Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 5
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Recenze (1 285)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nepochybne parádne pokračovanie kúzelníckej ságy. Ale už to nemalo také čaro ako Harry. Zvery boli super rovnako aj postavy a vizuálne efekty. Keď si spomeniem že sme na tomto boli v kine pred 6 rokmi nechce sa mi veriť ako ten čas rýchlo letí. Tento rok by mala byť údajna trojka, no bez Grindelwalda, respektíve Johnnyho Deppa. Tak uvidíme. 4* ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Efektní, milé, ale jinak celkem nezáživné pátrání po magických bestiích. Oproti Harrymu je film cílený na mladší publikum, čemuž odpovídá i tempo a styl vyprávění. Pro dospělého diváka je problematická absence nějaké příběhové kostry, která se sice tu a tam objeví, ale je zavalena tunou různorodých scén. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Eddieho Redmayna jsem doteď moc nemusela - měla jsem za to, že je přeceňovaný, ale po Zvířatech jsem změnila názor, hrát umí vážně dobře. Filmu nechybí vtipné scény, dobře se na to kouká, hudba dobrá. Nicméně o postavách se nedozvíme pranic a zápletka je zamotaná a taková celkově nic moc. Pro mě nejvíc zajímavé bylo nahlédnutí do minulosti kouzelnictva, návštěva amerického ministerstva a vůbec příběhové zmínky odpovídající ději z Harryho Pottera. Film na mě rozhodně zapůsobil víc než letošní knížka. ()

Aberforth 

všechny recenze uživatele

Po pravde som od toho nič nečakal a ani som nič extra nedostal, príbeh slabý, herci sa snažia, ale chýba tomu akési čaro. Jediné čo sa mi na filme páčilo sú kostýmy a hudba, ale tak, patrí to do čarovného sveta a pozor !!! Dali tam aj Johnyho a preto musím dať aspoň 3 čarovné hviezdičky. ()

Andrew78 

všechny recenze uživatele

Warnerům se sázka na jistotu jednoduše nevyplatila. David Yates se sice uvedl vynikajícím Fénixovým řádem, zároveň však nedokázal ukočírovat nejdůležitější část příběhu, tedy samotné finále potterovské série, což bolí do teď. Je proto ohromná škoda, že se tvůrci báli zariskovat a nedopřáli nám jiný pohled na kouzelnický svět, který by zajistil nový a neotřelý režisér. Místo toho dostáváme další nevýrazný film v řadě, který pod Yatesovým vedením působí poněkud plytce a prázdně, nemluvě o jeho posedlosti tmavým vizuálem, která už začíná být neúnosná. O to víc zamrzí, že se film nemůže opřít ani o silný a bohatý příběh, i když se o scénář postarala samotná J. K. Rowlingová. Film jakoby nevěděl, koho chce oslovit více - jestli děti přes humorné chytání kouzelných tvorů, nebo dospělé přes politickou stranu příběhu, kombinace obojího však úplně nefunguje. Ve výsledku tak potěší alespoň obávané cameo jistého amerického herce, který do dvouhodinové šedi vnese jakousi jiskru drzosti. Škoda, že se tvůrci báli vystoupit ze své komfortní zóny a nebyli drzejší ve více směrech. ()

dafidsch 

všechny recenze uživatele

Namakané efekty a spracovanie, ale všetko sa udialo veľmi rýchlo. Chýbalo mi viac času na rozvitie príbehu. Eddie to zahral veľmi kvalitne s tým svojim ustráchaným pohľadom :) 60% ()

Trapper33 

všechny recenze uživatele

Super návrat do světa Harry Pottera. Eddie je frajer a jeden z mých aktuálně nejoblíbenějších herců. Film má všechno co by měl mít a bohužel i pár věcí navíc (opět staré známé klišé). Nicméně jsem rád, že nám tvoří další trilogii z HP světa a těším se, jak se děj vyvine v dalších dílech. EDIT. Po druhém zhlédnutí zvedám na plný počet, film je to úžasný a všichni herci skvěle padnou do svých rolí. ()

dinsdale 

všechny recenze uživatele

Slabší příběh a občas fakt záseky (odsouzení k okamžité smrti jediným člověkem..), ale podle očekávání krásný kino-zážitek, výprava, kostýmy, atmosféra, občas napětí nebo humory, Redmayne pojal Newta opravdu docela osobitě a Farrell lepší protivník než celý Voldemort dohromady. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem nijak zvláštní Potterfil , takže mi vlastně celé univerzum tohohle filmu bylo cizí, rozhodně to zaujme trikově. A pořád je z toho cítit to britské kvalitní herectví. Příběh vlastně nic zvláštního, ale celkem to zapadá do Potterovské linie, včetně několika drobných odkazů. Ale velice mě překvapil Dan Fogler, ač ho v podstatě neznám, podal velmi sympatický a živý vykon, rozhodně lepší než nemastný neslaný Redmayne s jedním výrazem. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se nastavované kaše lacině se přiživující na Harry Potterrovi a nakonec jsem dostal velmi příjemnou a hlavně samostatnou magickou jízdu, která ačkoliv samozřejmě obsahuje jisté odkazy na původní sérii, jde si povětšinou vlastní cestou a předvádí nám svět magie z jiného úhlu. Příběh je chytlavý a z ústředního tématu kouzelných a podivných tvorů těží téměř maximum a na plátně se dočkáme spousty originálních stvůr ze kterých vám několik přiroste k srdci. Fantastická zvířata mě velmi bavila a těším se na jejich pokračování. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka, ale po pár dnech už si už jenom matně pamatuju, že tam byla nějaká podivná zvířata a destrukce města. A to je málo ()

fiLLthe3DD

všechny recenze uživatele

Snímek jsem viděl celkem třikrát a ani jednou ne vcelku - vždy tam byla nějaká pauza, jednou jsem dokonce během sledování začal i gruntovat... Postavy jsou nezajímavé, bylo mi jedno, co s nimi bude... Příběh a celkové pojetí filmu bych přirovnal k prvním dvěma dílům HP - je tam cítit zaměření na dětského diváka a mě to zkrátka nesedlo... Prostředí je sice fajn a CGI na vsoké úrovni, ale co z toho, když postávám přejete zažít alespoň jednu z kleteb, které se nepromíjejí. Hodnotit nebudu vzhledem k tomu, že pauzy byly během sledování občas delší afér by to rozhodně nebylo... Objektivně 1 až 2 hvězdičky. ()

Ne__Ty 

všechny recenze uživatele

Harry Potter nikdy nepatřil mezi moje srdcovky, takže jsem si při sledování prequelu ani jednou neposteskl, že už to není ono. Na druhou stranu si mě ani tento film nedokázal omotat kolem, jelikož mi přišel jako přehlídka atrakcí, které může vachrlatý kouzelnický svět nabídnout. Do budoucna tam vidím potenciál, jenže nevím, jestli má Yates pořád značce co nabídnout. Postavy totiž jsou nosné a netradičně pojatý charakter Scamandera mi imponoval, což jsem kvůli obsazení nepředpokládal. A kéž by Colin Farrel u série zůstal a táhl ji dál. ()

greath 

všechny recenze uživatele

Aj najhorší diel Harryho Pottera je lepší ako toto tu. Ďakujeme, ale prachy nie sú všetko. Fantastic Sucks ... ()

skinny 

všechny recenze uživatele

Rozhodně na to neberte děti, blíží se to gotickému fantasy hororu. Lehké zklamání. Samotný příběh uprchlých a znovunalezených zvířat končí někde v půlce a druhá půlka je tak směs zmateného příběhu ztraceného v CGI efektech, na které se sice krásně dívá, ale tak nějak divák z toho nepobere, o čem ten příběh vlastně měl být. Páč mi přišlo, že zvířata včetně Eddieho Redmayna tam hrála druhé housle. A hlavní myšlenka celého filmu je vlastně někde jinde. Čekala jsem víc, resp. něco jiného. Akce dobrý, příběh ztracený... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak ti váhám mezi plným počtem nebo 4 hvězdama. Ale píchnu tomu 4, ať můžu v budoucnu přidat, což se (jak se znám, určo stane :o) ). K naprostýmu spokojení mi asi chybělo víc záporáka. No, že se jako děj dost odvíjel od chytání vypuštěnejch zvířat, tím pádem záporák nedostal tolik prostoru, což je u každýho filmu škoda. Jasný, že to nemůže bejt další Voldemort, ale strach docela naháněl, tak proč ho tam jebli jen tak málo :o). Svět týhle spisovatelky má grády, tentokrát nás vzala do roku cca 1920 v Americe, takže super kostýmy atd. Co se týče efektů, tak to už ani nemá cenu zmiňovat, už se to Yates neučil a dělá to zatraceně dobře! Je to akční, barevný, prostě radost pohledět. Zajímavá zkušenost jít na premiéru 17.listopadu (od 14.30), když sme vycházeli ven z kina, tak byla fronta cca na 37 minut, což bych se asi rovnou otočil a šel rači nakupovat do Kerfáče :o) ()

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama