Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Života Teda Morgana (Seann William Scott) vystihuje jediné slovo - průměrnost. A poté, co od něj odejde manželka, dochází k závěru, že již nemá pro co žít. Než však opustí tento svět, hodlá čelit všem, které viní z toho, kým se stal. Čím více se však snaží udělat tlustou čáru za svým životem, tím více si uvědomuje, že lidé okolo něj se musí každý den vypořádávat s daleko většími problémy a že všechno má své řešení. (MaaaR@)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdy nebuď spánkového onanistu." To zní jako dobrá rada, ale co když onanista nespí a ještě k tomu plive do kafe? Ono je to vlastně jedno, protože tohle je o Tedově zúčtování se životem a to je vážná věc. Nebo není? V tomto případě je to tak napůl. Já se celkem bavil při náměsíčných scénách, při vraždění Rowleyho otce i při vzteklém nadávání nevnímající učitelce. Na druhou stranu mne trošku nudil gay v utajení, trapně vtipkující bratr a vlastně všechny moralizující scény. Ted je však sympaťák, takže mu přejme, ať potká Wammyho na dně jezera. Že nevíte, kdo nebo co je Wammy? Já to taky nevěděl, ale už jsem ho viděl a ani jsem se přitom příliš nezávisle nenudil. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pomerne nenáročná ale príjemná dramedy. Scott je prekvapivo na uzde a táto poloha mu veľmi svedčí. Pričom mu sekunduje krásna Thirlby a skvelý Dillahunt. Film rozvíja viacej žánrových prvkov z ktorého sú všetky (až na lesbické matky a príšeru v jazere) funkčné. Vzťahy a postavy sú dobre napísané a uchopené za ten správny koniec a aj keď sa v rámci žánru nejedná o nič prevratné, nezaváňa to blbosťou, aj keď si film pohráva občas s neprimeraným humorom. Vo svojej podstate je až priveľmi ľudský. Ako keby scénarista a režisérka chceli podať spoveď o svojich životoch a chceli to robiť úprimne a z nadhľadom. Funguje to. Dokonca aj rovina homosexuality je tu podaná veľmi sviežo, bez trápnych litánií a s poukázaním na reálny problém. Pri pozeraní samozrejme záleží na vašej miere otvorenosti voči filmu, lebo aj napriek vyššie spomenutým veciam sa jedná o tradičný americký film s posolstvom. Tentoraz mi to ale prekvapivo nevadilo. A pesničkový soundtrack je po dlhej dobe hodný stiahnutia. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když zjistíme, že ani ostatní nemají na růžích ustláno, chce to jen přestat se litovat, zahodit seznam, komu chci před dobrovolnou smrtí naplivat do tváře a prostě jen začít žít - s vědomím, že všechny příčiny mají své následky, ale některé mohou být i chtěné... Žádná pecka, ale taky ne propadák, jen ještě nejistým rukopisem psané drama s některými nevhodně komickými postavami, zajímavé především obsazením Seanna Williama Scotta v solidní poloze a ozdobným, příjemným zjevem Olivie Thirlby. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě Courteney Cox velmi mile překvapila a ukázala, že není jen zajímavou herečkou - i když pro mě bude navždy jen Monicou z "Přátel"- tak je i dobrou režisérkou, která tenhle film zvládla s přehledem a dala nám dramatický romantický příběh, který není patetický a má v hlavní roli skvělého Seanna Williama Scotta. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

"Vzpomínky jsou jako straky. Vyzobou všechno zářivé a lesklé a nezajímá je to, na čem opravdu záleží." Určitě zajímavá a povedená člověčinka, které bych vytknul zřejmě nejvíce fakt, že divák po celou dobu samozřejmě nevěří že se S. W. Scott chce zabít, také po hodince už film moc neví kudy kam a tak se všechny rozehrané vztahové partie začnou řešit a uzavírat. Pokud jde o režisérku. Moc nevěřím že tohle natočila sama, bez pomoci. Na to vypadá tenhle její debut a příliš studiově uhlazeně. Jinak příjemný filmeček. 65% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Pracovným označením filmu bol názov Hello I Must Be Going. (MikaelSVK)
  • Cameo úlohu si zahral aj scenárista David Flebotte, konkrétne v reštaurácii pri raňajkách Teda a Vicki. (MikaelSVK)

Související novinky

Courteney Cox popírá návrat Přátel

Courteney Cox popírá návrat Přátel

23.04.2014

David Letterman se netají tím, že i on je velkým fanouškem komediálního seriálu Přátelé, který skončil před deseti lety a o jehož návratu se po stejnou dobu neustále diskutuje. Když jej tedy v rámci… (více)

Reklama

Reklama