak hledají relikvie smrti, nebo souboj u něhož přišel o svojí mocnou hůlku, ježiši tolik nápadů a oni s toho vymáčknou tohle. A konečnou tečkou tohoto celého divadla je hodnocení, jako 80% to myslím nemá ani ten Harry Potter.... ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kteří se dokáží úplně oprostit od příběhů Harryho Pottera a nechají se, stejně jako já, pohltit úplně novým nádherným kouzelnickým fantasy světem, mohou být Fantastická zvířata rozhodně obohacujícím kino zážitkem. Klidně mě pranýřujte, ale já z toho kina odcházela tak nadšená, že jsem až překvapila samu sebe, jelikož ústřední herecká dvojice zrovna nenaplňovala mé představy (nezajímavá Katherine Waterston a Redmayna vážně nemusím). Všechno to krásně vykompenzovali Colin Farrell (vážně doufám, že jeho postava z příštích příběhů nezmizí úplně) s nečarem (mimochodem sympatičtější označení než mudla) Danem Foglerem. Ač jsem nechtěla srovnávat s Harrym Potterem, tak co se týče Yatesovy režijní práce, tohle bylo zvládnuto jednoznačně lépe, než například šestý či závěrečný díl bradavické ságy. No a James Newton Howard je, dle mého názoru, vůbec nejadekvátnějším nástupcem čarodějnických melodií Johna Williamse. Už se nemůžu dočkat dalších dílů. A rozhodně ne kvůli Johnnymu Deppovi. ()

KoRniky 

všechny recenze uživatele

Jelikoz jsem z generace deti, ktere vyrustaly s knihami o Harry Potterovi, tohle pro me bylo naprosta povinnost videt. Tuto knihu jsem sice necetla, ale par fantastickych zvirat znam z Harryho hodin pece o kouzelne tvory. Film byl skvely, nostalgicky, zabavny, libily se mi vsechny nove postavy ale hlavne kouzelna zvirata!! Ale nejak jsem si nemohla zvyknout na to, ze jsme v Americe, a ne v Anglii, Amerika a svet Harryho Pottera mi nejdou dohromady, i kdyz vim, ze toto je svet pred Harrym. Ale zvyknu si. Myslim, ze v druhem filmu se podivame do Francie, do Krasnohulek, a to se nemuzu dockat!! ()

applause 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděla v kině už dvakrát a nelituji toho. Napřed ve 2D v originálním znění a dnes ve 3D s dabingem. Dabing mi seděl, chvílemi mi vadil, ale nakonec jsem si na něj zvykla. Film je sám o sobě dobrý i ve 2D, ale ve 3D ho opravdu doporučuji...to bylo teda něco!! Scén, o kterých jsem věděla, jsem se stejně lekla i tak, protože ve 3D je to jiné a zvířátka mnohem víc vynikla. Konečně jsem pochopila, proč se film jmenuje Fantastická zvířata. Jsem z tohoto filmu uchvácena, líbil se mi už poprvé, ale nebyla jsem si tak jistá, jestli ho dát na úvodní stranu, ale teď už to vím jistě, líbil se mi ještě víc! I mému bratrovi se líbil dokonce víc, než HP a to je co říct. I pro mě je TOP a moc se těším na druhý díl. :) Určitě doporučuji! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela zklamaní, čekala jsem daleko jiný příběh a chybělo mi tam to kouzlo, které má Harry Potter. Nepřijde mi, že by byl příběh prvních Fantastických zvířat tolik promyšlený, takže jsem zvědavá na další díl jestli to bude lepší nebo naopak horší. V tomhle mi chyběla ta správná záporná postava, většinou se to točilo kolem hledání zvířat (a sakra, to je název filmu), ale kvůli tomu jsem se dost nudila a nebyla jsem uchvácená natolik, aby mě to bavilo. Tak příště snad bude lepší s větší rolí pro Johnnyho Deppa jako záporáka! ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šla bez jakýchkoli očekávání. Byla jsem zvědavá a spíš jsem se bála co to bude za dílo. Nakonec to ale hrozné nebylo. je pravda, že tvůrci vsadili na takovou nějakou "jistou" kostru příběhu, nic kontroverzního, nic překvapujícího, ne že bych byla odborník ale pokud existuje nějaký manuál "co musí být ve filmu a jak to zaonačit tak aby dílo bylo oblíbené" tak tenhle film to splňuje do puntíku. Obvykle mi to právě na filmech vadí, ale tedy to bylo všechno podané tak "kouzelně" že mi to ani nevadilo. Rozhodně to není, žádné veledílo, ale hanbu Potterovské sérii to nedělá, dokonce bych řekla že se mi film líbil více, než zfilmovaný poslední díl Relikvií smrti. Moc se mi líbilo prostředí New Yorku, kostýmy a celková atmosféra filmu. Herci byli také moc dobří a hudba ve mě vyvolala pocity nostalgie. Jen ta ubohá zvířata byla taková malinko umělohmotnější, než bylo nutné :D Film doporučuji, pokud jste fanoušek H.P,, (pro ostatní to možná takový "zážitek" nebude.) Je to taková příjemná roztomilá oddychovka která nepohorší a člověk se celkem i zasměje. Slabší 4 hvězdičky. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Jakožto obrovskej fanoušek HP jsem se na tohle těšil už od první zmínky. A bylo to jiný. Nedokážu úplně popsat, o čem že to mělo vyprávět. Protože kromě zmínky o Bradavicích a Brumbálovi to byl absolutně jinej svět. Ale svý charisma si to postupně vydobylo. Celá ta čtyřka hrdinů si sedla, zvířata vypadaly taky solidně. Temná strana pro mě celkem překvapení, ale jak už tu někdo napsal pode mnou. Když jsem se to snažil po skončení rozklíčovat, tak jsem nevěděl, kde začít. A na konci ten úsměv Jacoba, no co si o tom myslet. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

