Reklama

Reklama

Aoki hagane no Arpeggio: Ars Nova

(seriál)
  • Japonsko 蒼き鋼のアルペジオ -アルス・ノヴァ- (více)
Promo 2

Epizody(12)

Obsahy(1)

V nedaleké budoucnosti, v roce 2034, v níž lidstvo čelí následkům globálního oteplování a zvyšujícím se hladinám světových oceánů, zjevují se po celém světě právě na těchto vodních pláních záhadné bitevní lodě všech námořních tříd. Ty jsou ovládané předprogramovanými humanoidními dívkami, bytostmi, podřizujícím se výhradně zadanému rozkazu vlastní námořní admirality. Bez jediného varování začínají napadat lidské posádky, devastovat veškerou námořní dopravu, blokovat celosvětovou komunikaci a veškeré námořní obchodní cesty. Vyspělé politické velmoci se stávají zranitelnými a lidstvo se na své vlastní půdě v časově překvapivě krátkém měřítku stává pronásledovanou kořistí čelícímu naprostému vyhlazení. Všechno se ale mění v okamžiku, kdy se v řadách mladých námořních kadetů zjevuje charismatický Gunzo Chihaya. Ten je během průvodní exkurze tajného vojenského zařízení na výrobu podmořské techniky schopen jediným dotekem probudit k životu sedm let odstavenou ponorku nepřátelské flotily, I-401. Dívčí humanoid Iona, schopný ovládat loď, je v souladu s naprogramovanými rozkazy ochoten plnit Gunzovy příkazy a v nadcházejícím boji proti vyspělému nepříteli stát na straně lidstva. (Conspi)

(více)

Videa (6)

Promo 2

Recenze (6)

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Vlastně se mi to líbilo celé, krom myšlenky, kterou se seriál snaží předat a se kterou nesouhlasím. (Otázkou ovšem je, zda se jedná o spojení jednotlivců s jednotlivci, nebo spojení všech zemí na světě v jeden homogení celek - což je představa, která je mi velmi nepříjemná - už jen proto, že se jí postupně podaří smazat všechny místní maličkosti a zvláštnosti.... a svět by pak byl o poznání nudnější a méně zajímavý. Místo Ježíška Santa, každá druhá ženská střílející jednoruč z brokovnice a další hlouposti...) ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Konečne niečo normálne. Teda myslím bez pasáží, kde som hľadal nožnice ;-). Súboj medzi ľuďmi a umelou inteligenciou neznámeho pôvody je len kamufláž pre bitku medzi jednoznačnou, chladnou logikou a nejasnými, nevypočítateľnými emóciami. A s tým má asi skúsenosti naozaj každý. Ale našťastie žiadne extrémne psychologické rozpitvávanie. Háremovka rozohraná medzi kapitánom a bojovými loďami s nejakým tým antivšetkomožné ohňostrojom :-). Zabavilo. ()

Reklama

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Naprosto o ničem. "Vy chcete víc?" Nudné. "Vy chcete víc?" Nelogické. "Ještě vám to nestačilo?" Příběh: Mimozemšťani, u kterých nebylo za celou dobu série řečeno, proč se zde objevili a co je jejich úkolem, obsazují veškeré námořní cesty. Tím zablokovali světovou komunikaci. Jeden 16 letý student se však jedné z lodí/ponorky zmocní (sáhne na ni) a začne ostatní likvidovat tak, že je vlastně nelikviduje, ale konvertuje na svojí stranu. A to, prosím, VŠECHNY (až na dvě). Nemá cenu říkat, že je to spoiler, protože mi to bylo po 4 dílech jasné. Lodě vytvořily "fyzické modely" ve formě roztomilých a křehkých dívek, které téměř všechny touží po hlavním hrdinovi, nevýraznému kaptajnovi. Zerro z Code Geass by ho rozmázl jen pohledem. Až tak je tento kaptajn nudný a nudný. Nudný. Boha ten je NUDNÝ. Ostatní členové posádky MUSÍ mít nějakou zvláštní vlastnost, jinak by bylo PODIVNÉ, proč tam vůbec jsou. Je tu navigátor s železnou maskou na hlavě proti alergiím, žena (to stačí...), týpek se super žlutýma brýlema a ... možná tam byl ještě někdo - zrovna jsem dokoukal poslední díl a abych pravdu řekl, netuším. Ani jména. Jediné, co si vybavuji, je "Yonmaru ichi", neboli "401"... Protože se všechno motá okolo této děvy / ponorky. Hledě na poslední díl bych si přesně takto představil silvestr, který má být za 8 dní. 512 (počítali 200, 300, 400, 512!!! :-D) vystřelených nukleárních super fůzních über dokonalých raketo-torpéd a ani jedno nezasáhlo cíl. Naprostá klasika alias jakýkoli film s Arnoldem Schwarz.... V 8. dílu vypustily 2 torpéda, jedno zasáhlo a rozsekalo jejich loď... 512? Smůla. Příště zkuste dvě... Závěrem: Naprosto nelogická show o ... jaké že to mělo poslání? Něco poučného? Ne. Nějaké Ecchi? Ne. Drama? Ne. Skvělé herecké výkony? Ne. Dobrá animace? Ne (počítačem udělané, připomínalo mi to grafiku z roku 123). Logika? Ne. Netuším, co to mělo přinést, netuším, co bych tomu našel za klad... 1 klad: zajímalo mě, jak ta ko**tina skončí, proto jsem koukal na všechny díly. 15% ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Tajemná Stínová flotila využila momentu překvapení i své technologické převahy, a tak během krátké doby vytlačila lidstvo z oceánů a odřízla od sebe jednotlivé světadíly. O několik let později Gunzó Čihaja, syn údajného zrádce lidstva, velí stínové ponorce I-401, jejíž operační systém se zhmotňuje v podobě bělovlasé Iony, a snaží se lidstvu navrátit jeho dřívější postavení. Bojů se stínovými protivnicemi není přehnaně mnoho a vítězství je vesměs dosahováno lstí a vychytralostí, nikoli křikem (naneštěstí s obvyklou výjimkou v podobě zbytečně megalomanského závěrečného souboje). Kromě děr v trupu získávají stínové lodě v boji i mimo něj také prvky lidského uvažování, jimiž rozvíjejí svou umělou inteligenci, tudíž se již nespokojí se slepým následováním rozkazů a některé se ve své humanoidní podobě přidají z různých důvodů ke Gunzóovi. Po celou dobu seriálu si však Stínová flotila zachovává své tajemství, tedy se ani náznakem nedozvíme, kde se vzala a co je jejím cílem. Osobně to považuji za závažný nedostatek a fakt, že předloha je na tom nejspíše obdobně, není dobrou omluvou. Tolik haněná animace mi naopak přijde velmi dobrá. Vzhledem k jejímu počítačovému původu je velice plynulá a zároveň se animátoři snažili o to, aby zvláště vzhled postav co nejvíce připomínal ruční kresbu. Kéž by CGI standardně vypadalo alespoň takto! 5/10 ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Tohle šlo úplně mimo mě. Animace šeredná. Příběh o ničem. A takova hrozná nuda. Hvězdička za tu jednu holku v prádelku. ()

Galerie (238)

Zajímavosti (1)

  • Bitevní loď na dně vodou pohlceného seriálového starého města Yokosuka, Mikasa, s níž divák při sledování čtvrté epizody přijde do kontaktu, je do této doby ve skutečnosti jediná bitevní loď japonského císařského námořnictva své třídy, tzv. třídy pre-dreadnought. To je označení pro všechny bitevní lodě postavené v době od roku 1880 až do roku 1905. Coby vlajková loď slavného japonského námořního admirála Tógó Heihačira (1848 – 1934) sloužila během Rusko-japonského válečného konfliktu v letech 1904 – 1905. A ačkoliv se v seriálové epizodě loď objevuje na dně moře, ve skutečnosti je loď po náročných opravách stále na hladině. Je ale také jediným zachovaným exemplářem svého druhu na celém světě. Své jméno loď dostala po hoře Mount Mikasa (342 m. n. m.). Ta se nachází u japonského města Nara. (Conspi)

Reklama

Reklama