Reklama

Reklama

Recenze (3)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Alejandro Amenábar ve svém druhém snímku už dává plně najevo co v něm je. I když jsem sledoval opět v originále bez titulků, dalo se vysledovat o co v ději jde i odhadnout dialogy. Ale i tak už se nám film trošku zamotává a jen pomocí hudby a stupňování dialogů se začíná rozvíjet i příjemně děsivá atmosféra, přesně tak, jak to Alejadro umí.Divák místy trochu stále tápe a snaží se, leč často marně, předvídat další děj. Navíc se ná zde už představí Eduardo Noriega, který později s tímto režisérem spolupracoval na jeho dalších vynikajících snímcích. Mimochodem Amenábar se tu opět v objeví v menší roli, ale ať třeba nechtěně, působí na mě stále jako nejtajemnější postava filmu. Celkově Luna velmi zaujala, i když náběh byl pomalý, o to však lepší bylo vyústění. 85% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dvadsaťtri ročný Amenábar a jeden z jeho prvých počinov, v ktorom dokázal z pomerne jednoduchého príbehu vyťažiť vďaka mrazivej hudobnej stránke, kvalitným dialógom a dvom skvelo zahraným postavám maximálne tiesnivú atmosféru, plnú pravého thrillerového napätia. A to všetko behom krátkych ani nie tridsiatich minút . Pozoruhodné ale je, že z dvojice Nieves Herranz a Eduardo Noriega sa presadil vo filmovom svete práve Eduardo, i keď v Lune popri skvelej Nieves Herranz herecky mierne zaostával. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních Amenábarových filmů filmů, thrillerový kraťas. Ukázka toho, jak se dá na 28 minutách rozehrát působivý příběh. Noc, opuštěné bistro, stopařka a řidič, co se vrací domů. Víc nepotřebujete :-) ()

Reklama

Reklama