První díl to má těžké. Navazuje na poetiku Harryho Pottera, ale vzhledem k tomu, že všechny postavy jsou nové, tak je třeba jim věnovat nějaký prostor a na delší akci není místo. Ale nedopadlo to vůbec špatně. Docela se těším na další díl, a doufám, že bude po vzoru HP temnější. 7/10 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nesledoval jsem Harryho, čili pro mě téměř absolutní novinka. Začátek mě nenadchl, ale později jsem se nechal unést na vlnách fantazie paní Rowling. Předvídatelné, ale hezky natočené, pěkné efekty, sympatičtí herci. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo konce s Gellertem Grindelwaldem, tak by nebylo nikde ani náznaku po možném pokračování, protože jinak je film plnohodnotná jednohubka, která nemá moc co nabídnout. .... HODNOCENÍ: 65% (3*) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nieco pre tych, co maju radi knihy a svet Harry Pottera, pre mna strata casu, to uz radsej si pustim nejakeho Bergmana alebo Antonioniho : 50 % ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Jelikož k nám dorazil díl třetí, dal jsem si celou sérii pěkně od začátku... Ne ale z důvodu, že bych byl fanda - jednoduše jsem si z filmů nic nepamatoval. Eddie a Colin to táhnou a na nich film stojí. Scénář je totiž splácaný na koleni a moc nechápu tu inspiraci uzoučkou knížkou (spíše encyklopedií). Kouzel je málo. Tam kde byste je čekali se neobjeví. Zvířata ujdou, ale nemohu si odpustit myšlenku, že vizuál je poněkud horší, což mě překvapilo. Za mě je to zcela zbytečný projekt (celá série), ale budiž. Když už to má být, tak to celkem ujde a věřím, že si to své diváky najde. Já ale raději zůstanu věrný původní HP sérii. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Potěšilo mě, že začátek byl velmi svižný, ale poté tempo hodně rychle kleslo a hraničilo až s nudou. Kromě toho mi chyběla jiskra a atmosféra původních filmů. Je to standardní pásový produkt, podívat se z "povinnosti" a za pár dnů zapomenout. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Co se týče příběhu a zápletky nic hlubokomyslného nehledejte, ale velice mě potěšila atmosféra která mě totálně pohltila, vynikající herci kteří se s touto atmoškou naprosto dokonale propojili a také hudba. Se správnou dávkou humoru mě v kině čekalo skvělé překvapení. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Pro mě zase pěkné zpracování, sice návaznost na Harryho téměř nulová, ale efekty, zvířátka, příběh paráda, zase se ve mě objevil ten malý kluk, co má rád kouzelnický pohádky a film neskutečně utíkal. Redmayne prostě sedí na tyhle podivínský role, to jak se kroutí před kamerou má něco do sebe. Doufám, že brzy bude další pokračování nebo aspoň jiný film s kouzelnickou tématikou. ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak se pirát z Karibiku převlékl za Bullseye a chtěl vykuchat Flashe, v čemž mu bránila Dánská dívka (nebo chlapec?). Nejzbytečnější digitální honička všech dob. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak Harry je pryč - nenarozen, ať žije Mlok, který si vybuduje svou armádu mloků a dobude svět.... Ne, bohužel nebo bohudík, toto není adaptace Čapkova slavného románu. Tento Mlok je podle J.K.Rowling slavný spisovatel, který miluje magická zvířata, více než lidi (aby ne, když lidi zneužívá pouze k tomu, aby mohl být u zvířat). Jenže ouha, je v nelehké době na nelehkém místě (ano, USA je prostě pořád stejná), kde kouzelná zvířata jsou zakázána a mágové kvůli nemágům přestávají i kouzlit, protože by je pak nemágové mohli upálit (cože???!!!). A právě v této situaci utečou našemu Mloku magická stvoření, která začnou dělat pořádný brajgl. A to by vlastně bylo o ději vše, kdyby kdesi v pozadí se neobjevila linka, která ve výsledku přinese daleko větší hrozbu, která... závěrečné titulky! A tak to přesně budete mít. Fantastická zvířata a kde je najít je stejně zábavný, jakoby šlo o autobiografii jednoho kouzelnického spisovatele, který sedí za pracovním stolem a kouzelným brkem škrábe svou učebnici. Dívat se 133 minut na to, jak celkem charismatické postavy loví zvířata a do toho se zjevují vedlejší charaktery s pár štěky, jenž zřejmě vůbec nepatří k této dějové lince, je poněkud nejednotné. A to je důležité vědět. Fantastická zvířata jsou návratem do kouzelného světa, který je vlastně úplně jiný. Jde tam cítit ten potenciál a snaha udělat z toho opět velké divadlo. Jenže... jako samostatný film to moc nefunguje. Nestane se téměř nic zajímavého a vše je vlastně příslibem do budoucna. A tím u mě tento vcelku charismatický fantasy snímek kvalitativně padá. Režisér David Yates je nicméně výborný. Jeho až divadelní vedení je precizní, svět v mezích normy nějak funguje a kdyby bylo zajímavějšího scénáře, určitě by to byla pecka ala nejlepší Potterovky. Takhle ale jsem zažil jakousi představovačku, která svůj děj teprve odhalí v budoucích filmech. A za to těch 170,- Kč za lístek je fakt moc. 65% ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil od svých 7 let a konečně jsem se dočkal. Předpokládal jsem něco velmi podobného jako HP, byl jsem ale vyveden z omylu. Film byl mnohem výstřednější, včetně postav, i jiná doba dělala divy, navíc úplně jiné prostředí vytvářelo úplně jinou atmosféru a jiné postavy vytvářeli jiný dojem z filmu. Ale přes postavy, výstřednost i dobu jsem se přenesl, ale to prostředí mi vadí. Uvědomil jsem si, že to je problém i HP a Relikvie Smrti 1. části, která se stejně FZ odehrává mimo Bradavice, což působí úplně jiným dojmem, který aspoň mně na kvalitě dost ubírá (HP je ale stále lepší, kvůli postavám atd.). Říkám si, že je to možná jen otázka zvyku, ale vadilo mi to. Ale co se týče postav, byli perfektně zahrané (hlavně Quennie), triky byly dobře udělané, příběh byl sice chvílemi trošku složitý a překombinovaný, ale jeho zajímavost všechny zápory převážila, potěšil i Johny Depp na konci. 30% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

za mě spokojenost....mám rád Harryho Pottera a návrat do tohoto světa splnil to co jsem čekal.Spousta věcí se dá sice dopředu odhandout a někdy je těch zvířat a triků až moc a divák se pořádně nestíhá soustředit,ale po zhruba třetině když sem si na ten digitální kolotoč zvyknul mi to přestalo rušit.Finále navíc docela fajn i s lehčím náznakem temnoty.Mlok je sympaťák,ale je potřeba si trošku zvyknout na specifické herectví Eddieho Redmayna...80% ()

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama